Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 3 januari 2017 | 11:44
 
Commissaris der Koning René Paas: ‘Bestuurders moeten vertrouwen boze burger terugwinnen’
 

‘Velen in de provincie Groningen voelen zich in de steek gelaten, en bij sommigen heeft dat geleid tot kwaadheid. Wij als bestuurders in de provincie Groningen moeten ons die kwaadheid aantrekken. Daarom moeten we allemaal werken aan herstel van vertrouwen. Voor mij persoonlijk is dat in elk geval een van de goede voornemens voor het jaar 2017’. Dat zei maandagavond René Paas, commissaris van de koning in de provincie Groningen. Hij zei dat tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de provincie; het was zijn eerste speech als commissaris van de koning.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 3 januari 2017 | 11:45
 
Stadjers klagen fors minder over vuurwerk
 

Bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast zijn rond de jaarwisseling 889 meldingen uit de gemeente Groningen binnengekomen. Vorig jaar waren dat er nog 1670.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 2 januari 2017 | 20:34
 
Commentaar: Tweespalt in Groningse samenleving en de boodschap van de Commissaris van de Koning
 

Het was een bizarre samenloop van omstandigheden. De provincie Groningen had ter gelegenheid van de Nieuwjaarsreceptie namelijk twee actrices ingehuurd die verkleed als ouderwetse lakeien alle gasten zogenaamd ‘in stijl’ welkom heetten. Het bizarre was dat alle gasten die naar de Nieuwjaarsreceptie kwamen zich licht ongemakkelijk voelden, alsof ze plotseling in een sprookjesboek terecht waren gekomen, waarin ze zelf de rol speelden van belangrijk persoon.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool