Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 27 september 2016 | 11:11
 
Groningen maandag helemaal in gezellige visserssfeer tijdens derde Groninger Waddendag
 

De heerlijkste ‘zeevruchten’, sushi, haring, paling, makreel en zalm, maar ook streekproducten en vele andere lekkernijen uit het Noord-Groningse kustgebied zijn maandag 3 oktober te vinden in de binnenstad van Groningen. Voor het derde achtereenvolgende jaar is er dan de Groninger Waddendag. Deze keer op een wel heel passende en sfeervolle locatie: de historische Hoge en Kleine der A en de Reitemakersrijge + de Museumstraat.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 27 september 2016 | 10:23
 
Kern Groninger Forum komt van de grond
 

De kern van het Groninger Forum begint nu duidelijk zichtbaar te worden. Of, beter gezegd: kernen. Want het Groninger Forum bestaat uit twee betonkernen, die straks met elkaar worden verbonden door een brug. (zie foto's op GIC.nl)


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 26 september 2016 | 11:39
 
4 Mijl-lopers nu live te volgen via app
 

Deelnemers aan de 2016-editie van de 4 mijl van Groningen zijn via een app live te volgen tijdens hun weg naar de finish. Wie de 4 Mijl-app downloadt kan op 9 oktober elke loper onderweg volgen op basis van zijn of haar startnummer.  


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 27 september 2016 | 9:17
 
Camper knalt tegen woning, bestuurder komt om
 

In het Groningse dorp Drieborg is afgelopen nacht een camper tegen een woning geknald en daarna in brand gevlogen. De bestuurder kwam bij het ongeval om het leven. De bewoonster van het huis bleef ongedeerd; zij kon op tijd haar huis verlaten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Open Dag Hanzehogeschool Groningen op zaterdag 2 maart
 

Op zaterdag 2 maart houdt de Hanzehogeschool Groningen weer een Open Dag voor geïnteresseerde studiekiezers en hun ouders. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt op alle locaties informatie gedeeld over de ruim zeventig bachelor-, master-, MBA- en deeltijdopleidingen. Studenten en docenten vertellen over de inhoud van studie, toelatingseisen, studiebelasting en carrièremogelijkheden. Ook zijn er informatiemarkten, voorlichtingsrondes, colleges en rondleidingen. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Eerste meters spoor bij De Vork liggen op hun plek
 

De eerste meters spoor op ‘De Vork’ zijn een feit. Afgelopen dagen legde aannemer Strukton Rail sporen en wissels op het toekomstige opstelterrein bij Haren. Wat is er allemaal gebeurd? ProRail maakte een samenvatting van de werkzaamheden. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Nationaal Coördinator gaat weer huizen in aardbevingsgebied opkopen
 

De Nationaal Coördinator Groningen gaat in het voorjaar weer huizen opkopen in het aardbevingsgebied. Woningeigenaren kunnen zich vanaf 25 februari aanmelden voor het zogeheten Koopinstrument. Die regeling is speciaal bedoeld voor woningeigenaren met bijzondere omstandigheden.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Volleybalclub Lycurgus in zwaar weer
 

De regerend landskampioen bij het volleybal Abiant Lycurgus heeft financiële en bestuurlijke zorgen. Dat is gebleken uit onderzoek van RTV Noord en de club maakt er zelf ook melding van op haar website. Er is onder andere een dreigend liquiditeitstekort waardoor mogelijk het betalen van de vergoedingen aan de spelers voor de rest van het seizoen een probleem wordt. Slechte tijding voor de club zo vlak voor de start van de kampioenspoule.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Het Groninger Landschap maakt leerlingen enthousiast voor natuur
 

Leerlingen van groep 7 van de elf basisscholen uit de voormalige gemeente Eemsmond gaan de komende maand naar het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar worden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren. Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Marketing Groningen en Noorderland presenteren bijzondere Groningen Special
 

Vandaag wordt de Groningen Special van het lifestylemagazine Noorderland bezorgd bij de abonnees. De speciale uitgave is een samenwerking tussen Noorderland en Marketing Groningen. Het blad heeft een totale oplage van 35.000 en ligt vanaf komende dinsdag tot halverwege mei in de winkels. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool