Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 11:43
 
Rechter legt fusieproces Groningen en Haren niet stil
 

Het Burgercomité Haren en 25 inwoners hebben het fusieproces van de gemeentes Haren, Groningen en Ten Boer niet stil kunnen leggen. De rechter verwees het verzoek van de inwoners om de fusie stop te zetten vrijdag naar de prullenbak.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 10:55
 
Topshelf Groningen geopend: assortiment houdt midden tussen V&D en De Bijenkorf
 

Het assortiment houdt volgens de eigenaren van Topshelf het midden tussen dat van het vroegere V&D en De Bijenkorf. Er zijn veel merkartikelen, en ook wat luxere cadeau artikelen. De bloemenkoopman tegenover de winkel is blij dat de drukte lijkt terug te keren. Ook andere winkels aan de noordzijde zijn blij dat het aan deze kan van de Grote Markt weer drukker lijkt te worden. Voor lezers die er al geweest zijn: wat is uw indruk van de nieuwe winkel???


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 10:40
 
Groningse ondernemers nemen Euro Kartracing & Bowling over
 

Een consortium van de Groningse ondernemers Gerben de Groot, Patrick Doornbos, Bert Lokken (Vastgoed Groningen) en Jan-Michiel van der Gang heeft per 1 december Euro Kartracing & Bowling Groningen overgenomen. Na het onverwachts overlijden van eigenaresse Lidy van der Wal dit voorjaar nam haar vader samen met het management de bedrijfsvoering tijdelijk over. Met de verkoop is de voortzetting van Euro Kartracing & Bowling Groningen zeker gesteld waarbij de nieuwe eigenaren benadrukken voort te willen zetten op dezelfde koers en met het huidige team. 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 11:31
 
Startup Cinema helpt startende ondernemers een handje met toffe bijeenkomst in The Big Building
 

Je eigen bedrijf beginnen. Dat is helemaal niet zo gemakkelijk. Daarom organiseerde de Rabobank op woensdag 30 november het startersevent Startup Cinema. Meer dan 200 startende ondernemers kwamen naar The Big Building in Groningen om te luisteren van ervaringsverhalen van andere ondernemers. Ze deden dat met live interviews en een aantal inspirerende filmpjes. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool