Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 4 december 2017 | 10:11
 
Youp van ’t Hek neemt oudejaarsconference op in Groningen
 

Cabaretier Youp van ’t Hek gaat zijn oudejaarsconference opnemen in de Stadsschouwburg in Groningen. Het is alweer de negende oudejaarsconference van de cabaretier. De conference ‘Een vloek en een zucht’ is van 27 tot en met 30 december te zien in de Stadsschouwburg. Tijdens die dagen wordt ook de conference opgenomen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 3 december 2017 | 10:37
 
John Lanting van Schokkend Groningen gaat emigreren
 

John Lanting, jaren actief voor Schokkend Groningen, strijder tegen de gaswinning en voor een betere compensatieregeling voor schade, wil emigreren.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 4 december 2017 | 10:15
 
Wie heeft herinneringen aan Cafetaria Succes ?
 

“Ik ging heel af en toe met mijn moeder naar Cafetaria Succes, patatje eten, maar dan zonder de mayo, dat was dan net even te duur. Mosterd kreeg ik erbij, dat was gratis en stond gewoon op tafel’. Veel Groningers blijken warme herinneringen te hebben aan Cafetaria Succes. Foto’s op GIC.nl. We deelden een bericht van Facebookpagina De Oude Doos op de Facebookpagina van GIC.nl, en dat leverde vele tientallen reacties op. Heeft u ook herinneringen: reageer dan kan ook op onze Facebookpagina.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 3 december 2017 | 10:07
 
Rapalje Zomerfolkfestival 2018 in Stadspark: eerste kaarten snel verkocht
 

De zomer van 2018 is nog ver weg. Maar niet voor de liefhebbers van folk-muziek, en zeker niet van muziek van de folk-groep Rapalje. Die groep organiseert op 9 en 10 juni 2018 het Rapalje Zomerfolk Festival, en de eerste tweehonderd tickets daarvoor waren dit weekend in de voorverkoop snel verkocht. Maar er zijn nog kaarten verkrijgbaar.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkgeversmarkt omscholingstraject IT sector woensdag in Groningen
 

Woensdag23 januari staat in het nieuwe datacenter d’ROOT van Bytesnet de eerste werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkzoekenden die het assessment van Make IT Work  hebben gehaald en voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic zorgt met tienduizenden bezoekers voor miljoenimpuls economie Groningen
 

Eurosonic/Noorderslag is niet alleen een groot en gezellig feest voor muziekliefhebbers, het is ook van groeiende economische betekenis voor Groningen. Dat betoogden vrijdagavond wethouder Joost van Keulen van Groningen, en Dago Houben, algemeen-directeur Eurosonic/Noorderslag.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen tankt nieuwe energie en kan vooruit
 

Het belangrijkste om direct na de winterstop te doen is het winnen van de eerste wedstrijd. En dat deed FC Groningen. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen. Dat geeft energie en vertrouwen om de komende zestien wedstrijden op voort te borduren. Van de zes nieuw aangetrokken spelers kwamen drie in actie en ze mochten zich direct tot de betere spelers rekenen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Mighty Mike, Barney en The Power gooien dinsdag pijltjes in MartiniPlaza
 

Michael 'Mighty Mike' van Gerwen, Phil 'The Power' Taylor, Raymond 'Barney' van Barneveld, Peter 'Snakebite' Wright en Martin 'Wolfie' Adams: het zijn niet de minste darters die op dinsdag 22 januari meedoen aan de eerste editie van Kings of Darts in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groningen krijgt nieuwe woontoren bij Korreweg
 

Woningcorporatie Lefier gaat op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg een nieuwe woontoren laten bouwen. In het 13-verdiepingen hoge complex komen 124 huurappartementen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool