Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 2 juni 2016 | 11:00
 
Premier Rutte: “Waanzinnig! Deze regio is echt booming!”
 

Dolenthousiast was hij. Premier Mark Rutte was woensdagmiddag op bezoek bij webshopgigant experty aan de Ulgersmaweg. Met flair ondervroeg hij de eigenaren Benjamin Derksen en Reinier de Jong. En net zo vrolijk pakte hij z’n eigen pakketje in: een wereldbol (want daar begon het ooit mee bij experty) met het Torentje op de adressticker. Toch was er ook aandacht voor serieuze zaken. Want Rutte sprak ook over de Groningse startup-scene en het belang ervan voor de noordelijke economie.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 2 juni 2016 | 10:39
 
Provinciale Staten Groningen willen parlementaire enquête over de gaswinning
 

Provinciale Staten van Groningen hebben een motie aangenomen waarin de Tweede Kamer wordt opgeroepen een ‘parlementaire enquête in te stellen naar de gaswinning. Dat meldt BNR Nieuwsradio. In een toelichting zei Statenlid Ankie Voerman van de Partij voor de Dieren vanmorgen dat de oproep van Provinciale Staten richting Tweede Kamer moet worden beschouwd als een ‘krachtig politiek signaal’ richting Den Haag.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 1 juni 2016 | 16:33
 
Met elektrische mini-bus naar hartje stad
 

Als straks de bussen uit de binnenstad zijn verdwenen, kunnen reizigers met een kleine elektrische bus of een mini-taxi alsnog naar hartje centrum worden gebracht. Het gaat om een pilot aan de westzijde van de stad, zo maakte de gemeente bekend.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 2 juni 2016 | 10:56
 
Tag en win een culinaire proeverij tijdens de Culinaire Verleiding!
 

Het Ebbingekwartier in Groningen staat vanaf vrijdag tot en met zondag tijdens Foodfestival De Culinaire Verleiding vol met foodtrucks. En de Groninger Internet Courant mag van de organisatie een lekkere proeverij weggeven met allerlei hapjes van verschillende standhouders. GRATIS!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Werkzaamheden Vondellaan worden nu al opgepakt
 

De Vondellaan in de zuidelijke stadswijk De Wijert gaat mogelijk al dit jaar op de schop. Aanvankelijk zou de herinrichting van de weg pas helemaal aan het einde van het project Aanpak Ring Zuid worden opgepakt. “Op aanraden van de Commissie Hertogh kijken we nu of we de Vondellaan eerder kunnen aanpakken”, zo bevestigt omgevingsmanager Bert Kramer namens Aannemerscombinatie Herepoort. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, houdt lezing voor Commercieele Club Groningen
 

Peter Vandermeersch komt komende dinsdag naar Groningen. Hij houdt dinsdag 22 januari een lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool