Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 7 juni 2016 | 10:38
 
Hoe gaat het toch met de bouw van het Groninger Forum?
 

Nou: best goed! Nadat vorig jaar alles weer gesloopt moest worden, is de bouw nu dan toch echt van start gegaan. En op zo'n manier dat het gebouw straks aardbeving-proof is.Langzaam maar zeker gaat het gebouw nu zelfs al een heel klein beetje de lucht in.

Aannemer BAM heeft op de plek van de oostelijke betonkern van het Groninger Forum (Schoolstraat-zijde) op de begane grondvloer het eerste deel van de kernwanden gestort.

Deze week kan de bekisting deels worden verwijderd. De trappenhuiswanden en de tussenwanden worden ook bekist. Deze week wordt de wapening aangebracht voor de eerste verdiepingsvloer van de oostkern, zodat de aannemer dit begin volgende week kan storten. (bron: GroningenVernieuwt).


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 7 juni 2016 | 11:09
 
Sportieve Groningse vrouwen opgelet: aanstaande zondag de GasTerra Ladiesrun in Stad
 

Vrouwen uit Groningen en verre omgeving die een sportieve uitdaging zoeken , kunnen deelnemen aan de Gasterra Ladiesrun die komende zondag 12 juni weer in Groningen wordt gehouden. Inschrijving is nu al mogelijk!


» lees verder
 
 
Sport dinsdag 7 juni 2016 | 10:57
 
Groningen haalt Noorse international Yttergård Jenssen binnen
 

Als er tijdens de medische keuring geen verrassingen aan het licht komen, presenteert FC Groningen vanmiddag in de Euroborg zijn nieuwste aanwinst: de Noorse middenvelder Ruben Yttergård Jenssen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 6 juni 2016 | 20:50
 
JSF vliegt dinsdag ook over stad Groningen heen
 

De F-35 vliegt dinsdag over de stad Groningen en Bourtange heen tijdens een rondvlucht over ons land. Rond 14:25 uur vliegt de Joint Strike Fighter op een hoogte van 400 meter over de stad. De JSF zou vorige week al een rondvlucht maken, maar toen ging het vanwege laaghangende bewolking niet door. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool