Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 9:20
 
Hoger beroep Jumbo-afperser donderdag van start
 

De 51-jarige Groninger die veroordeeld werd voor het afpersen van de supermarktketen Jumbo en het plaatsen van explosieven bij verschillende filialen in Groningen staat donderdag opnieuw voor de rechter. De man heeft altijd ontkent schuldig te zijn en tekende hoger beroep aan tegen de celstraf van acht jaar die hij kreeg opgelegd. Volgens het Openbaar Ministerie is er echter voldoende bewijs dat de man verantwoordelijk is voor de afpersing.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 10:49
 
Slotlied van Koningsdag in Groningen gelanceerd (met videoclip)
 

Zanger Arnold Veeman heeft woensdag zijn lied voor Koningsdag naar buiten gebracht. ‘Mien Grunneger Stad’ is op 27 april de grote afsluiter van het bezoek van de Koning en z’n familie. Veeman zingt het lied onder begeleiding van het Noordpool Orkest.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 11:16
 
‘Wiebes laat stikstoffabriek bouwen bij Zuidbroek’
 

Minister Wiebes van Economische Zaken gaat toch werk maken van een uitbreiding van de stikstoffabriek bij Zuidbroek. Volgens RTL Nieuws maakt Wiebes donderdag bekend dat hij 500 miljoen euro investeert in een voorziening waar Noors en Russisch gas geschikt kan worden gemaakt voor de Nederlandse huishoudens.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 9:25
 
Groningen heeft er een station bij: met de trein naar Eemshaven
 

Vanaf vandaag is het mogelijk om de trein te pakken naar de Eemshaven. De dienstregeling sluit aan op de boottijden van de veerdienst naar Borkum.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 9:47
 
Groninger Museumnacht op zaterdag 8 september
 

Na het succes van de eerste editie kon het natuurlijk niet uitblijven: de Groninger Museumnacht krijgt dit jaar een vervolg. Op zaterdag 8 september openen GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum hun deuren tot na middernacht.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool