Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 9 januari 2017 | 11:20
 
Stad-Groninger bedrijven openen deuren voor publiek tijdens nieuwe editie van Open Stad op 18 maart
 

Duizenden belangstellenden kwamen afgelopen jaar af op Groningens allereerste Open Bedrijvendag. Dat succes krijgt nu een vervolg, want zaterdag 18 maart wordt voor de tweede keer in Groningen dit ‘open  huis’ van Groningse bedrijven of gemeentelijke instellingen gehouden onder de naam Open Stad. De inschrijving voor bedrijven die ook mee willen doen is nu geopend. Iedereen kan meedoen. En inmiddels hebben de eerste bedrijven zich al aangemeld voor deze unieke kans om zich aan relaties, familieleden van medewerkers en toekomstige klanten te presenteren.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 9 januari 2017 | 10:40
 
Grote Markt nu alweer in teken van Eurosonic Noorderslag
 

De ijsbaan op de Grote Markt is nog maar net ontdooid en ontmanteld en nu wordt er alweer hard gewerkt aan de intieme festivaltent voor het gratis toegankelijke Eurosonic Air. Het populaire showcasefestival Eurosonic Noorderslag barst komende woensdag in alle hevigheid los in de binnenstad van Groningen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 9 januari 2017 | 10:18
 
Gedetineerden moeten helpen met oplossen Groningse moordzaken
 

De politie roept met een speciale kalender de hulp in van gedetineerden bij het oplossen van vijf Groningse en tientallen andere moordzaken. In vijf gevangenissen, waaronder die in Leeuwarden, worden zogeheten Cold Case Kalenders uitgedeeld, zo meldt de politie maandag. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool