Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 11:43
 
Rechter legt fusieproces Groningen en Haren niet stil
 

Het Burgercomité Haren en 25 inwoners hebben het fusieproces van de gemeentes Haren, Groningen en Ten Boer niet stil kunnen leggen. De rechter verwees het verzoek van de inwoners om de fusie stop te zetten vrijdag naar de prullenbak.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 10:55
 
Topshelf Groningen geopend: assortiment houdt midden tussen V&D en De Bijenkorf
 

Het assortiment houdt volgens de eigenaren van Topshelf het midden tussen dat van het vroegere V&D en De Bijenkorf. Er zijn veel merkartikelen, en ook wat luxere cadeau artikelen. De bloemenkoopman tegenover de winkel is blij dat de drukte lijkt terug te keren. Ook andere winkels aan de noordzijde zijn blij dat het aan deze kan van de Grote Markt weer drukker lijkt te worden. Voor lezers die er al geweest zijn: wat is uw indruk van de nieuwe winkel???


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 10:40
 
Groningse ondernemers nemen Euro Kartracing & Bowling over
 

Een consortium van de Groningse ondernemers Gerben de Groot, Patrick Doornbos, Bert Lokken (Vastgoed Groningen) en Jan-Michiel van der Gang heeft per 1 december Euro Kartracing & Bowling Groningen overgenomen. Na het onverwachts overlijden van eigenaresse Lidy van der Wal dit voorjaar nam haar vader samen met het management de bedrijfsvoering tijdelijk over. Met de verkoop is de voortzetting van Euro Kartracing & Bowling Groningen zeker gesteld waarbij de nieuwe eigenaren benadrukken voort te willen zetten op dezelfde koers en met het huidige team. 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 11:31
 
Startup Cinema helpt startende ondernemers een handje met toffe bijeenkomst in The Big Building
 

Je eigen bedrijf beginnen. Dat is helemaal niet zo gemakkelijk. Daarom organiseerde de Rabobank op woensdag 30 november het startersevent Startup Cinema. Meer dan 200 startende ondernemers kwamen naar The Big Building in Groningen om te luisteren van ervaringsverhalen van andere ondernemers. Ze deden dat met live interviews en een aantal inspirerende filmpjes. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie in provincie Groningen
 

Koning Willem-Alexander heeft in de provincie Groningen een ‘groene waterstofinstallatie’’ van Gasunie in Veendam geopend.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool