Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 2 juni 2016 | 11:00
 
Premier Rutte: “Waanzinnig! Deze regio is echt booming!”
 

Dolenthousiast was hij. Premier Mark Rutte was woensdagmiddag op bezoek bij webshopgigant experty aan de Ulgersmaweg. Met flair ondervroeg hij de eigenaren Benjamin Derksen en Reinier de Jong. En net zo vrolijk pakte hij z’n eigen pakketje in: een wereldbol (want daar begon het ooit mee bij experty) met het Torentje op de adressticker. Toch was er ook aandacht voor serieuze zaken. Want Rutte sprak ook over de Groningse startup-scene en het belang ervan voor de noordelijke economie.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 2 juni 2016 | 10:39
 
Provinciale Staten Groningen willen parlementaire enquête over de gaswinning
 

Provinciale Staten van Groningen hebben een motie aangenomen waarin de Tweede Kamer wordt opgeroepen een ‘parlementaire enquête in te stellen naar de gaswinning. Dat meldt BNR Nieuwsradio. In een toelichting zei Statenlid Ankie Voerman van de Partij voor de Dieren vanmorgen dat de oproep van Provinciale Staten richting Tweede Kamer moet worden beschouwd als een ‘krachtig politiek signaal’ richting Den Haag.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 1 juni 2016 | 16:33
 
Met elektrische mini-bus naar hartje stad
 

Als straks de bussen uit de binnenstad zijn verdwenen, kunnen reizigers met een kleine elektrische bus of een mini-taxi alsnog naar hartje centrum worden gebracht. Het gaat om een pilot aan de westzijde van de stad, zo maakte de gemeente bekend.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 2 juni 2016 | 10:56
 
Tag en win een culinaire proeverij tijdens de Culinaire Verleiding!
 

Het Ebbingekwartier in Groningen staat vanaf vrijdag tot en met zondag tijdens Foodfestival De Culinaire Verleiding vol met foodtrucks. En de Groninger Internet Courant mag van de organisatie een lekkere proeverij weggeven met allerlei hapjes van verschillende standhouders. GRATIS!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool