Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 22 januari 2018 | 11:39
 
Schaakgod Magnus Carlsen schaakt woensdag in Groningen
 

Hij wordt gezien als misschien wel de beste schaker ooit en een populair model. En woensdag schaakt hij in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Schaakgod, model en wereldkampioen Magnus Carlsen komt naar Groningen om tijdens het Tata Steel Toernooi te spelen tegen titelverdediger Wesley So, die hem vorig jaar nog net voor wist te blijven bij het toernooi. In zijn kielzog komen nog twaalf van de beste schakers ter wereld mee.

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 22 januari 2018 | 11:14
 
"Garantieregeling: kansen voor woningmarkt in Groningse regio" (Opinie Marijke van Beek)
 

“Onze regio heeft er alle belang bij dat mensen willen blijven wonen, maar ook dat er “nieuwe mensen van buiten” willen komen wonen. Zonder een garantieregeling zullen die nieuwkomers er niet of slechts mondjesmaat komen en dat is op zijn minst gezegd niet erg fijn”. Passage uit onderstaande opiniebijdrage van burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond. Zij pleitte onlangs voor een garantieregeling, maar dat kwam haar op boze reacties te staan. In een blog op GIC.nl gaat ze in op soms nogal felle kritiek op haar pleidooi.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 22 januari 2018 | 10:22
 
Eurosonic: een festival voor Groningen om blijvend te koesteren
 

Eurosonic Noorderslag is een festival waar tal van andere Nederlandse en andere Europese steden met jaloerse én begerige blikken naar kijken. Want je kunt je als stad bijna geen mooier festival voorstellen om je mee te profileren. Dat blijkt onder meer uit cijfers over het aantal internationale journalisten dat Groningen bezocht. Dit succes is tegelijkertijd een bedreiging, want als hongerige wolven zullen andere steden om het evenement heen gaan cirkelen. Groningen zal op haar hoede moeten zijn, maar gelukkig zien ook het gemeentebestuur en Groningse ondernemers de waarde van dit festival heel goed in.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
VBNO na 40 jaar gezaghebbende spreekbuis voor ondernemers in noord-oostelijke deel Groningen
 

Bedrijvenvereniging VBNO heeft gisteren een snelheidsrecord vergaderen gevestigd. Tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering werd de agenda in enkele minuten tijd afgehandeld...


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool