Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 18 april 2016 | 10:10
 
Commentaar: Vergelijking van commissaris der koning René Paas van noord-Groningen met “battle zone” is overdreven
 

Loppersum is een “battlezone”. Dat zegt de nieuwe commissaris van de koning in Groningen, René Paas, zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. Hoe goed bedoeld die constatering misschien ook is: hij klopt niet. Dat kan iedereen zien die wel eens in Loppersum komt, en in de rest van noord-Groningen. Dit gebied is veel, en veel meer dan alleen maar slachtoffer van aardbevingen. Er zijn nieuwe bedrijven ontstaan, oude bedrijven breiden zich uit en voor velen is het nog steeds een gebied waar men met zeer veel liefde woont. Ondanks de aardbevings-problematiek.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 17 april 2016 | 11:09
 
Komende weken verkeershinder op westelijke ring
 

Het verkeer op de Groningse Ring West moet de komende week rekening houden met verkeershinder. In verband met werkzaamheden zijn sommige op- en afritten incidenteel afgesloten. Bedrijven, zoals bij de meubelboulevard, blijven wel goed bereikbaar. De provincie Groningen meldt zondag dat onder andere geleiderails worden vervangen en dat ze aan de slag gaan met het repareren en reinigen van diverse schermen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 17 april 2016 | 10:56
 
Aangifte na misbruik van naam burgemeester Van Beek
 

Marijke van Beek, burgemeester van Eemsmond, heeft aangifte gedaan bij de politie omdat haar naam is misbruikt op internet. Iemand gebruikte haar naam en functie om een menigte op te roepen in verzet te komen tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Uithuizen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 17 april 2016 | 10:50
 
Stadjer aangehouden na mishandeling van vriendin
 

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de Groningse wijk Beijum een 45-jarige man aangehouden omdat hij z’n 44-jarige vriendin zou hebben mishandeld.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool