Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 2 juni 2016 | 11:00
 
Premier Rutte: “Waanzinnig! Deze regio is echt booming!”
 

Dolenthousiast was hij. Premier Mark Rutte was woensdagmiddag op bezoek bij webshopgigant experty aan de Ulgersmaweg. Met flair ondervroeg hij de eigenaren Benjamin Derksen en Reinier de Jong. En net zo vrolijk pakte hij z’n eigen pakketje in: een wereldbol (want daar begon het ooit mee bij experty) met het Torentje op de adressticker. Toch was er ook aandacht voor serieuze zaken. Want Rutte sprak ook over de Groningse startup-scene en het belang ervan voor de noordelijke economie.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 2 juni 2016 | 10:39
 
Provinciale Staten Groningen willen parlementaire enquête over de gaswinning
 

Provinciale Staten van Groningen hebben een motie aangenomen waarin de Tweede Kamer wordt opgeroepen een ‘parlementaire enquête in te stellen naar de gaswinning. Dat meldt BNR Nieuwsradio. In een toelichting zei Statenlid Ankie Voerman van de Partij voor de Dieren vanmorgen dat de oproep van Provinciale Staten richting Tweede Kamer moet worden beschouwd als een ‘krachtig politiek signaal’ richting Den Haag.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 1 juni 2016 | 16:33
 
Met elektrische mini-bus naar hartje stad
 

Als straks de bussen uit de binnenstad zijn verdwenen, kunnen reizigers met een kleine elektrische bus of een mini-taxi alsnog naar hartje centrum worden gebracht. Het gaat om een pilot aan de westzijde van de stad, zo maakte de gemeente bekend.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 2 juni 2016 | 10:56
 
Tag en win een culinaire proeverij tijdens de Culinaire Verleiding!
 

Het Ebbingekwartier in Groningen staat vanaf vrijdag tot en met zondag tijdens Foodfestival De Culinaire Verleiding vol met foodtrucks. En de Groninger Internet Courant mag van de organisatie een lekkere proeverij weggeven met allerlei hapjes van verschillende standhouders. GRATIS!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Energietransitie: Groningse MKB kan er nog veel meer van profiteren. Lezing in Hanzehogeschool ( 8 juli)
 

De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Waterloolaan krijgt tweerichtingsverkeer; op termijn nieuwe inrichting die past bij sfeer nieuwe Zuiderplantsoen
 

Uiterlijk op 26 augustus 2019 wordt de Waterloolaan (bij de Hereweg) opengesteld voor tweerichtingsverkeer. De Waterloolaan blijft net zo breed als nu, maar krijgt over de hele lengte tweerichtingsverkeer.  Dat meldt de website aanpakringzuid.nl


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar begint aan opbouwen nieuwe selectie
 

Met het aantrekken van Leon Williams is Donar min of meer begonnen aan het opbouwen van de nieuwe selectie, nadat recent bekend werd dat van vrijwel de gehele spelersgroep van het afgelopen seizoen afscheid genomen wordt. Williams is Nederlands international en komt over van Den Helder waar hij sinds januari speelde.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Met Staatsbosbeheer wandelen door de natuur
 

Het is zomer, tijd om naar buiten te gaan! Bij Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen is deze zomer van alles te doen. Op iedere zondag- en woensdagmiddag in juli en augustus kun je met een gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende zomerwandeling maken. Ook kinderen zijn van harte welkom.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool