Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 22 januari 2018 | 11:39
 
Schaakgod Magnus Carlsen schaakt woensdag in Groningen
 

Hij wordt gezien als misschien wel de beste schaker ooit en een populair model. En woensdag schaakt hij in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Schaakgod, model en wereldkampioen Magnus Carlsen komt naar Groningen om tijdens het Tata Steel Toernooi te spelen tegen titelverdediger Wesley So, die hem vorig jaar nog net voor wist te blijven bij het toernooi. In zijn kielzog komen nog twaalf van de beste schakers ter wereld mee.

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 22 januari 2018 | 11:14
 
"Garantieregeling: kansen voor woningmarkt in Groningse regio" (Opinie Marijke van Beek)
 

“Onze regio heeft er alle belang bij dat mensen willen blijven wonen, maar ook dat er “nieuwe mensen van buiten” willen komen wonen. Zonder een garantieregeling zullen die nieuwkomers er niet of slechts mondjesmaat komen en dat is op zijn minst gezegd niet erg fijn”. Passage uit onderstaande opiniebijdrage van burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond. Zij pleitte onlangs voor een garantieregeling, maar dat kwam haar op boze reacties te staan. In een blog op GIC.nl gaat ze in op soms nogal felle kritiek op haar pleidooi.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 22 januari 2018 | 10:22
 
Eurosonic: een festival voor Groningen om blijvend te koesteren
 

Eurosonic Noorderslag is een festival waar tal van andere Nederlandse en andere Europese steden met jaloerse én begerige blikken naar kijken. Want je kunt je als stad bijna geen mooier festival voorstellen om je mee te profileren. Dat blijkt onder meer uit cijfers over het aantal internationale journalisten dat Groningen bezocht. Dit succes is tegelijkertijd een bedreiging, want als hongerige wolven zullen andere steden om het evenement heen gaan cirkelen. Groningen zal op haar hoede moeten zijn, maar gelukkig zien ook het gemeentebestuur en Groningse ondernemers de waarde van dit festival heel goed in.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool