Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 21 december 2016 | 10:42
 
Oud-gedeputeerde Moorlag negende op kieslijst PvdA
 

Oud-gedeputeerde William Moorlag staat op de negende plaats van de concept-kieslijst van de PvdA voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. Moorlag was tot 2015 gedeputeerde in Groningen. Hij had onder andere de portefeuilles ruimtelijke ordening en financiën.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 21 december 2016 | 9:42
 
Gemeenteraad Tynaarlo wil geen geld steken in Eelde
 

De gemeenteraad van Tynaarlo wil niet gaan investeren in Groningen Airport Eelde. Daarmee gaan ze in tegen de wens van het college van burgemeester en wethouders. De raad is verdeeld over het plan om Eelde met 46 miljoen euro te ontwikkelen tot een toegangspoort voor het Noorden, zo meldt RTV Drenthe.

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 21 december 2016 | 10:47
 
Groningen in actie voor vluchteling Wagif
 

Onder de noemer ‘Wagif hoort bij zijn kinderen!’ is een online petitie gestart om te voorkomen dat Wagif, vader van twee jonge kinderen, wordt uitgezet naar Azerbeidzjan. Wagif is al 15 jaar in Nederland en woont met zijn gezin in Eelde-Paterswolde.

 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 20 december 2016 | 14:04
 
Provincie veroordeelt Haren tot fusie met Groningen en Ten Boer
 

De provincie Groningen wil definitief dat Haren gaat fuseren met Groningen en Ten Boer. Dat is dinsdag door gedeputeerde Patrick Brouns bekend gemaakt op het Provinciehuis. De provincie had eerder al laten weten dat ze tegen zelfstandigheid van het Groningse dorp waren. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool