Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 28 november 2016 | 10:38
 
Noordelijke ondernemers en bestuurders zoeken verbinding tijdens flitsbezoek aan Zweedse stad Örebro
 

Een groep met noordelijke ondernemers, bestuurders en journalisten is donderdagavond vanaf Groningen Airport Eelde – via de hub Kopenhagen – in nog geen drie uurtjes naar Örebro gevlogen voor een bliksembezoek aan de 140.000 inwoners tellende stad in het hart van Zweden. Ze gingen er in gesprek met ondernemers en kregen toeristische highlights te zien. Het bezoek stond vooral in het teken van ‘verbinden’, want beide regio’s hebben elkaar veel te bieden. Het benutten van elkaars sterke punten, daar is Groningen Airport Eelde alles aan gelegen. Want zij willen hun vliegtuigen zo vol mogelijk, zeker nu er fors wordt geïnvesteerd in het vliegveld. 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 28 november 2016 | 9:42
 
Filmfestival IDFA in Groningen trekt opnieuw meer bezoek: meer dan dertig films in drie dagen
 

De pocketeditie van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) die afgelopen weekend in Groningen werd gehouden, heeft circa 1700 bezoeken getrokken en dat waren er ruim 300 meer dan vorig jaar.  Dit jaar was het de vierde keer dat het Groninger Forum een dwarsdoorsnede van het aanbod van het Amsterdamse festival toonde. 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 27 november 2016 | 10:19
 
IJsbaan op Grote Markt is geopend
 

De ijsbaan op de Grote Markt is zaterdagavond geopend met een operazang op het bordes van het stadhuis, een blaasorkest en jonge kunstschaatssters. 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 27 november 2016 | 10:11
 
Groningse GroenLinks-leden willen kunnen stemmen op Liesbeth van Tongeren
 

De Groningse leden van GroenLinks willen dat Liesbeth van Tongeren alsnog op de kieslijst voor de Tweede Kamer komt. Dat bleek zaterdag tijdens een provinciale ledenvergadering. Zowel de leden als het provinciale bestuur van de partij en de GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten zijn teleurgesteld dat de naam van Van Tongeren niet voorkomt op de conceptkandidatenlijst. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Koning Willem-Alexander opent waterstofinstallatie in provincie Groningen
 

Koning Willem-Alexander heeft in de provincie Groningen een ‘groene waterstofinstallatie’’ van Gasunie in Veendam geopend.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool