Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 15 november 2016 | 10:55
 
Stadhuis Groningen opgeknapt. Maar waarom eigenlijk? (Video hieronder!)
 

Op ons bericht in de GIC van gisteren over de opknapbeurt van het Stadhuis in Groningen, zijn veel reacties gekomen. Waarom is dat eigenlijk nodig?, zo vroegen sommigen zich af. In bijgaande video geeft de gemeente Groningen in elk geval wat achtergrondinformatie.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 15 november 2016 | 9:24
 
Boek te laat ingeleverd? Nooit meer een boete!
 

Boek te laat ingeleverd bij de bibliotheek? Vanaf 1 december krijg je daarvoor geen boete meer. De bibliotheken in de provincie Groningen zijn daarmee de eerste van het land die geen boetes meer uitdelen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 15 november 2016 | 9:08
 
RUG bovenaan in Keuzegids Universiteiten
 

De Rijksuniversiteit Groningen is de beste brede klassieke universiteit van het land. Dat blijkt uit de jaarlijkse Keuzegids Universiteiten. De RUG moet de eerste plek wel delen met de Radboud Universiteit Nijmegen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse artsen: stel helm voor snorfiets verplicht
 

Twee Groningse artsen hebben het initiatief genomen tot een actie om de helm verplicht te stellen voor de snorfiets. Die actie heeft grote steun gekregen, en woensdag komt de kwestie zelfs al aan de orde in de Tweede Kamer. De snorfiets is feitelijk een brommer, vaak in de vorm van een scooter; de zogenaamde "snorscooter".  Artsen in heel Nederland zien dagelijks de gevolgen van ongelukken met snorfietsen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
'In Paviljoen Ring Zuid komen de plannen tot leven'
 

Dat er tussen theorie en praktijk een wereld van verschil ligt, ontdekten Planologie-student Thom en Rechtenstudente Lara. Als gastheer en gastvrouw ontvangen ze dagelijks mensen in Paviljoen Ring Zuid; het informatiecentrum van project Aanpak Ring Zuid. "Bezoekers kunnen bij ons hun verhaal kwijt en antwoord krijgen op hun vragen.”


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Ondernemers: ‘Groningen als alternatief voor Amsterdam verdient een nationaal vliegveld’
 

'Jong en hip. Groningen is het winnende alternatief voor Amsterdam!' Met dit compliment plaatste nieuwszender CNN onze prachtstad vandaag op de lijst van beste Europese bestemmingen tussen steden als Avignon, Düsseldorf, Lissabon, Salzburg en Athene. (Zo begint een opiniestuk, geschreven namens de vier Groningse ondernemersverenigingen, VNO, MKB Noord en Marketing Groningen.)


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen neemt punt mee uit Venlo; 0-0 tegen VVV
 

Dankzij een 0-0 gelijkspel tegen VVV Venlo is FC Groningen twee plaatsen gestegen in de Eredivisie. De combinatie van een punt in De Koel en nederlagen van de concurrentie bracht Groningen van de zestiende naar de veertiende plaats met 14 punten uit 15 wedstrijden.  Aan de andere kant NAC Breda won verrassend met 2-1 van Vitesse waardoor het gat met de laatste plaats verkleind werd tot drie punten.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Drie dagen WinterWelVaart in aanloop naar Kerst
 

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december vindt de twaalfde editie van WinterWelVaart plaats. Op en rond ruim twintig historische schepen aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum vindt dan een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma plaats.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Help-Portrait: studenten Noorderpoort maken gratis professionele portretfoto's
 

In navolging van Amerika, waar het een groot succes is, is nu ook in Groningen het fenomeen ‘Help-Portrait’ van start gegaan. Daarbij krijgen mensen die het financieel niet breed hebben gratis een professionele portretfoto aangeboden.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool