Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 18 april 2016 | 10:10
 
Commentaar: Vergelijking van commissaris der koning René Paas van noord-Groningen met “battle zone” is overdreven
 

Loppersum is een “battlezone”. Dat zegt de nieuwe commissaris van de koning in Groningen, René Paas, zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. Hoe goed bedoeld die constatering misschien ook is: hij klopt niet. Dat kan iedereen zien die wel eens in Loppersum komt, en in de rest van noord-Groningen. Dit gebied is veel, en veel meer dan alleen maar slachtoffer van aardbevingen. Er zijn nieuwe bedrijven ontstaan, oude bedrijven breiden zich uit en voor velen is het nog steeds een gebied waar men met zeer veel liefde woont. Ondanks de aardbevings-problematiek.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 17 april 2016 | 11:09
 
Komende weken verkeershinder op westelijke ring
 

Het verkeer op de Groningse Ring West moet de komende week rekening houden met verkeershinder. In verband met werkzaamheden zijn sommige op- en afritten incidenteel afgesloten. Bedrijven, zoals bij de meubelboulevard, blijven wel goed bereikbaar. De provincie Groningen meldt zondag dat onder andere geleiderails worden vervangen en dat ze aan de slag gaan met het repareren en reinigen van diverse schermen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 17 april 2016 | 10:56
 
Aangifte na misbruik van naam burgemeester Van Beek
 

Marijke van Beek, burgemeester van Eemsmond, heeft aangifte gedaan bij de politie omdat haar naam is misbruikt op internet. Iemand gebruikte haar naam en functie om een menigte op te roepen in verzet te komen tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Uithuizen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 17 april 2016 | 10:50
 
Stadjer aangehouden na mishandeling van vriendin
 

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Groningse wijk Beijum een 45-jarige man aangehouden omdat hij z’n 44-jarige vriendin zou hebben mishandeld.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkgeversmarkt omscholingstraject IT sector woensdag in Groningen
 

Woensdag23 januari staat in het nieuwe datacenter d’ROOT van Bytesnet de eerste werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkzoekenden die het assessment van Make IT Work  hebben gehaald en voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic zorgt met tienduizenden bezoekers voor miljoenimpuls economie Groningen
 

Eurosonic/Noorderslag is niet alleen een groot en gezellig feest voor muziekliefhebbers, het is ook van groeiende economische betekenis voor Groningen. Dat betoogden vrijdagavond wethouder Joost van Keulen van Groningen, en Dago Houben, algemeen-directeur Eurosonic/Noorderslag.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen tankt nieuwe energie en kan vooruit
 

Het belangrijkste om direct na de winterstop te doen is het winnen van de eerste wedstrijd. En dat deed FC Groningen. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen. Dat geeft energie en vertrouwen om de komende zestien wedstrijden op voort te borduren. Van de zes nieuw aangetrokken spelers kwamen drie in actie en ze mochten zich direct tot de betere spelers rekenen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Mighty Mike, Barney en The Power gooien dinsdag pijltjes in MartiniPlaza
 

Michael 'Mighty Mike' van Gerwen, Phil 'The Power' Taylor, Raymond 'Barney' van Barneveld, Peter 'Snakebite' Wright en Martin 'Wolfie' Adams: het zijn niet de minste darters die op dinsdag 22 januari meedoen aan de eerste editie van Kings of Darts in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groningen krijgt nieuwe woontoren bij Korreweg
 

Woningcorporatie Lefier gaat op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg een nieuwe woontoren laten bouwen. In het 13-verdiepingen hoge complex komen 124 huurappartementen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool