Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 26 april 2016 | 10:53
 
NAM-directeur neemt afstand van lobbybrief Shell
 

NAM-directeur Gerald Schotman neemt afstand van de veelbesproken lobbybrief van olieconcern Shell, die is verstuurd naar Tweede Kamerleden. Op RTV Noord wordt gemeld dat Schotman het jammer vindt dat die brief is verstuurd.


» lees verder
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer maandag 25 april 2016 | 21:01
 
Nieuw inrichtingsplan "Busroute west" toegelicht in binnenstadscafé, Poelestraat 2
 

Busroute west

De gemeenteraad stelde op 24 februari van dit jaar de binnenstadvisie ‘Bestemming Binnenstad’ vast. De gemeente gaat meer ruimte bieden aan fietsers en voetgangers en als gevolg daarvan gaan de bussen een andere route rijden.

Het eerste plan van de visie dat concreet is uitgewerkt, is het inrichtingsplan voor de busroute west. In het najaar gaat de gemeente  aan het werk met het ontwerp van de Astraat/Brugstraat/ Munnekeholm.

Plannen

De komende tijd organiseert de gemeente meer bijeenkomsten om, samen met de inwoners van de stad, plannen te maken. Het gesprek met de stad vervangt hiermee de formele inspraakmomenten op de inrichtingsplannen. Naast de bijeenkomsten kunt u ook op andere momenten telefonisch of via de mail uw visie geven of vragen stellen aan het projectteam. Dit kan via: binnenstad@groningen.nl (link sends e-mail) en telefoonnummer: 14 050.

De plannen voor de binnenstad als geheel staan op: groningen.nl/binnenstad.

 

Het binnenstadcafé, aan de Poelestraat 2 in Groningen, is geopend op donderdag 28 april van 13.00 – 20.00 uur en vrijdag 29 april van 11.00 – 18.00 uur.

 

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Campagne #Fietsheld op herhaling in Groningen
 

De komende twee weken krijgt #Fietsheld een vervolg. Met de campagne wil de gemeente Groningen beter fietsparkeren in de binnenstad stimuleren. De aandacht richt zich vooral op de vele Stadjers en studenten die hun fiets wél goed parkeren: zij zijn volgens de gemeente de #fietshelden. De affiches, info-borden op drukke plekken en de inzet van fietsstewards geven in in goed Gronings de boodschap: jij bent een #fietsheld, want jij parkeert je fiets goud!


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Super Sunday succesvol; zeges FC Groningen, Donar en Lycurgus
 

Het was een idee van Abiant Lycurgus manager Reint-Jan Auwema om met de topclubs in de stad Groningen samen iets te organiseren. Dat werd Super Sunday op zondag 11 november, waarbij FC Groningen, Donar en Lycurgus samen optrokken. Het werd een succes. Bijna 26.000 mensen zagen alle drie de clubs winnen. Het was niet alleen qua resultaat een succes, maar de sfeer was overal ook geweldig.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Local heroes en nationale helden geven intiem verrassingsconcert op de Martinitoren
 

Zo’n 160 personen krijgen de komende tijd een intiem verrassingsconcert op de Martinitoren van Marlene Bakker, Stuart Mavis, Julia Zahra of Tim Akkerman. De concerten zijn een onderdeel van de crowdfundactie: 'De Martinitoren herboren’ en dat is een initiatief van Marketing Groningen. Een verrassingsconcert is een van de tegenprestaties waar donateurs voor konden kiezen met het doneren van een bijdrage. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Intocht Sint zaterdag in Groningen nu ook live te volgen
 

Komende zaterdag 17 november komt Sinterklaas naar Groningen. Dat is altijd een van de indrukwekkendste momenten voor ouders om met hun kinderen naar toe te gaan. Mocht u echter verhinderd zijn, dan is de intocht nu ook digitaal te volgen.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool