Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 4 december 2017 | 10:11
 
Youp van ’t Hek neemt oudejaarsconference op in Groningen
 

Cabaretier Youp van ’t Hek gaat zijn oudejaarsconference opnemen in de Stadsschouwburg in Groningen. Het is alweer de negende oudejaarsconference van de cabaretier. De conference ‘Een vloek en een zucht’ is van 27 tot en met 30 december te zien in de Stadsschouwburg. Tijdens die dagen wordt ook de conference opgenomen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 3 december 2017 | 10:37
 
John Lanting van Schokkend Groningen gaat emigreren
 

John Lanting, jaren actief voor Schokkend Groningen, strijder tegen de gaswinning en voor een betere compensatieregeling voor schade, wil emigreren.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 4 december 2017 | 10:15
 
Wie heeft herinneringen aan Cafetaria Succes ?
 

“Ik ging heel af en toe met mijn moeder naar Cafetaria Succes, patatje eten, maar dan zonder de mayo, dat was dan net even te duur. Mosterd kreeg ik erbij, dat was gratis en stond gewoon op tafel’. Veel Groningers blijken warme herinneringen te hebben aan Cafetaria Succes. Foto’s op GIC.nl. We deelden een bericht van Facebookpagina De Oude Doos op de Facebookpagina van GIC.nl, en dat leverde vele tientallen reacties op. Heeft u ook herinneringen: reageer dan kan ook op onze Facebookpagina.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 3 december 2017 | 10:07
 
Rapalje Zomerfolkfestival 2018 in Stadspark: eerste kaarten snel verkocht
 

De zomer van 2018 is nog ver weg. Maar niet voor de liefhebbers van folk-muziek, en zeker niet van muziek van de folk-groep Rapalje. Die groep organiseert op 9 en 10 juni 2018 het Rapalje Zomerfolk Festival, en de eerste tweehonderd tickets daarvoor waren dit weekend in de voorverkoop snel verkocht. Maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
UMCG start met looptraining in exoskelet voor hersenletsel- en dwarslaesiepatiënten
 

Het UMCG Centrum voor Revalidatie gaat als eerste instelling in Nederland structureel een exoskelet inzetten in de looptraining van patiënten met een gedeeltelijke verlamming als gevolg van hersenletsel of een dwarslaesie.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Slimme vraag: waarom duren de aanvullende bodemonderzoeken bij de Helperzoomtunnel zo lang?
 

De aanvullende bodemonderzoeken voor de Helperzoomtunnel zijn bijna afgerond. Het inschuiven van deze tunnel onder het spoor moest in het Hemelvaartweekend te elfder ure worden afgeblazen omdat de bodem zich anders gedroeg dan verwacht. Waarom heeft het bodemonderzoek zo lang geduurd? Op de website van Aanpak Ring Zuid wordt een antwoord gegeven op die vraag. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard. Dat gebeurt voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering van deze ondernemersvereniging, die daarmee haar leden een bijzondere kans biedt om een kijkje te nemen achter de schermen in deze nieuwe formule.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar maakt de honderd vol in Weert; 105-60
 

In de laatste wedstrijd voor het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket is Donar niet in de problemen gekomen. Sterker nog in Weert werd de Basketbal Academie Limburg (BAL) eenvoudig met 105-60 verslagen. Leuke bijkomstigheid was derhalve dat de honderdpunten grens gepasseerd werd. Het was voor het eerst dit seizoen dat deze toch altijd magische grens doorbroken werd. Donar staat tweede in de Dutch Basketball League met 14 punten uit 8 duels. 


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Nederlandse vakantiegangers gaan het minst naar provincie Groningen
 

De provincie Groningen is de minst populaire provincie onder Nederlandse vakantiegangers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool