Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 11 april 2016 | 11:21
 
“Hoofdzetel regionale omroep moet naar Leeuwarden in plaats van Groningen”
 

In Friesland is een actiegroep opgericht die vindt dat het hoofdkantoor van de nieuwe regionale omroep – waarin RTV Drenthe, RTV Noord en Omroep Friesland samenwerken – naar Leeuwarden moet, en niet naar Groningen.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 9 april 2016 | 11:48
 
Automobilist rijdt Van Starkenborghkanaal in en overlijdt
 

Bij Noordhorn is zaterdagochtend een auto het Van Starkenborghkanaal ingereden. De bestuurder van de auto is ondanks reanimatiepogingen door toegesneld ambulancepersoneel overleden.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 10 april 2016 | 13:50
 
Politieauto’s in botsing bij achtervolging vluchtende Stadjer
 

Twee Groningers van 26 en 30 jaar zijn zaterdag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 40-jarige stadgenoot. De aanhouding van een van de twee verdachten  ging niet al te soepel, want daarbij botste een politieauto tegen een geparkeerde andere politiewagen.

De mishandeling was zaterdagmorgen in de Nieuwe Ebbingestraat; de aanleiding is nog niet bekend. Nadat omstanders zich bemoeiden met het gevecht gingen de daders er van door. De 30-jarige verdachte was op de fiets en kon snel worden aangehouden na aanwijzingen van getuigen.

De 26-jarige verdachte ging er echter op een scooter vandoor. Hij werd op de Vrydemalaan aangetroffen nadat hij daar met zijn scooter was gevallen en gewond geraakt. Toen hij de agenten zag stapte hij weer op en reed weg. Na een korte achtervolging kon hij uiteindelijk worden aangehouden in de Oosterhamrikkade.
 

Tijdens de achtervolging gleed een van de politieauto’s bij het inrijden van de Oosterhamrikkade tegen een andere politieauto die daar stond. Beide dienstvoertuigen raakten beschadigd. De verdachte is aangehouden en daarna naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen. De politie is inmiddels met een onderzoek gestart waarbij de betrokkenen worden verhoord en de beschikbare getuigen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 11 april 2016 | 10:48
 
Groninger Gasberaad ‘verbijsterd’ over aanstelling NAM-casemanagers bij NCG
 

Het Groninger Gasberaad is zeer ongelukkig met de keuze door de National Coördinator van drie casemanagers voor complexe gevallen. Deze werkten eerder voor de NAM, en volgens het Gasberaad zou het beter zijn om helemaal met een schone lei te beginnen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool