Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 7 juni 2016 | 10:38
 
Hoe gaat het toch met de bouw van het Groninger Forum?
 

Nou: best goed! Nadat vorig jaar alles weer gesloopt moest worden, is de bouw nu dan toch echt van start gegaan. En op zo'n manier dat het gebouw straks aardbeving-proof is.Langzaam maar zeker gaat het gebouw nu zelfs al een heel klein beetje de lucht in.

Aannemer BAM heeft op de plek van de oostelijke betonkern van het Groninger Forum (Schoolstraat-zijde) op de begane grondvloer het eerste deel van de kernwanden gestort.

Deze week kan de bekisting deels worden verwijderd. De trappenhuiswanden en de tussenwanden worden ook bekist. Deze week wordt de wapening aangebracht voor de eerste verdiepingsvloer van de oostkern, zodat de aannemer dit begin volgende week kan storten. (bron: GroningenVernieuwt).


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 7 juni 2016 | 11:09
 
Sportieve Groningse vrouwen opgelet: aanstaande zondag de GasTerra Ladiesrun in Stad
 

Vrouwen uit Groningen en verre omgeving die een sportieve uitdaging zoeken , kunnen deelnemen aan de Gasterra Ladiesrun die komende zondag 12 juni weer in Groningen wordt gehouden. Inschrijving is nu al mogelijk!


» lees verder
 
 
Sport dinsdag 7 juni 2016 | 10:57
 
Groningen haalt Noorse international Yttergård Jenssen binnen
 

Als er tijdens de medische keuring geen verrassingen aan het licht komen, presenteert FC Groningen vanmiddag in de Euroborg zijn nieuwste aanwinst: de Noorse middenvelder Ruben Yttergård Jenssen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 6 juni 2016 | 20:50
 
JSF vliegt dinsdag ook over stad Groningen heen
 

De F-35 vliegt dinsdag over de stad Groningen en Bourtange heen tijdens een rondvlucht over ons land. Rond 14:25 uur vliegt de Joint Strike Fighter op een hoogte van 400 meter over de stad. De JSF zou vorige week al een rondvlucht maken, maar toen ging het vanwege laaghangende bewolking niet door. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Open Dag Hanzehogeschool Groningen op zaterdag 2 maart
 

Op zaterdag 2 maart houdt de Hanzehogeschool Groningen weer een Open Dag voor geïnteresseerde studiekiezers en hun ouders. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt op alle locaties informatie gedeeld over de ruim zeventig bachelor-, master-, MBA- en deeltijdopleidingen. Studenten en docenten vertellen over de inhoud van studie, toelatingseisen, studiebelasting en carrièremogelijkheden. Ook zijn er informatiemarkten, voorlichtingsrondes, colleges en rondleidingen. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Eerste meters spoor bij De Vork liggen op hun plek
 

De eerste meters spoor op ‘De Vork’ zijn een feit. Afgelopen dagen legde aannemer Strukton Rail sporen en wissels op het toekomstige opstelterrein bij Haren. Wat is er allemaal gebeurd? ProRail maakte een samenvatting van de werkzaamheden. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Nationaal Coördinator gaat weer huizen in aardbevingsgebied opkopen
 

De Nationaal Coördinator Groningen gaat in het voorjaar weer huizen opkopen in het aardbevingsgebied. Woningeigenaren kunnen zich vanaf 25 februari aanmelden voor het zogeheten Koopinstrument. Die regeling is speciaal bedoeld voor woningeigenaren met bijzondere omstandigheden.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Volleybalclub Lycurgus in zwaar weer
 

De regerend landskampioen bij het volleybal Abiant Lycurgus heeft financiële en bestuurlijke zorgen. Dat is gebleken uit onderzoek van RTV Noord en de club maakt er zelf ook melding van op haar website. Er is onder andere een dreigend liquiditeitstekort waardoor mogelijk het betalen van de vergoedingen aan de spelers voor de rest van het seizoen een probleem wordt. Slechte tijding voor de club zo vlak voor de start van de kampioenspoule.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Het Groninger Landschap maakt leerlingen enthousiast voor natuur
 

Leerlingen van groep 7 van de elf basisscholen uit de voormalige gemeente Eemsmond gaan de komende maand naar het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar worden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren. Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Marketing Groningen en Noorderland presenteren bijzondere Groningen Special
 

Vandaag wordt de Groningen Special van het lifestylemagazine Noorderland bezorgd bij de abonnees. De speciale uitgave is een samenwerking tussen Noorderland en Marketing Groningen. Het blad heeft een totale oplage van 35.000 en ligt vanaf komende dinsdag tot halverwege mei in de winkels. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool