Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 10 januari 2018 | 10:27
 
Ongeduldige minister Eric Wiebes op bezoek in Groningen (liveblog!)
 

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken, belast met de aardbevingsproblematiek, is vandaag op bezoek in Groningen. De GIC volgt het bezoek op de voet in een liveblog. Hij laat eerst z'n gezicht zien in het maandag door een zware beving getroffen Zeerijp. Daar praat hij met burgemeester Rodenboog van Loppersum en een bewoner. Daarna gaat Wiebes in gesprek met CdK René Paas in Groningen. 's Avonds vertrekt de minister naar MartiniPlaza voor een grote Nieuwjaarsreceptie. Kwade Groningers hebben al aangekondigd daar actie te gaan voeren. 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 10 januari 2018 | 10:17
 
Bomen langs zuidelijke ringweg mogen worden gekapt
 

Aannemerscombinatie Herepoort mag doorgaan met de kap van bomen langs de zuidelijke ringweg. Dat heeft de Raad van State bepaald. De uitspraak betekent dat de bouw van de nieuwe ringweg niet meteen al meer dan een half jaar vertraging oploopt.
 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 10 januari 2018 | 10:06
 
Groningen is bijzonder pop- en cultuurpodium rijker: EM2
 

Na maanden van hard werken is het nieuwe pop- en cultuurpodium EM2 op het voormalige Suikerunie terrein nu eindelijk helemaal klaar. Het opvallende gebouw, dat doet denken aan een Amerikaanse ‘barn’ en dat voor een groot deel is opgebouwd uit strobalen, moet plaats bieden aan culturele en muzikale initiatieven en experimenten. Wie nieuwsgierig is naar de hal, die volgens de initiatiefnemers ontworpen is als muziekzaal en dus een uitmuntende akoestiek heeft, kan tijdens Eurosonic Noorderslag gratis een kijkje komen nemen.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 10 januari 2018 | 9:27
 
RTV Noord en Rob Mulder uit elkaar
 

Journalist Rob Mulder is gestopt met zijn werkzaamheden voor RTV Noord. Hij deed dat dinsdag na een gesprek met hoofdredacteur Mischa van den Berg over de ophef rond zijn functioneren. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool