Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 14 maart 2018 | 11:10
 
Arrestatieteam haalt man uit woning na schietpartij in Winschoten
 

De politie heeft dinsdagavond een arrestatieteam ingezet om een 47-jarige man uit Heiligerlee aan te houden. De Oost-Groninger wordt ervan verdacht eerder op de avond een woning in Winschoten te hebben beschoten


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 14 maart 2018 | 9:33
 
Gerard Kemkers vertrekt bij FC Groningen
 

Gerard Kemkers en FC Groningen gaan na dit seizoen uit elkaar. Uit gesprekken blijkt dat er een verschil van inzicht is over de visie binnen de club. Dat meldt RTV Noord woensdag. De club en Gerard Kemkers willen het bericht overigens nog niet bevestigen. 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 14 maart 2018 | 9:52
 
Mega-cruiseschip onderweg naar Eemshaven
 

Het gigantische cruiseschip Norwegian Bliss is sinds dinsdagavond onderweg van de Meyer Werft in Papenburg naar de Eemshaven. Als alles volgens plan verloopt, dan meert het 334 meter lange schip donderdagochtend rond 06.00 uur aan in de Eemshaven.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 14 maart 2018 | 9:25
 
'Hier zijn de Van Rossems' verkennen Groningen
 

In de volgende aflevering van het NPO-programma ‘Hier zijn de Van Rossems’ brengen de Van Rossems een bezoek aan Groningen. De meningen over de stad, en dan vooral over het Groninger Museum, zijn verdeeld.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 14 maart 2018 | 10:26
 
Zestien sollicitanten voor burgemeesterschap Midden-Groningen
 

Er hebben zich zestien mensen aangemeld voor het burgemeesterschap van de nieuwe gemeente Midden-Groningen. Die is op 1 januari 2018 ontstaan door het samengaan de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Open Dag Hanzehogeschool Groningen op zaterdag 2 maart
 

Op zaterdag 2 maart houdt de Hanzehogeschool Groningen weer een Open Dag voor geïnteresseerde studiekiezers en hun ouders. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt op alle locaties informatie gedeeld over de ruim zeventig bachelor-, master-, MBA- en deeltijdopleidingen. Studenten en docenten vertellen over de inhoud van studie, toelatingseisen, studiebelasting en carrièremogelijkheden. Ook zijn er informatiemarkten, voorlichtingsrondes, colleges en rondleidingen. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Eerste meters spoor bij De Vork liggen op hun plek
 

De eerste meters spoor op ‘De Vork’ zijn een feit. Afgelopen dagen legde aannemer Strukton Rail sporen en wissels op het toekomstige opstelterrein bij Haren. Wat is er allemaal gebeurd? ProRail maakte een samenvatting van de werkzaamheden. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Nationaal Coördinator gaat weer huizen in aardbevingsgebied opkopen
 

De Nationaal Coördinator Groningen gaat in het voorjaar weer huizen opkopen in het aardbevingsgebied. Woningeigenaren kunnen zich vanaf 25 februari aanmelden voor het zogeheten Koopinstrument. Die regeling is speciaal bedoeld voor woningeigenaren met bijzondere omstandigheden.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Volleybalclub Lycurgus in zwaar weer
 

De regerend landskampioen bij het volleybal Abiant Lycurgus heeft financiële en bestuurlijke zorgen. Dat is gebleken uit onderzoek van RTV Noord en de club maakt er zelf ook melding van op haar website. Er is onder andere een dreigend liquiditeitstekort waardoor mogelijk het betalen van de vergoedingen aan de spelers voor de rest van het seizoen een probleem wordt. Slechte tijding voor de club zo vlak voor de start van de kampioenspoule.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Het Groninger Landschap maakt leerlingen enthousiast voor natuur
 

Leerlingen van groep 7 van de elf basisscholen uit de voormalige gemeente Eemsmond gaan de komende maand naar het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar worden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren. Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Marketing Groningen en Noorderland presenteren bijzondere Groningen Special
 

Vandaag wordt de Groningen Special van het lifestylemagazine Noorderland bezorgd bij de abonnees. De speciale uitgave is een samenwerking tussen Noorderland en Marketing Groningen. Het blad heeft een totale oplage van 35.000 en ligt vanaf komende dinsdag tot halverwege mei in de winkels. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool