Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 7 juni 2016 | 10:38
 
Hoe gaat het toch met de bouw van het Groninger Forum?
 

Nou: best goed! Nadat vorig jaar alles weer gesloopt moest worden, is de bouw nu dan toch echt van start gegaan. En op zo'n manier dat het gebouw straks aardbeving-proof is.Langzaam maar zeker gaat het gebouw nu zelfs al een heel klein beetje de lucht in.

Aannemer BAM heeft op de plek van de oostelijke betonkern van het Groninger Forum (Schoolstraat-zijde) op de begane grondvloer het eerste deel van de kernwanden gestort.

Deze week kan de bekisting deels worden verwijderd. De trappenhuiswanden en de tussenwanden worden ook bekist. Deze week wordt de wapening aangebracht voor de eerste verdiepingsvloer van de oostkern, zodat de aannemer dit begin volgende week kan storten. (bron: GroningenVernieuwt).


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 7 juni 2016 | 11:09
 
Sportieve Groningse vrouwen opgelet: aanstaande zondag de GasTerra Ladiesrun in Stad
 

Vrouwen uit Groningen en verre omgeving die een sportieve uitdaging zoeken , kunnen deelnemen aan de Gasterra Ladiesrun die komende zondag 12 juni weer in Groningen wordt gehouden. Inschrijving is nu al mogelijk!


» lees verder
 
 
Sport dinsdag 7 juni 2016 | 10:57
 
Groningen haalt Noorse international Yttergård Jenssen binnen
 

Als er tijdens de medische keuring geen verrassingen aan het licht komen, presenteert FC Groningen vanmiddag in de Euroborg zijn nieuwste aanwinst: de Noorse middenvelder Ruben Yttergård Jenssen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 6 juni 2016 | 20:50
 
JSF vliegt dinsdag ook over stad Groningen heen
 

De F-35 vliegt dinsdag over de stad Groningen en Bourtange heen tijdens een rondvlucht over ons land. Rond 14:25 uur vliegt de Joint Strike Fighter op een hoogte van 400 meter over de stad. De JSF zou vorige week al een rondvlucht maken, maar toen ging het vanwege laaghangende bewolking niet door. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
RUG en Wageningen Universiteit gaan nauwer samenwerken
 

De Rijksuniversiteit Groningen en de Wageningen University & Research (WUR) gaan nauwer samenwerken op het gebied van de natuurinclusieve landbouw in Noord-Nederland. Afgelopen woensdag hebben beide universiteiten daarvoor een intentieverklaring ondertekend. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Aantal WW-uitkeringen opnieuw gedaald; veel banen in de industrie
 

Het aantal mensen met een WW-uitkering in Groningen is in juni gedaald met 5,2 procent ten opzichte van de maand ervoor. In vergelijking met een jaar eerder gaat het om een daling van 17,4 procent. Volgens het UWV hebben met name werkgevers in de industrie het lastig bij het vinden van personeel.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool