Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 12 maart 2018 | 12:03
 
Koningsdag in Groningen: aardbevingen, studentenleven, startup-scene en nog veel meer
 

Het bezoek van de koninklijke familie aan Groningen op Koningsdag zal zo’n twee uur gaan duren. Tijdens het programma zal ook op een ‘nuchtere Groningse manier’ aandacht besteed worden aan de aardbevingsproblematiek in de provincie, aldus burgemeester Peter den Oudsten tijdens de bekendmaking van het programma. “We willen een positief, eerlijk en ambitieus bezoek. We laten Groninger zien zoals de Groningers hun provincie graag zien.”


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 12 maart 2018 | 10:26
 
Steeds meer internationals aan het werk in het Noorden
 

Het aantal internationals dat in het Noorden werkt, is de afgelopen vier jaar gestegen van 40.000 naar 53.000. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. “Een groei van 13.000 in vier jaar is best veel”, zegt Karen Prowse van het International Welcome Center North (IWCN), dat zich bezighoudt met het helpen van buitenlanders die hier willen werken.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 10 maart 2018 | 10:53
 
Groningers, ontmoet 'Pietje Sigaar': excentrieke Stadjer van weleer
 

Moderne Groningers, maak kennis met ‘Pietje Sigaar’. In elke stad heb je wel van die excentrieke types rondlopen die iedereen kent. Recente Groningse voorbeelden zijn bijvoorbeeld Pief, met z’n staf en papegaai en Ferdinand Spekreijse, ook wel bekend als ‘de Boeman’ omdat hij graag argeloze voorbijgangers aan het schrikken maakte. In een verder verleden is straatzanger Jan Roos een mooi voorbeeld en als we nog verder teruggaan, naar het einde van de 19e eeuw, komen we - dankzij de Facebookpagina Oud-Groningen - de hier parmantig poserende ‘Pietje Sigaar’ tegen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool