Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 9:20
 
Hoger beroep Jumbo-afperser donderdag van start
 

De 51-jarige Groninger die veroordeeld werd voor het afpersen van de supermarktketen Jumbo en het plaatsen van explosieven bij verschillende filialen in Groningen staat donderdag opnieuw voor de rechter. De man heeft altijd ontkent schuldig te zijn en tekende hoger beroep aan tegen de celstraf van acht jaar die hij kreeg opgelegd. Volgens het Openbaar Ministerie is er echter voldoende bewijs dat de man verantwoordelijk is voor de afpersing.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 10:49
 
Slotlied van Koningsdag in Groningen gelanceerd (met videoclip)
 

Zanger Arnold Veeman heeft woensdag zijn lied voor Koningsdag naar buiten gebracht. ‘Mien Grunneger Stad’ is op 27 april de grote afsluiter van het bezoek van de Koning en z’n familie. Veeman zingt het lied onder begeleiding van het Noordpool Orkest.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 11:16
 
‘Wiebes laat stikstoffabriek bouwen bij Zuidbroek’
 

Minister Wiebes van Economische Zaken gaat toch werk maken van een uitbreiding van de stikstoffabriek bij Zuidbroek. Volgens RTL Nieuws maakt Wiebes donderdag bekend dat hij 500 miljoen euro investeert in een voorziening waar Noors en Russisch gas geschikt kan worden gemaakt voor de Nederlandse huishoudens.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 9:25
 
Groningen heeft er een station bij: met de trein naar Eemshaven
 

Vanaf vandaag is het mogelijk om de trein te pakken naar de Eemshaven. De dienstregeling sluit aan op de boottijden van de veerdienst naar Borkum.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 28 maart 2018 | 9:47
 
Groninger Museumnacht op zaterdag 8 september
 

Na het succes van de eerste editie kon het natuurlijk niet uitblijven: de Groninger Museumnacht krijgt dit jaar een vervolg. Op zaterdag 8 september openen GRID Grafisch Museum, het Groninger Museum, het Nederlands Stripmuseum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Universiteitsmuseum hun deuren tot na middernacht.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool