Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 29 juni 2016 | 11:27
 
Commentaar: Groningen moet argwaan Haren nu snel zien weg te nemen
 

Mocht dit allemaal met verstand en met begrip voor de gevoelens en begrijpelijke argwaan in Haren jegens de grote broer worden aangepakt , wie weet kan dat leiden tot een goed samengaan.

Want het is in de geschiedenis wel vaker vertoond dat een verstandshuwelijk het langer vol houdt dan een snelle trouwpartij na een hevige, maar korte romance.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 28 juni 2016 | 19:43
 
Provincie kiest toch vóór samengaan Haren met Groningen
 

Daarom gaat het college van Gedeputeerde Staten de komende periode samen met de drie gemeenten een herindelingsontwerp voorbereiden. Het college heeft hiertoe besloten omdat onvoldoende is aangetoond dat Haren als zelfstandige gemeente in regionaal perspectief een duurzame en bestuurskrachtige toekomst heeft, met genoeg financiële armslag.

Initiatief

Eerder besloten de gemeenten Groningen en Ten Boer al om per 1 januari 2019 samen verder te gaan. De raden van beide gemeenten hebben aangegeven dat de gemeente Haren welkom is om hierbij aan te sluiten. De raad van Haren heeft zich echter al op 15 juni opnieuw uitgesproken vóór voortzetting van een zelfstandige gemeente Haren. Toch kan de provincie op grond van deWet algemene regels herindeling (Wet arhi) en het Beleidskader gemeentelijke herindeling het initiatief nemen tot een herindelingsvoorstel.

Belang van de inwoners

Het college van Gedeputeerde Staten zet het belang van de inwoners voorop bij samenvoeging van de drie gemeenten. Uit de ‘Verkenning gemeentelijke herindeling Groningen, Haren en Ten Boer’ (Beschrijving: PDF PDF-bestand, 4 MB) die de drie gemeenten hebben uitgevoerd, komt naar voren dat de nieuw te vormen gemeente haar inwoners meer bestuurskracht kan bieden en een nog sterkere motor zal zijn voor ontwikkeling op het gebied van economie en werkgelegenheid, cultuur, onderwijs en duurzaamheid. Bovendien heeft een nieuwe samengevoegde gemeente meer organisatiekracht en financiële armslag.

Samen met gemeenten

Het herindelingsontwerp, waar het college van Gedeputeerde Staten samen met de drie gemeenten mee aan de slag wil gaan, geeft een procesmatige en inhoudelijke onderbouwing van de voorgestelde herindeling. De eerdere ‘Verkenning’ vormt hiervoor een goede basis, vindt het college. Het college hecht aan een zorgvuldig proces, dat samen met de drie betrokken gemeenten wordt ingevuld en waarbij ook de bewoners worden betrokken.

Informatieavond

Op woensdag 13 juli 2016 organiseert de provincie samen met de gemeenten een informatieavond om de inwoners van Groningen, Haren en Ten Boer te informeren over het proces. Nog voor de vaststelling van het herindelingsontwerp zal in elke gemeente een bijeenkomst plaatsvinden om met de inwoners in gesprek te gaan over wat men belangrijk vindt voor de nieuwe gemeente. Burgernabijheid en voorzieningen voor de inwoners zullen belangrijke thema's zijn voor het proces, om te komen tot het herindelingsontwerp. Ook in het vervolgproces betrekken provincie en gemeenten samen de inwoners en maatschappelijke organisaties.

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 29 juni 2016 | 11:12
 
Donar contracteert ervaren Kroaat Drago Pasalic
 

Donar heeft woensdag de ervaren Kroatische speler Drago Pasalic (32) gecontracteerd. De 2.08 meter lange Pasalic kan uit de voeten op de 4- en 5-positie. Donar is blij dat Pasalic voor de club heeft gekozen, omdat hij veel ervaring heeft bij grote Europese clubs.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Deel Herewegviaduct is niet meer…; Komend weekend laatste loodjes
 

Het is snel gegaan met de werkzaamheden aan het viaduct over de Hereweg in Groningen. De afgelopen twee weekenden heeft Combinatie Herepoort grote stappen gezet in de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Hereweg. Komend weekend worden de laatste werkzaamheden rond de sloop van het viaduct uitgevoerd. (Foto boven: Raymond Bos).


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Henk Grol knokt zich naar brons op EK
 

Judoka Henk Grol heeft tijdens de Europese kampioenschappen in Minsk brons veroverd in de klasse boven de 100 kilogram. Het gebeurde wel weer op een manier die we kennen van Grol. Hij raakte in de strijd om het brons geblesseerd. Een bilspier zorgde voor ongemak, waardoor de Veendammer in de laatste 40 seconden hinkend het duel over de streep moest trekken.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde in Groninger Museum
 

In het Groninger Museum is sinds afgelopen weekend de expositie Daan Roosegaarde – Presence’ te zien, het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Tropische hitte? Studentes in Groningen zitten er niet mee
 

Gewoon genieten in een soort badkuip. Zo brachten deze studenten aan de Reitemakersrijge deze tropische dag op 25 juni 2019 door. Maar ook elders in de stad Groningen maakten mensen er het beste van.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool