Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 18 april 2016 | 10:10
 
Commentaar: Vergelijking van commissaris der koning René Paas van noord-Groningen met “battle zone” is overdreven
 

Loppersum is een “battlezone”. Dat zegt de nieuwe commissaris van de koning in Groningen, René Paas, zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. Hoe goed bedoeld die constatering misschien ook is: hij klopt niet. Dat kan iedereen zien die wel eens in Loppersum komt, en in de rest van noord-Groningen. Dit gebied is veel, en veel meer dan alleen maar slachtoffer van aardbevingen. Er zijn nieuwe bedrijven ontstaan, oude bedrijven breiden zich uit en voor velen is het nog steeds een gebied waar men met zeer veel liefde woont. Ondanks de aardbevings-problematiek.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 17 april 2016 | 11:09
 
Komende weken verkeershinder op westelijke ring
 

Het verkeer op de Groningse Ring West moet de komende week rekening houden met verkeershinder. In verband met werkzaamheden zijn sommige op- en afritten incidenteel afgesloten. Bedrijven, zoals bij de meubelboulevard, blijven wel goed bereikbaar. De provincie Groningen meldt zondag dat onder andere geleiderails worden vervangen en dat ze aan de slag gaan met het repareren en reinigen van diverse schermen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 17 april 2016 | 10:56
 
Aangifte na misbruik van naam burgemeester Van Beek
 

Marijke van Beek, burgemeester van Eemsmond, heeft aangifte gedaan bij de politie omdat haar naam is misbruikt op internet. Iemand gebruikte haar naam en functie om een menigte op te roepen in verzet te komen tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Uithuizen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 17 april 2016 | 10:50
 
Stadjer aangehouden na mishandeling van vriendin
 

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Groningse wijk Beijum een 45-jarige man aangehouden omdat hij z’n 44-jarige vriendin zou hebben mishandeld.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool