Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 12 maart 2018 | 12:03
 
Koningsdag in Groningen: aardbevingen, studentenleven, startup-scene en nog veel meer
 

Het bezoek van de koninklijke familie aan Groningen op Koningsdag zal zo’n twee uur gaan duren. Tijdens het programma zal ook op een ‘nuchtere Groningse manier’ aandacht besteed worden aan de aardbevingsproblematiek in de provincie, aldus burgemeester Peter den Oudsten tijdens de bekendmaking van het programma. “We willen een positief, eerlijk en ambitieus bezoek. We laten Groninger zien zoals de Groningers hun provincie graag zien.”


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 12 maart 2018 | 10:26
 
Steeds meer internationals aan het werk in het Noorden
 

Het aantal internationals dat in het Noorden werkt, is de afgelopen vier jaar gestegen van 40.000 naar 53.000. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. “Een groei van 13.000 in vier jaar is best veel”, zegt Karen Prowse van het International Welcome Center North (IWCN), dat zich bezighoudt met het helpen van buitenlanders die hier willen werken.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 10 maart 2018 | 10:53
 
Groningers, ontmoet 'Pietje Sigaar': excentrieke Stadjer van weleer
 

Moderne Groningers, maak kennis met ‘Pietje Sigaar’. In elke stad heb je wel van die excentrieke types rondlopen die iedereen kent. Recente Groningse voorbeelden zijn bijvoorbeeld Pief, met z’n staf en papegaai en Ferdinand Spekreijse, ook wel bekend als ‘de Boeman’ omdat hij graag argeloze voorbijgangers aan het schrikken maakte. In een verder verleden is straatzanger Jan Roos een mooi voorbeeld en als we nog verder teruggaan, naar het einde van de 19e eeuw, komen we - dankzij de Facebookpagina Oud-Groningen - de hier parmantig poserende ‘Pietje Sigaar’ tegen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers: 27 juni in Stadion FC Groningen.
 

Uitval bij beginnende en kleine ondernemers is groot. Door naar de Ondernemersdag te gaan, wordt waardevolle informatie opgedaan die gelijk toepasbaar is om je onderneming nog verder aan te scherpen en te laten groeien. Dat is de aanleiding voor het organiseren van een bijzondere Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers op 27 juni in Hitachi Capital Mobility Stadion FC Groningen. Aanmelding voor het gratis evenement is nu al mogelijk.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Honderden bezoekers nemen tijdens Dag van de Bouw kijkje bij opstelterrein De Vork
 

Honderden bezoekers hebben afgelopen weekend tijdens de Dag van de Bouw een kijkje genomen op het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren. Het immense treinemplacement in aanbouw was opengesteld voor het publiek. Ze kregen dus een uniek kijkje.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Wat zijn de interessantste bedrijven van Groningen van 2019?
 

Wat zijn de meest interessante bedrijven van het jaar 2019 uit de nieuwe gemeente Groningen? En welke zijn de meest veelbelovende van het jaar 2019 uit de rest van de provincie? Lees hieronder de Top 10 voor het jaar 2019 van de Groninger Ondernemingsprijs!


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Vrieling met landenteam naar Nations Cup in Geesteren
 

Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde is door bondscoach Rob Ehrens samen met zijn paard VDL Glasgow van het Merelsnest geselecteerd voor het landenteam dat komende zondag meedoet aan een wedstrijd in de Nations Cup. Deze wedstrijd maakt deel uit van het CSI Twente in Geesteren. Met een schuin oog kijkend naar de Olympische Spelen in Tokio lijkt Vrieling er momenteel goed voor te staan. De combinatie met Glasgow is een vaste waarde voor de bondscoach.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Opnieuw kleurenexplosie in Groninger Museum: werk van Peter Struycken
 

Na een druk bezochte expositie van werken van de wereldberoemde glaskunstenaar Chihuly komt er nu een tentoonstelling in het Groninger Museum die opnieuw zorgt voor een kleurenexplosie. Deze keer zelfs in combinatie met (moderne) muziek. Het betreft werk van de abstracte Nederlandse beeldend kunstenaar Peter Struycken (80).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Inschrijving 62e Plantsoenloop Groningen nu al van start
 

Vanaf vandaag kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voor de klassieker van het Noorden: de Plantsoenloop Groningen. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement lopen deelnemers door hét groene hoogtepunt van Groningen: het prachtige Noorderplantsoen. Deelnemers kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool