Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 27 september 2016 | 11:11
 
Groningen maandag helemaal in gezellige visserssfeer tijdens derde Groninger Waddendag
 

De heerlijkste ‘zeevruchten’, sushi, haring, paling, makreel en zalm, maar ook streekproducten en vele andere lekkernijen uit het Noord-Groningse kustgebied zijn maandag 3 oktober te vinden in de binnenstad van Groningen. Voor het derde achtereenvolgende jaar is er dan de Groninger Waddendag. Deze keer op een wel heel passende en sfeervolle locatie: de historische Hoge en Kleine der A en de Reitemakersrijge + de Museumstraat.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 27 september 2016 | 10:23
 
Kern Groninger Forum komt van de grond
 

De kern van het Groninger Forum begint nu duidelijk zichtbaar te worden. Of, beter gezegd: kernen. Want het Groninger Forum bestaat uit twee betonkernen, die straks met elkaar worden verbonden door een brug. (zie foto's op GIC.nl)


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 26 september 2016 | 11:39
 
4 Mijl-lopers nu live te volgen via app
 

Deelnemers aan de 2016-editie van de 4 mijl van Groningen zijn via een app live te volgen tijdens hun weg naar de finish. Wie de 4 Mijl-app downloadt kan op 9 oktober elke loper onderweg volgen op basis van zijn of haar startnummer.  


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 27 september 2016 | 9:17
 
Camper knalt tegen woning, bestuurder komt om
 

In het Groningse dorp Drieborg is afgelopen nacht een camper tegen een woning geknald en daarna in brand gevlogen. De bestuurder kwam bij het ongeval om het leven. De bewoonster van het huis bleef ongedeerd; zij kon op tijd haar huis verlaten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool