Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 8 januari 2018 | 17:55
 
Zware aardbeving van 3.4 bij Zeerijp; beving gevoeld in hele provincie en ook stad (MET TWITTERFEED)
 

Groningen is maandag rond 15.01 uur opgeschrikt door een zware aardbeving met een kracht van 3.4 op de schaal van Richter. De beving is in de hele provincie gevoeld, maar het epicentrum lag bij Zeerijp. Sociale media ontploften meteen met veel meldingen. Ook in de stad Groningen is de beving erg goed gevoeld.

Het gaat qua zwaarte om de derde beving ooit. In 2012 vond de zwaarste Groningse beving ooit plaats bij Huizinge. Die aardschok had een kracht van 3.6 op de schaal van Richter. 

Het is opvallend dat er vanuit de stad Groningen zoveel meldingen zijn gekomen, omdat het epicentrum relatief ver weg is. 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 januari 2018 | 18:34
 
Gedeputeerde Eikenaar: 'Maak aan deze ellende een einde'
 

,,Waarom kan dit zo langer doorgaan? Waarom gaat de gaskraan niet heel rap dicht? Het Rijk moet hier een einde aan maken.” Dat zegt een boze Groningse gedeputeerde Eelco Eikenaar (SP) als reactie op de zware beving in Zeerijp. 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 januari 2018 | 18:32
 
Genoeg is genoeg: veiligheid Groningen in geding. (Commentaar)
 

De maat is vol. Er is sinds maandagmiddag geen andere conclusie mogelijk inzake de gaswinning in Groningen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 januari 2018 | 17:52
 
Burgemeester Loppersum: ‘Shell en Exxon moeten gaskraan dichtdraaien’
 

,,Shell en ExxonMobil moeten nu de veiligheid van de Groningers voorop stellen en de gaskraan verder dichtdraaien.” Dat zegt Albert Rodenboog, burgemeester van de door een zware beving getroffen gemeente Loppersum. ,,Alles stond te schudden”, zegt hij.

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 januari 2018 | 16:59
 
CdK Rene Paas: ‘Dit is een enorme klap voor Groningen’ (MET SPEECH PAAS)
 

,,Dit is een enorme klap voor Groningen”, zegt René Paas, Commissaris van de Koning in Groningen, over de zware beving bij Zeerijp. ,,Het maakt in een klap duidelijk dat het een misverstand is dat de bodem in Groningen rustiger wordt.”


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Slim meetapparaatje voorspelt diabetes, hart- en vaatziekten en overlijden
 

De weerkaatsing van licht door de huid (autofluorescentie), gemeten met een eenvoudig apparaat waarop de onderarm gelegd wordt, kan het risico op type 2-diabetes, hart- en vaatziekten en overlijden voorspellen. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 73.000 deelnemers aan de biobank Lifelines. Onderzoekers onder leiding van Bruce Wolffenbuttel, hoogleraar Endocrinologie in het UMCG, publiceerden hun bevindingen vandaag in het wetenschappelijke tijdschrift Diabetologia.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Groningen Bereikbaar roept bedrijven op mee te doen aan 'Spitsbrekers'
 

‘Doe mee aan de Spitsbrekers-competitie van BNR Nieuwsradio!’ Die oproep doen Groningen Bereikbaar en een aantal bedrijvenverenigingen aan alle bedrijven in de stad. Spitsbrekers is erop gericht op een slimme manier zoveel mogelijk forensen uit de spits te krijgen om zo het aantal files terug te dringen.   


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Innovatieve COOLBACK Company vestigt zich in Zuidbroek
 

COOLBACK Company gaat op het bedrijventerrein Gouden Driehoek in Zuidbroek een nieuwe fabriek bouwen voor de productie en doorontwikkeling van zijn innovatieve zonnepanelenframes. Met die frames weet het bedrijf de stroomopbrengst van zonnepanelen met liefst vijf procent te verhogen. Volgens Economie.groningen.nl heeft COOLBACK Company daarmee een erg kansrijk product in handen, dat in zonnige streken wereldwijd al de nodige interesse heeft gewekt.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar in volgende Europese ronde naar Italië en Cyprus
 

De basketballers van Donar weten waar ze aan toe zijn in de volgende fase in de strijd om de FIBA Europe Cup. In Poule K zijn de Italiaanse middenmoter Pallacanestro Varese, het op Sardinië spelende Dinamo Sassari  en het Cypriotische Petrolina AEK Larnaca de volgende tegenstanders. In totaal zes wedstrijden staan er op de rol. Te beginnen op woensdag 12 december. Een week later staat speelronde twee geprogrammeerd. Vervolgens gaat het in 2019 verder.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Weekend in Groningen: schaatsen, pepernoten en mooie docu’s
 

Haal je ijzers alvast maar uit het vet, want komend weekend kun je schaatsen op de Grote Markt! Maar er is meer te doen. Pak een filmpje op het documentairefestival IDFA in het Groninger Forum of neem de kids mee naar de vrolijke voorstelling Pepernotenpret.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe autodeler in Groningen: MyWheels nu al in tien straten
 

In Groningen is een nieuwe auto-deler actief geworden. Het gaat om MyWheels, dat het zo gemakkelijk mogelijk wil maken om auto’s te delen, met behulp van je smartphone. MyWheels is een sociale onderneming en streeft niet naar winstmaximalisatie.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool