Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 22 januari 2018 | 11:39
 
Schaakgod Magnus Carlsen schaakt woensdag in Groningen
 

Hij wordt gezien als misschien wel de beste schaker ooit en een populair model. En woensdag schaakt hij in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Schaakgod, model en wereldkampioen Magnus Carlsen komt naar Groningen om tijdens het Tata Steel Toernooi te spelen tegen titelverdediger Wesley So, die hem vorig jaar nog net voor wist te blijven bij het toernooi. In zijn kielzog komen nog twaalf van de beste schakers ter wereld mee.

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 22 januari 2018 | 11:14
 
"Garantieregeling: kansen voor woningmarkt in Groningse regio" (Opinie Marijke van Beek)
 

“Onze regio heeft er alle belang bij dat mensen willen blijven wonen, maar ook dat er “nieuwe mensen van buiten” willen komen wonen. Zonder een garantieregeling zullen die nieuwkomers er niet of slechts mondjesmaat komen en dat is op zijn minst gezegd niet erg fijn”. Passage uit onderstaande opiniebijdrage van burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond. Zij pleitte onlangs voor een garantieregeling, maar dat kwam haar op boze reacties te staan. In een blog op GIC.nl gaat ze in op soms nogal felle kritiek op haar pleidooi.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 22 januari 2018 | 10:22
 
Eurosonic: een festival voor Groningen om blijvend te koesteren
 

Eurosonic Noorderslag is een festival waar tal van andere Nederlandse en andere Europese steden met jaloerse én begerige blikken naar kijken. Want je kunt je als stad bijna geen mooier festival voorstellen om je mee te profileren. Dat blijkt onder meer uit cijfers over het aantal internationale journalisten dat Groningen bezocht. Dit succes is tegelijkertijd een bedreiging, want als hongerige wolven zullen andere steden om het evenement heen gaan cirkelen. Groningen zal op haar hoede moeten zijn, maar gelukkig zien ook het gemeentebestuur en Groningse ondernemers de waarde van dit festival heel goed in.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool