Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 6 januari 2017 | 10:57
 
Te koud: IJsbaan Grote Markt vandaag al dicht
 

Wie vandaag nog de ijzers onder wilde binden, heeft pech: de organisatie van de ijsbaan op de Grote Markt heeft besloten de baan vanochtend al te sluiten. Reden? Het is te koud.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 6 januari 2017 | 11:03
 
Loppersum ernstig teleurgesteld in beperkte verlaging gaswinning
 

De burgemeester van Loppersum is “ernstig teleurgesteld” over de volgens hem veel te beperkte wijze waarop de minister de gaswinning heeft terug gebracht. “Mogelijkheden om de productie de komende vijf jaar voor alle zekerheid te verlagen worden uitgesteld en niet benut”, aldus burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum gisteravond in zijn nieuwjaarstoespraak. Volgens hem is het raar dat het risico op “immense schade” gewoon blijft bestaan en wordt genomen, en dat we daarom uit voorzorg gewoon de huizen gaan versterken. Hieronder enkele passages uit de Nieuwjaarsspeech van de burgemeester:


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 6 januari 2017 | 10:11
 
Het wordt een ijskoude dag!
 

We gaan in Groningen een ijskoude dag tegemoet. De temperaturen komen vandaag vermoedelijk niet boven de -4 graden. Trek die sjaal, handschoenen en muts dus maar uit de kast!

 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 6 januari 2017 | 10:26
 
Eredivisie-voetballers blij met gras in Noordlease Stadion
 

De voetballers in de Nederlandse Eredivisie zijn blij met het gras in het Groningse Noordlease Stadion. Het gras van FC Groningen staat op de vijfde plaats in de veldencompetitie.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Campagne #Fietsheld op herhaling in Groningen
 

De komende twee weken krijgt #Fietsheld een vervolg. Met de campagne wil de gemeente Groningen beter fietsparkeren in de binnenstad stimuleren. De aandacht richt zich vooral op de vele Stadjers en studenten die hun fiets wél goed parkeren: zij zijn volgens de gemeente de #fietshelden. De affiches, info-borden op drukke plekken en de inzet van fietsstewards geven in in goed Gronings de boodschap: jij bent een #fietsheld, want jij parkeert je fiets goud!


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Super Sunday succesvol; zeges FC Groningen, Donar en Lycurgus
 

Het was een idee van Abiant Lycurgus manager Reint-Jan Auwema om met de topclubs in de stad Groningen samen iets te organiseren. Dat werd Super Sunday op zondag 11 november, waarbij FC Groningen, Donar en Lycurgus samen optrokken. Het werd een succes. Bijna 26.000 mensen zagen alle drie de clubs winnen. Het was niet alleen qua resultaat een succes, maar de sfeer was overal ook geweldig.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Local heroes en nationale helden geven intiem verrassingsconcert op de Martinitoren
 

Zo’n 160 personen krijgen de komende tijd een intiem verrassingsconcert op de Martinitoren van Marlene Bakker, Stuart Mavis, Julia Zahra of Tim Akkerman. De concerten zijn een onderdeel van de crowdfundactie: 'De Martinitoren herboren’ en dat is een initiatief van Marketing Groningen. Een verrassingsconcert is een van de tegenprestaties waar donateurs voor konden kiezen met het doneren van een bijdrage. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Intocht Sint zaterdag in Groningen nu ook live te volgen
 

Komende zaterdag 17 november komt Sinterklaas naar Groningen. Dat is altijd een van de indrukwekkendste momenten voor ouders om met hun kinderen naar toe te gaan. Mocht u echter verhinderd zijn, dan is de intocht nu ook digitaal te volgen.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool