Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 16 maart 2017 | 10:15
 
Commentaar: Groningen stemde opnieuw zeer 'Europees'
 

Mag de PvdA dan ook in de stad Groningen dramatisch hebben verloren, deze stad is nog steeds een ‘progressieve’ stad waar D66 en GroenLinks nu de grootste zijn geworden. Studentenstad Groningen blijft onverminderd een kosmopolitische studentenstad, waar de stemmers op partijen die voor Europa zijn samen een zeer grote meerderheid haalden. Dat bleek ook al tijdens het Oekraïne-referendum, toen Groningen de stad was met een duidelijke Europese gezindheid, en 'GeenPeil' hier ook toen al het referendum verloor. De PVV krijgt in Groningen nauwelijks voet aan de grond.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 maart 2017 | 9:56
 
D66 grootste bij verkiezingen in Groningen
 

De politieke partij D66 is tijdens de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij in de gemeente Groningen geworden. De partij kreeg 19,9 procent van de stemmen. Ook GroenLinks won flink. De PvdA maakte een vrije val. 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 maart 2017 | 10:09
 
Meer Groningers in Tweede Kamer; zeven of acht kandidaten verheugen zich op zetel
 

De uitslag van de verkiezingen is goed voor het aantal Groningers in de Tweede Kamer. Er komen vermoedelijk zeven of acht Groningers in de Kamer. In de afgelopen regeerperiode waren dat er vier. In de afgelopen vier jaar vertegenwoordigden Tjeerd van Dekken, Henk Nijboer (beide PvdA) en Arno Rutte en Betty de Boer (beide VVD) de Groningers. Twee van hen komen niet meer terug. 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 15 maart 2017 | 12:29
 
Organisatoren nieuwe 'RDW Techday' willen ICT leuker, sneller, beter en goedkoper maken
 

ICT wordt steeds belangrijker voor de noordelijke economie. Er werken hier steeds meer ICT professionals. Voor het eerst werd er deze week voor hen door RDW een unieke ‘RDW Techday’ georganiseerd, zo meldt de website van Samenwerking Noord, een samenwerkingsverband van bedrijven in het Noorden met een grote IT afdeling.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groninger Landschap: wandeling bij Reitdiep
 

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 27 juli een wandeling door de weilanden bij bezoekerscentrum Reitdiep. De wandeling voert door het noordelijk gedeelte van het Reitdiepgebied.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Heuglijk moment tijdens aanpak ring zuid: eerste damwanden zitten in de grond! (VIDEO)
 

Een heuglijk moment tijdens de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dinsdag gingen de eerste damwanden voor de bouwkuip de grond in. In die bouwkuip wordt straks de verdiepte ligging van de nieuwe ringweg gebouwd. De GIC was erbij. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Steeds meer ondernemers, onderzoekers en studenten ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub
 

Steeds meer bedrijven, studenten en onderzoekers ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool. Met het einde van het collegejaar in zicht, blikt de hub graag terug op een jaar met veel onderwijs- en onderzoeksopdrachten voor het bedrijfsleven en de overheid. De Digital Society Hub (DSH) is een trefpunt voor evenementen en workshops op het gebied van digitalisering. Een plek voor permanente aanwezigheid van bedrijven.  


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen en FC Emmen spelen met 2-2 gelijk
 

In de oefencampagne heeft FC Groningen dinsdagavond in Rolde met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Voor 3000 toeschouwers speelde de FC na rust een behoorlijke wedstrijd, waarin het een 1-0 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. De 2-2 kwam in de slotfase uit de lucht vallen. Komend weekend oefent FC Groningen in Duitsland tegen Hannover '96.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Zomervakantie in Groningen: de leukste uitjes op een rij
 

Het is zomervakantie! En één ding is zeker, wie deze zomervakantie in Groningen (ver)blijft hoeft zich niet te vervelen. Marketing Groningen heeft een aantal van de leukste uitjes op een rij gezet: van een bezoekje aan een museum, tot een wandeling over het Blotevoetenpad en een spannende Brandweer-dag. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Duurt Cazemier (Combinatie Herepoort): ‘Trillingen? We houden de vinger aan de pols’
 

Combinatie Herepoort is dinsdag begonnen met het intrillen van de damwanden voor de aanleg van de verdiepte ring zuid. Uit berekeningen van de aannemer blijkt dat de kans op schade nihil is. “Toch houden we de vinger aan de pols”, zegt Duurt Cazemier van Combinatie Herepoort op de website van Aanpak Ring Zuid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool