Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 3 januari 2017 | 11:44
 
Commissaris der Koning René Paas: ‘Bestuurders moeten vertrouwen boze burger terugwinnen’
 

‘Velen in de provincie Groningen voelen zich in de steek gelaten, en bij sommigen heeft dat geleid tot kwaadheid. Wij als bestuurders in de provincie Groningen moeten ons die kwaadheid aantrekken. Daarom moeten we allemaal werken aan herstel van vertrouwen. Voor mij persoonlijk is dat in elk geval een van de goede voornemens voor het jaar 2017’. Dat zei maandagavond René Paas, commissaris van de koning in de provincie Groningen. Hij zei dat tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de provincie; het was zijn eerste speech als commissaris van de koning.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 januari 2017 | 11:45
 
Stadjers klagen fors minder over vuurwerk
 

Bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn rond de jaarwisseling 889 meldingen uit de gemeente Groningen binnengekomen. Vorig jaar waren dat er nog 1670.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 2 januari 2017 | 20:34
 
Commentaar: Tweespalt in Groningse samenleving en de boodschap van de Commissaris van de Koning
 

Het was een bizarre samenloop van omstandigheden. De provincie Groningen had ter gelegenheid van de Nieuwjaarsreceptie namelijk twee actrices ingehuurd die verkleed als ouderwetse lakeien alle gasten zogenaamd ‘in stijl’ welkom heetten. Het bizarre was dat alle gasten die naar de Nieuwjaarsreceptie kwamen zich licht ongemakkelijk voelden, alsof ze plotseling in een sprookjesboek terecht waren gekomen, waarin ze zelf de rol speelden van belangrijk persoon.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkgeversmarkt omscholingstraject IT sector woensdag in Groningen
 

Woensdag23 januari staat in het nieuwe datacenter d’ROOT van Bytesnet de eerste werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkzoekenden die het assessment van Make IT Work  hebben gehaald en voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic zorgt met tienduizenden bezoekers voor miljoenimpuls economie Groningen
 

Eurosonic/Noorderslag is niet alleen een groot en gezellig feest voor muziekliefhebbers, het is ook van groeiende economische betekenis voor Groningen. Dat betoogden vrijdagavond wethouder Joost van Keulen van Groningen, en Dago Houben, algemeen-directeur Eurosonic/Noorderslag.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen tankt nieuwe energie en kan vooruit
 

Het belangrijkste om direct na de winterstop te doen is het winnen van de eerste wedstrijd. En dat deed FC Groningen. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen. Dat geeft energie en vertrouwen om de komende zestien wedstrijden op voort te borduren. Van de zes nieuw aangetrokken spelers kwamen drie in actie en ze mochten zich direct tot de betere spelers rekenen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Mighty Mike, Barney en The Power gooien dinsdag pijltjes in MartiniPlaza
 

Michael 'Mighty Mike' van Gerwen, Phil 'The Power' Taylor, Raymond 'Barney' van Barneveld, Peter 'Snakebite' Wright en Martin 'Wolfie' Adams: het zijn niet de minste darters die op dinsdag 22 januari meedoen aan de eerste editie van Kings of Darts in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groningen krijgt nieuwe woontoren bij Korreweg
 

Woningcorporatie Lefier gaat op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg een nieuwe woontoren laten bouwen. In het 13-verdiepingen hoge complex komen 124 huurappartementen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool