Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 4 december 2017 | 10:11
 
Youp van ’t Hek neemt oudejaarsconference op in Groningen
 

Cabaretier Youp van ’t Hek gaat zijn oudejaarsconference opnemen in de Stadsschouwburg in Groningen. Het is alweer de negende oudejaarsconference van de cabaretier. De conference ‘Een vloek en een zucht’ is van 27 tot en met 30 december te zien in de Stadsschouwburg. Tijdens die dagen wordt ook de conference opgenomen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 3 december 2017 | 10:37
 
John Lanting van Schokkend Groningen gaat emigreren
 

John Lanting, jaren actief voor Schokkend Groningen, strijder tegen de gaswinning en voor een betere compensatieregeling voor schade, wil emigreren.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 4 december 2017 | 10:15
 
Wie heeft herinneringen aan Cafetaria Succes ?
 

“Ik ging heel af en toe met mijn moeder naar Cafetaria Succes, patatje eten, maar dan zonder de mayo, dat was dan net even te duur. Mosterd kreeg ik erbij, dat was gratis en stond gewoon op tafel’. Veel Groningers blijken warme herinneringen te hebben aan Cafetaria Succes. Foto’s op GIC.nl. We deelden een bericht van Facebookpagina De Oude Doos op de Facebookpagina van GIC.nl, en dat leverde vele tientallen reacties op. Heeft u ook herinneringen: reageer dan kan ook op onze Facebookpagina.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 3 december 2017 | 10:07
 
Rapalje Zomerfolkfestival 2018 in Stadspark: eerste kaarten snel verkocht
 

De zomer van 2018 is nog ver weg. Maar niet voor de liefhebbers van folk-muziek, en zeker niet van muziek van de folk-groep Rapalje. Die groep organiseert op 9 en 10 juni 2018 het Rapalje Zomerfolk Festival, en de eerste tweehonderd tickets daarvoor waren dit weekend in de voorverkoop snel verkocht. Maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool