Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 16 maart 2017 | 10:15
 
Commentaar: Groningen stemde opnieuw zeer 'Europees'
 

Mag de PvdA dan ook in de stad Groningen dramatisch hebben verloren, deze stad is nog steeds een ‘progressieve’ stad waar D66 en GroenLinks nu de grootste zijn geworden. Studentenstad Groningen blijft onverminderd een kosmopolitische studentenstad, waar de stemmers op partijen die voor Europa zijn samen een zeer grote meerderheid haalden. Dat bleek ook al tijdens het Oekraïne-referendum, toen Groningen de stad was met een duidelijke Europese gezindheid, en 'GeenPeil' hier ook toen al het referendum verloor. De PVV krijgt in Groningen nauwelijks voet aan de grond.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 maart 2017 | 9:56
 
D66 grootste bij verkiezingen in Groningen
 

De politieke partij D66 is tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij in de gemeente Groningen geworden. De partij kreeg 19,9 procent van de stemmen. Ook GroenLinks won flink. De PvdA maakte een vrije val. 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 maart 2017 | 10:09
 
Meer Groningers in Tweede Kamer; zeven of acht kandidaten verheugen zich op zetel
 

De uitslag van de verkiezingen is goed voor het aantal Groningers in de Tweede Kamer. Er komen vermoedelijk zeven of acht Groningers in de Kamer. In de afgelopen regeerperiode waren dat er vier. In de afgelopen vier jaar vertegenwoordigden Tjeerd van Dekken, Henk Nijboer (beide PvdA) en Arno Rutte en Betty de Boer (beide VVD) de Groningers. Twee van hen komen niet meer terug. 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 15 maart 2017 | 12:29
 
Organisatoren nieuwe 'RDW Techday' willen ICT leuker, sneller, beter en goedkoper maken
 

ICT wordt steeds belangrijker voor de noordelijke economie. Er werken hier steeds meer ICT professionals. Voor het eerst werd er deze week voor hen door RDW een unieke ‘RDW Techday’ georganiseerd, zo meldt de website van Samenwerking Noord, een samenwerkingsverband van bedrijven in het Noorden met een grote IT afdeling.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gronings bedrijf ITurnIT - digitaal onderwijs aan kinderen - verder als Basicly
 

Het Groningse bedrijf ITurnIT, dat de ICT kennis van zeer jonge kinderen wil vergoten, gaat verder onder de nieuwe naam Basicly. Het bedrijf heeft landelijke ambities en spreidt de vleugels verder uit om digitale geletterdheid op basisscholen te vergroten.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Rienk Mast vertrekt na dit seizoen naar Amerika
 

Basketbalclub raakt aan het einde van het seizoen haar grootste talent kwijt. De 17-jarige Rienk Mast  ziet zijn grote droom in vervulling gaan. Mast vertrekt naar de Verenigde Staten. Mast gaat vanaf komende zomer naar Bradley University om daar te studeren en zich verder te ontwikkelen als basketballer.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Vang de tijd bij de VRIJDAG LABweek
 

Hoe vang je de tijd met beeld, muziek of theater? Bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, experimenteren amateurkunstenaars de komende week met dit thema. Dat doen ze tijdens de LABweek, de creatieve speeltuin van VRIJDAG.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Merckt: bouw vordert aan Grote Markt; tweede verdieping binnenkort gestort
 

Op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat vordert de bouw van Merckt. Dat wordt een complex met appartementen en een horeca-voorziening. Dezer dagen liggen de werkzaamheden heel even stil in verband met de vorst, maar als het weer het toelaat wordt de tweede verdiepingsvloer gestort. Er komt in elk geval een zeer opmerkelijke horeca-formule (zie foto’s op GIC-website).


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool