Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 10 januari 2018 | 10:27
 
Ongeduldige minister Eric Wiebes op bezoek in Groningen (liveblog!)
 

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken, belast met de aardbevingsproblematiek, is vandaag op bezoek in Groningen. De GIC volgt het bezoek op de voet in een liveblog. Hij laat eerst z'n gezicht zien in het maandag door een zware beving getroffen Zeerijp. Daar praat hij met burgemeester Rodenboog van Loppersum en een bewoner. Daarna gaat Wiebes in gesprek met CdK René Paas in Groningen. 's Avonds vertrekt de minister naar MartiniPlaza voor een grote Nieuwjaarsreceptie. Kwade Groningers hebben al aangekondigd daar actie te gaan voeren. 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 10 januari 2018 | 10:17
 
Bomen langs zuidelijke ringweg mogen worden gekapt
 

Aannemerscombinatie Herepoort mag doorgaan met de kap van bomen langs de zuidelijke ringweg. Dat heeft de Raad van State bepaald. De uitspraak betekent dat de bouw van de nieuwe ringweg niet meteen al meer dan een half jaar vertraging oploopt.
 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 10 januari 2018 | 10:06
 
Groningen is bijzonder pop- en cultuurpodium rijker: EM2
 

Na maanden van hard werken is het nieuwe pop- en cultuurpodium EM2 op het voormalige Suikerunie terrein nu eindelijk helemaal klaar. Het opvallende gebouw, dat doet denken aan een Amerikaanse ‘barn’ en dat voor een groot deel is opgebouwd uit strobalen, moet plaats bieden aan culturele en muzikale initiatieven en experimenten. Wie nieuwsgierig is naar de hal, die volgens de initiatiefnemers ontworpen is als muziekzaal en dus een uitmuntende akoestiek heeft, kan tijdens Eurosonic Noorderslag gratis een kijkje komen nemen.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 10 januari 2018 | 9:27
 
RTV Noord en Rob Mulder uit elkaar
 

Journalist Rob Mulder is gestopt met zijn werkzaamheden voor RTV Noord. Hij deed dat dinsdag na een gesprek met hoofdredacteur Mischa van den Berg over de ophef rond zijn functioneren. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers: 27 juni in Stadion FC Groningen.
 

Uitval bij beginnende en kleine ondernemers is groot. Door naar de Ondernemersdag te gaan, wordt waardevolle informatie opgedaan die gelijk toepasbaar is om je onderneming nog verder aan te scherpen en te laten groeien. Dat is de aanleiding voor het organiseren van een bijzondere Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers op 27 juni in Hitachi Capital Mobility Stadion FC Groningen. Aanmelding voor het gratis evenement is nu al mogelijk.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Honderden bezoekers nemen tijdens Dag van de Bouw kijkje bij opstelterrein De Vork
 

Honderden bezoekers hebben afgelopen weekend tijdens de Dag van de Bouw een kijkje genomen op het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren. Het immense treinemplacement in aanbouw was opengesteld voor het publiek. Ze kregen dus een uniek kijkje.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Wat zijn de interessantste bedrijven van Groningen van 2019?
 

Wat zijn de meest interessante bedrijven van het jaar 2019 uit de nieuwe gemeente Groningen? En welke zijn de meest veelbelovende van het jaar 2019 uit de rest van de provincie? Lees hieronder de Top 10 voor het jaar 2019 van de Groninger Ondernemingsprijs!


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Vrieling met landenteam naar Nations Cup in Geesteren
 

Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde is door bondscoach Rob Ehrens samen met zijn paard VDL Glasgow van het Merelsnest geselecteerd voor het landenteam dat komende zondag meedoet aan een wedstrijd in de Nations Cup. Deze wedstrijd maakt deel uit van het CSI Twente in Geesteren. Met een schuin oog kijkend naar de Olympische Spelen in Tokio lijkt Vrieling er momenteel goed voor te staan. De combinatie met Glasgow is een vaste waarde voor de bondscoach.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Opnieuw kleurenexplosie in Groninger Museum: werk van Peter Struycken
 

Na een druk bezochte expositie van werken van de wereldberoemde glaskunstenaar Chihuly komt er nu een tentoonstelling in het Groninger Museum die opnieuw zorgt voor een kleurenexplosie. Deze keer zelfs in combinatie met (moderne) muziek. Het betreft werk van de abstracte Nederlandse beeldend kunstenaar Peter Struycken (80).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Inschrijving 62e Plantsoenloop Groningen nu al van start
 

Vanaf vandaag kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voor de klassieker van het Noorden: de Plantsoenloop Groningen. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement lopen deelnemers door hét groene hoogtepunt van Groningen: het prachtige Noorderplantsoen. Deelnemers kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool