Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 15 december 2016 | 10:42
 
Duizenden hardlopende Kerstmannen zaterdag tijdens Santa Run dwars door Groningse binnenstad (VIDEO en WINACTIE)
 

Bijzonder om aan mee te doen, maar ook zeer bijzonder om naar te kijken: rennende kerstmannen en vrouwen dwars door de Groningse binnenstad. In enkele jaren tijd heeft de Santarun zich al tot een echte traditie ontwikkeld op de Groningse hardloop-kalender. Voor mensen die van rennen houden is het een heel bijzondere manier om alvast in Kerststemming te komen. Nog steeds kan iedereen meedoen aan dit evenement, dat je niet snel vergeet! Tot vrijdag 16 december ’s middags om twaalf uur kan iedereen zich nog makkelijk digitaal aanmelden! Ook mag de GIC in totaal vier vrijkaarten weggeven. 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 15 december 2016 | 9:42
 
Treinen bij Winsum gaan toeteren bij overgang
 

De treinen gaan vanaf volgende week toeteren als ze de onbeveiligde spoorwegovergang bij de Voslaan in Winsum naderen. Dat is de uitkomst van een kort geding.
 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 15 december 2016 | 9:23
 
GIC rond drie uur vanmiddag even uit de lucht in verband met nieuwe mogelijkheden
 

De website van de Groninger Internet Courant is vanmiddag rond 15:00 uur ongeveer tien minuten uit de lucht. De site krijgt een technische update en staat daarom even ‘op zwart’. De vernieuwingen maken het onder meer mogelijk dat de GIC, als een van de eerste lokale nieuwssites, straks op Facebook ook Instant Articles kan bieden. Dat betekent dat mensen die ons volgen via Facebook, nog sneller de artikelen kunnen zien. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre zoekt de samenwerking
 

Groningen is een nieuw samenwerkingsorgaan op het gebied van digitalisering rijker: het Groningen Digital Business Centre (GDBC). "Omdat het GDBC het fundament heeft liggen bij de RUG, ontstaat de unieke mogelijkheid om wetenschappelijke kennis op het gebied van digitalisering te koppelen aan onderzoek en het bedrijfsleven", zegt projectleider Bas Baalmans in zijn kantoor op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Schoolholm woensdag en donderdag afgesloten wegens werkzaamheden
 

Op zowel woensdag 21 november als donderdag 22 november is de Schoolholm in de binnenstad van Groningen tussen half acht ’s ochtends en vier uur ’s middags afgesloten voor al het verkeer. Er vinden in die periodes herstelwerkzaamheden aan het wegdek plaats.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Opening d'Root: 'Groningen zet nieuwe Europese standaard voor datacenters' (VIDEO)
 

Minister Ingrid van Engelshoven heeft op woensdag 14 november de officiële opening verricht van d'Root, het nieuwe data competence center van Bytesnet in Groningen. De eerste gebruiker van het Datalab is de innovatiewerkplaats Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen. “Groningen zet hiermee een nieuwe standaard en is een schoolvoorbeeld voor de rest van Europa”, aldus de minister. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar gaat Europees verder; na 76-73 thrillerzege op Spirou Basket
 

De basketballers van Donar zijn er voor het derde jaar op rij in geslaagd om de tweede poulefase van de FIBA Europe Cup te halen. In MartiniPlaza werd Spirou Basket uit Charleroi in de allesbeslissende wedstrijd met 76-73 verslagen. De slotfase was zenuwslopend, maar uiteindelijk trok Donar de zege naar zich toe.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Duchenne Gala Groningen zaterdag in De Oosterpoort
 

De Oosterpoort is aankomende zaterdag, 24 november, het decor van het Duchenne Gala Groningen. Deze dertiende editie is, wegens het succes van voorgaande jaren, opnieuw groter van opzet. De opbrengsten van het tweejaarlijkse evenement gaan naar het Duchenne Parent Project.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Gemeente start programma om ongewenste zwangerschappen te voorkomen
 

De gemeente Groningen, WIJ Groningen, GGD Groningen, GGD-GHOR en zorgverzekeraar Menzis slaan de handen in één om ongewenste en ongeplande zwangerschappen te voorkomen. Dinsdag gaven de organisaties onder de noemer 'Nu niet zwanger’ het startsein voor een nieuw programma voor (potentiële) ouders met een verhoogde kwetsbaarheid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool