Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 9 november 2017 | 10:29
 
Definitief ontwerp Ring Zuid vastgesteld: mét esperantotunnel, aansluiting Europaweg en groener Julianaplein
 

De plannen voor de zuidelijke ringweg zijn definitief vastgesteld. Woensdag gaven het Rijk, de gemeente en de provincie een klap op de plannen. In het definitieve ontwerp zijn drie extra wensen opgenomen: er komt een fiets- en voetgangerstunnel bij de Esperantostraat, een volledige aansluiting van de Europaweg op de nieuwe zuidelijke ring en het Julianaplein krijgt een groenere aanblik dan in de originele plannen.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 9 november 2017 | 11:10
 
Lachen: een kookaburra op het Groninger Hoogeland!
 

Een wel erg verdwaalde gast donderdagochtend in het Groningse Onderdendam! Daar spotte Anne Kloos een heuse Kookaburra. Deze grootste onder de ijsvogels leeft normaal gesproken enkel in Australië en Nieuw Zeeland, waar hij vanwege zijn opvallende roep, die lijkt op een menselijke lach, bekendstaat als de ‘Laughing Kookaburra’. Het lijkt onwaarschijnlijk dat het beestje op eigen kracht vanaf de andere kant van de wereld naar het Groninger Hoogeland is gevlogen, dus wie nog een kookaburra mist uit zijn volière: hij zit ergens in een boom bij Onderdendam…

(Foto's bij bericht op GIC.nl)


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 9 november 2017 | 9:53
 
Koningin Máxima volgende week op bezoek in De Oosterpoort
 

Koningin Máxima is dinsdagmiddag 14 november in De Oosterpoort in Groningen aanwezig bij de regionale start van het project ‘Méér Muziek in de Klas Lokaal’. De koningin is aanwezig als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Brailleweg en Vondellaan komende nacht afgesloten
 

De Brailleweg en de Vondellaan zijn komende nacht, van dinsdag op woensdag, afgesloten voor alle verkeer. Combinatie Herepoort vervangt op meerdere locaties de klinkers in de weg door asfalt.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Healthy Ageing Tour weer naar gemeente Stadskanaal; start en finish in Musselkanaal
 

Ook in 2019 doet de Healthy Ageing Tour, net als de laatste jaren, de gemeente Stadskanaal aan. Op vrijdag 12 april is een omloop voorzien met start en finish in Musselkanaal. Voor de junior-vrouwen is het de openingsetappe van hun internationale etappekoers, voor de elite-vrouwen is het de derde rit in hun UCI-rittenkoers. Eerder werd al bekend dat de Healthy Ageing Tour ook een etappe met start en finish in Surhuisterveen heeft. De overige drie etappes zullen later bekend gemaakt worden.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Om alvast in de kerststemming te komen: de leukste kerstmarkten
 

Warme chocolademelk, knetterend haardvuur, mooie winkeltjes, live muziek en glühwein: niets is gezelliger dan een bezoek aan een goede kerstmarkt. Het is moeilijk kiezen, want er zijn in komende tijd veel kerstmarkten te vinden in de stad en provincie Groningen. Om de keuze iets gemakkelijker te maken, heeft Marketing Groningen de leukste markten voor je op een rij gezet. Nu al, zodat je alvast in de stemming kunt komen!


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groninger binnenstad wordt proeftuin voor verkeerssensoren
 

De gemeente Groningen gaat experimenteren met sensortechnologie om oplossingen te vinden voor complexe verkeerssituaties in de binnenstad.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool