Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 28 november 2016 | 10:38
 
Noordelijke ondernemers en bestuurders zoeken verbinding tijdens flitsbezoek aan Zweedse stad Örebro
 

Een groep met noordelijke ondernemers, bestuurders en journalisten is donderdagavond vanaf Groningen Airport Eelde – via de hub Kopenhagen – in nog geen drie uurtjes naar Örebro gevlogen voor een bliksembezoek aan de 140.000 inwoners tellende stad in het hart van Zweden. Ze gingen er in gesprek met ondernemers en kregen toeristische highlights te zien. Het bezoek stond vooral in het teken van ‘verbinden’, want beide regio’s hebben elkaar veel te bieden. Het benutten van elkaars sterke punten, daar is Groningen Airport Eelde alles aan gelegen. Want zij willen hun vliegtuigen zo vol mogelijk, zeker nu er fors wordt geïnvesteerd in het vliegveld. 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 28 november 2016 | 9:42
 
Filmfestival IDFA in Groningen trekt opnieuw meer bezoek: meer dan dertig films in drie dagen
 

De pocketeditie van het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) die afgelopen weekend in Groningen werd gehouden, heeft circa 1700 bezoeken getrokken en dat waren er ruim 300 meer dan vorig jaar.  Dit jaar was het de vierde keer dat het Groninger Forum een dwarsdoorsnede van het aanbod van het Amsterdamse festival toonde. 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 27 november 2016 | 10:19
 
IJsbaan op Grote Markt is geopend
 

De ijsbaan op de Grote Markt is zaterdagavond geopend met een operazang op het bordes van het stadhuis, een blaasorkest en jonge kunstschaatssters. 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 27 november 2016 | 10:11
 
Groningse GroenLinks-leden willen kunnen stemmen op Liesbeth van Tongeren
 

De Groningse leden van GroenLinks willen dat Liesbeth van Tongeren alsnog op de kieslijst voor de Tweede Kamer komt. Dat bleek zaterdag tijdens een provinciale ledenvergadering. Zowel de leden als het provinciale bestuur van de partij en de GroenLinks-fractie in de Provinciale Staten zijn teleurgesteld dat de naam van Van Tongeren niet voorkomt op de conceptkandidatenlijst. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
UMCG start met looptraining in exoskelet voor hersenletsel- en dwarslaesiepatiënten
 

Het UMCG Centrum voor Revalidatie gaat als eerste instelling in Nederland structureel een exoskelet inzetten in de looptraining van patiënten met een gedeeltelijke verlamming als gevolg van hersenletsel of een dwarslaesie.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Slimme vraag: waarom duren de aanvullende bodemonderzoeken bij de Helperzoomtunnel zo lang?
 

De aanvullende bodemonderzoeken voor de Helperzoomtunnel zijn bijna afgerond. Het inschuiven van deze tunnel onder het spoor moest in het Hemelvaartweekend te elfder ure worden afgeblazen omdat de bodem zich anders gedroeg dan verwacht. Waarom heeft het bodemonderzoek zo lang geduurd? Op de website van Aanpak Ring Zuid wordt een antwoord gegeven op die vraag. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard. Dat gebeurt voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering van deze ondernemersvereniging, die daarmee haar leden een bijzondere kans biedt om een kijkje te nemen achter de schermen in deze nieuwe formule.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar maakt de honderd vol in Weert; 105-60
 

In de laatste wedstrijd voor het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket is Donar niet in de problemen gekomen. Sterker nog in Weert werd de Basketbal Academie Limburg (BAL) eenvoudig met 105-60 verslagen. Leuke bijkomstigheid was derhalve dat de honderdpunten grens gepasseerd werd. Het was voor het eerst dit seizoen dat deze toch altijd magische grens doorbroken werd. Donar staat tweede in de Dutch Basketball League met 14 punten uit 8 duels. 


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Nederlandse vakantiegangers gaan het minst naar provincie Groningen
 

De provincie Groningen is de minst populaire provincie onder Nederlandse vakantiegangers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool