Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 26 april 2016 | 10:53
 
NAM-directeur neemt afstand van lobbybrief Shell
 

NAM-directeur Gerald Schotman neemt afstand van de veelbesproken lobbybrief van olieconcern Shell, die is verstuurd naar Tweede Kamerleden. Op RTV Noord wordt gemeld dat Schotman het jammer vindt dat die brief is verstuurd.


» lees verder
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer maandag 25 april 2016 | 21:01
 
Nieuw inrichtingsplan "Busroute west" toegelicht in binnenstadscafé, Poelestraat 2
 

Busroute west

De gemeenteraad stelde op 24 februari van dit jaar de binnenstadvisie ‘Bestemming Binnenstad’ vast. De gemeente gaat meer ruimte bieden aan fietsers en voetgangers en als gevolg daarvan gaan de bussen een andere route rijden.

Het eerste plan van de visie dat concreet is uitgewerkt, is het inrichtingsplan voor de busroute west. In het najaar gaat de gemeente  aan het werk met het ontwerp van de Astraat/Brugstraat/ Munnekeholm.

Plannen

De komende tijd organiseert de gemeente meer bijeenkomsten om, samen met de inwoners van de stad, plannen te maken. Het gesprek met de stad vervangt hiermee de formele inspraakmomenten op de inrichtingsplannen. Naast de bijeenkomsten kunt u ook op andere momenten telefonisch of via de mail uw visie geven of vragen stellen aan het projectteam. Dit kan via: binnenstad@groningen.nl (link sends e-mail) en telefoonnummer: 14 050.

De plannen voor de binnenstad als geheel staan op: groningen.nl/binnenstad.

 

Het binnenstadcafé, aan de Poelestraat 2 in Groningen, is geopend op donderdag 28 april van 13.00 – 20.00 uur en vrijdag 29 april van 11.00 – 18.00 uur.

 

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkgeversmarkt omscholingstraject IT sector woensdag in Groningen
 

Woensdag23 januari staat in het nieuwe datacenter d’ROOT van Bytesnet de eerste werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkzoekenden die het assessment van Make IT Work  hebben gehaald en voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic zorgt met tienduizenden bezoekers voor miljoenimpuls economie Groningen
 

Eurosonic/Noorderslag is niet alleen een groot en gezellig feest voor muziekliefhebbers, het is ook van groeiende economische betekenis voor Groningen. Dat betoogden vrijdagavond wethouder Joost van Keulen van Groningen, en Dago Houben, algemeen-directeur Eurosonic/Noorderslag.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen tankt nieuwe energie en kan vooruit
 

Het belangrijkste om direct na de winterstop te doen is het winnen van de eerste wedstrijd. En dat deed FC Groningen. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen. Dat geeft energie en vertrouwen om de komende zestien wedstrijden op voort te borduren. Van de zes nieuw aangetrokken spelers kwamen drie in actie en ze mochten zich direct tot de betere spelers rekenen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Mighty Mike, Barney en The Power gooien dinsdag pijltjes in MartiniPlaza
 

Michael 'Mighty Mike' van Gerwen, Phil 'The Power' Taylor, Raymond 'Barney' van Barneveld, Peter 'Snakebite' Wright en Martin 'Wolfie' Adams: het zijn niet de minste darters die op dinsdag 22 januari meedoen aan de eerste editie van Kings of Darts in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groningen krijgt nieuwe woontoren bij Korreweg
 

Woningcorporatie Lefier gaat op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg een nieuwe woontoren laten bouwen. In het 13-verdiepingen hoge complex komen 124 huurappartementen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool