Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 11:43
 
Rechter legt fusieproces Groningen en Haren niet stil
 

Het Burgercomité Haren en 25 inwoners hebben het fusieproces van de gemeentes Haren, Groningen en Ten Boer niet stil kunnen leggen. De rechter verwees het verzoek van de inwoners om de fusie stop te zetten vrijdag naar de prullenbak.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 10:55
 
Topshelf Groningen geopend: assortiment houdt midden tussen V&D en De Bijenkorf
 

Het assortiment houdt volgens de eigenaren van Topshelf het midden tussen dat van het vroegere V&D en De Bijenkorf. Er zijn veel merkartikelen, en ook wat luxere cadeau artikelen. De bloemenkoopman tegenover de winkel is blij dat de drukte lijkt terug te keren. Ook andere winkels aan de noordzijde zijn blij dat het aan deze kan van de Grote Markt weer drukker lijkt te worden. Voor lezers die er al geweest zijn: wat is uw indruk van de nieuwe winkel???


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 10:40
 
Groningse ondernemers nemen Euro Kartracing & Bowling over
 

Een consortium van de Groningse ondernemers Gerben de Groot, Patrick Doornbos, Bert Lokken (Vastgoed Groningen) en Jan-Michiel van der Gang heeft per 1 december Euro Kartracing & Bowling Groningen overgenomen. Na het onverwachts overlijden van eigenaresse Lidy van der Wal dit voorjaar nam haar vader samen met het management de bedrijfsvoering tijdelijk over. Met de verkoop is de voortzetting van Euro Kartracing & Bowling Groningen zeker gesteld waarbij de nieuwe eigenaren benadrukken voort te willen zetten op dezelfde koers en met het huidige team. 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 2 december 2016 | 11:31
 
Startup Cinema helpt startende ondernemers een handje met toffe bijeenkomst in The Big Building
 

Je eigen bedrijf beginnen. Dat is helemaal niet zo gemakkelijk. Daarom organiseerde de Rabobank op woensdag 30 november het startersevent Startup Cinema. Meer dan 200 startende ondernemers kwamen naar The Big Building in Groningen om te luisteren van ervaringsverhalen van andere ondernemers. Ze deden dat met live interviews en een aantal inspirerende filmpjes. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
PostNL gaat boodschappen bezorgen voor Jumbo in Groningen
 

PostNL gaat boodschappen bezorgen. De postbezorger gaart bij wijze van proef drie maanden lang de bezorging van de Jumbo Foodmarkt in Groningen op zich nemen. De boodschappen worden in de avonduren bezorgd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waarom rijden er dit weekend geen treinen richting Assen en Veendam?
 

Let op! Er rijden vanaf zaterdagochtend tot woensdagochtend geen treinen in de richting van Assen en Veendam. Waarom? Check het filmpje om te zien op welke plekken er wordt gewerkt aan de weg en het spoor. Lees snel verder om te weten te komen op welke trajecten de trein wordt vervangen door een bus. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
The New York Times: HackerOne bijna miljard dollar waard
 

Het van oorsprong Groningse bedrijf HackerOne, specialist op het gebied van ‘ethisch’ hacken, is een de vijftig meest veelbelovende startups ter wereld. Dat blijkt uit een ranglijst van de Amerikaanse krant The New York Times.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen stijgt naar linkerrijtje via zege op Feyenoord
 

In tegenstelling tot de laatste twee speelrondes vielen de uitslagen dit weekend gunstig uit voor FC Groningen. Het gevolg is een negende plaats in de Eredivisie met 27 punten uit 22 wedstrijden. De voorlopige positie in het linkerrijtje werd primair veroorzaakt door een 1-0 thuiszege op Feyenoord. Sven van Beek tikte de bal in de 26e minuut achter zijn eigen doelman en dat bleek achteraf het winnende doelpunt. Het betekende de vierde overwinning in vijf wedstrijden voor de FC na de winterstop.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Kennismakingsevent voor internationals: Experience Groningen
 

Op 8 en 9 maart wordt voor de 5e keer Experience Groningen gehouden, het evenement dat internationale studenten op ludieke wijze laat kennismaken met de stad en provincie. Traditioneel hoogtepunt is Meet&Eat, waarbij de internationals bij Stadjers thuis gaan eten.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Inschrijving GasTerra Ladiesrun Groningen geopend
 

De inschrijving voor de GasTerra Ladiesrun is gestart. De hardloopwedstrijd door de binnenstad van Groningen staat op de agenda voor zondag 9 juni. Duizenden vrouwen lopen deze dag 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool