Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 15 november 2016 | 10:55
 
Stadhuis Groningen opgeknapt. Maar waarom eigenlijk? (Video hieronder!)
 

Op ons bericht in de GIC van gisteren over de opknapbeurt van het Stadhuis in Groningen, zijn veel reacties gekomen. Waarom is dat eigenlijk nodig?, zo vroegen sommigen zich af. In bijgaande video geeft de gemeente Groningen in elk geval wat achtergrondinformatie.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 15 november 2016 | 9:24
 
Boek te laat ingeleverd? Nooit meer een boete!
 

Boek te laat ingeleverd bij de bibliotheek? Vanaf 1 december krijg je daarvoor geen boete meer. De bibliotheken in de provincie Groningen zijn daarmee de eerste van het land die geen boetes meer uitdelen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 15 november 2016 | 9:08
 
RUG bovenaan in Keuzegids Universiteiten
 

De Rijksuniversiteit Groningen is de beste brede klassieke universiteit van het land. Dat blijkt uit de jaarlijkse Keuzegids Universiteiten. De RUG moet de eerste plek wel delen met de Radboud Universiteit Nijmegen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Open Dag Hanzehogeschool Groningen op zaterdag 2 maart
 

Op zaterdag 2 maart houdt de Hanzehogeschool Groningen weer een Open Dag voor geïnteresseerde studiekiezers en hun ouders. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt op alle locaties informatie gedeeld over de ruim zeventig bachelor-, master-, MBA- en deeltijdopleidingen. Studenten en docenten vertellen over de inhoud van studie, toelatingseisen, studiebelasting en carrièremogelijkheden. Ook zijn er informatiemarkten, voorlichtingsrondes, colleges en rondleidingen. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Informatieavond onderhoud westelijke ringweg
 

De provincie Groningen organiseert volgende week woensdag, 27 februari, een inloopbijeenkomst over de onderhoudswerkzaamheden aan de westelijke ringweg. De werkzaamheden staan voor komend voorjaar op de agenda.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Nationaal Coördinator gaat weer huizen in aardbevingsgebied opkopen
 

De Nationaal Coördinator Groningen gaat in het voorjaar weer huizen opkopen in het aardbevingsgebied. Woningeigenaren kunnen zich vanaf 25 februari aanmelden voor het zogeheten Koopinstrument. Die regeling is speciaal bedoeld voor woningeigenaren met bijzondere omstandigheden.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Volleybalclub Lycurgus in zwaar weer
 

De regerend landskampioen bij het volleybal Abiant Lycurgus heeft financiële en bestuurlijke zorgen. Dat is gebleken uit onderzoek van RTV Noord en de club maakt er zelf ook melding van op haar website. Er is onder andere een dreigend liquiditeitstekort waardoor mogelijk het betalen van de vergoedingen aan de spelers voor de rest van het seizoen een probleem wordt. Slechte tijding voor de club zo vlak voor de start van de kampioenspoule.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Het Groninger Landschap maakt leerlingen enthousiast voor natuur
 

Leerlingen van groep 7 van de elf basisscholen uit de voormalige gemeente Eemsmond gaan de komende maand naar het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar worden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren. Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Geld voor zeventien Groningse dorpscentra
 

Zeventien Groningse ontmoetingscentra hebben geld gekregen om het gebouw toekomstbestendig te maken. Het gaat in totaal om 840.000 euro uit het programma ‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’ van Kansrijk Groningen.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool