Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 3 juni 2016 | 11:01
 
‘Fusie goed voor Groningen, Ten Boer en Haren’
 

Een fusie van de gemeenten Groningen, Ten Boer en Haren zou zorgen voor een krachtige nieuwe gemeente. Het zorgt ervoor dat nieuwe ambities kunnen worden gerealiseerd. Dat blijkt uit een onderzoek van de provincie Groningen, dat vrijdagochtend gepresenteerd is. Het rapport is mede tot stand gekomen na gesprekken tussen de gemeenten en gespreksleider Hayo Apotheker.

 


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 3 juni 2016 | 9:54
 
Fietser ernstig gewond na aanrijding in Stad
 

De man fietste over het fietspad langs het Damsterdiep en wilde bij het kruispunt met de Zaagmuldersweg de weg oversteken. Hij werd daarbij geschept door een 33-jarige automobilist uit de stad.

De fietser kwam daardoor hard ten val en raakte ernstig gewond. Hij werd ter plekke behandeld en gestabiliseerd door een trauma-arts, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij. Een 14-jarige jongen die ook in de auto zat, klaagde over nekklachten na de aanrijding. Hij is daarom uit voorzorg per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 3 juni 2016 | 9:31
 
Hanze organiseert informatieavond over deeltijdopleidingen en cursussen voor professionals
 

De Hanzehogeschool organiseert op 16 juni een informatieavond over deeltijdopleidingen en cursussen voor professionals. Bij veel werkende professionals is namelijk de behoefte om bij te leren.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool