Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 16 maart 2017 | 10:15
 
Commentaar: Groningen stemde opnieuw zeer 'Europees'
 

Mag de PvdA dan ook in de stad Groningen dramatisch hebben verloren, deze stad is nog steeds een ‘progressieve’ stad waar D66 en GroenLinks nu de grootste zijn geworden. Studentenstad Groningen blijft onverminderd een kosmopolitische studentenstad, waar de stemmers op partijen die voor Europa zijn samen een zeer grote meerderheid haalden. Dat bleek ook al tijdens het Oekraïne-referendum, toen Groningen de stad was met een duidelijke Europese gezindheid, en 'GeenPeil' hier ook toen al het referendum verloor. De PVV krijgt in Groningen nauwelijks voet aan de grond.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 maart 2017 | 9:56
 
D66 grootste bij verkiezingen in Groningen
 

De politieke partij D66 is tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij in de gemeente Groningen geworden. De partij kreeg 19,9 procent van de stemmen. Ook GroenLinks won flink. De PvdA maakte een vrije val. 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 maart 2017 | 10:09
 
Meer Groningers in Tweede Kamer; zeven of acht kandidaten verheugen zich op zetel
 

De uitslag van de verkiezingen is goed voor het aantal Groningers in de Tweede Kamer. Er komen vermoedelijk zeven of acht Groningers in de Kamer. In de afgelopen regeerperiode waren dat er vier. In de afgelopen vier jaar vertegenwoordigden Tjeerd van Dekken, Henk Nijboer (beide PvdA) en Arno Rutte en Betty de Boer (beide VVD) de Groningers. Twee van hen komen niet meer terug. 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 15 maart 2017 | 12:29
 
Organisatoren nieuwe 'RDW Techday' willen ICT leuker, sneller, beter en goedkoper maken
 

ICT wordt steeds belangrijker voor de noordelijke economie. Er werken hier steeds meer ICT professionals. Voor het eerst werd er deze week voor hen door RDW een unieke ‘RDW Techday’ georganiseerd, zo meldt de website van Samenwerking Noord, een samenwerkingsverband van bedrijven in het Noorden met een grote IT afdeling.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Vrijdag ‘Dag van de Ondernemer’ – Metaalunie organiseert bedrijfsbezoeken
 

Vrijdag 16 november a.s. vindt voor de derde keer de 'Dag van de Ondernemer' plaats. Koninklijke Metaalunie organiseert deze dag dan bezoeken aan aansprekende MKB-metaalbedrijven in de provincie Groningen. In Groningen wordt door gedeputeerde EZ Patrick Brouns samen met Tweede Kamerlid Anne Kuik dan een bezoek gebracht aan GroeNoord BV, Cuxhavenweg 8 in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komende vrijdag: Dag van de Lieve Briefjes
 

In Groningen is aankomende vrijdag, 16 november, omgedoopt tot de Dag van de Lieve Briefjes. Op die dag kunnen Groningers elkaar een briefje geven met daarop een lieve boodschap.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool