Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 6 april 2016 | 9:49
 
V&D Grote Markt wordt waarschijnlijk Topshelf megastore
 

Het pand van V&D in Groningen heeft mogelijk een nieuwe huurder: Topshelf. Dat is een sportkleding- en modewinkelketen. De eigenaresse van dit concern, Inge van Kemenade, voert momenteel besprekingen met de eigenaar van het pand van V&D aan de Grote Markt. Als de partijen er uitkomen kan de vestiging van Topshelf in Groningen per 1 oktober aanstaande open.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 6 april 2016 | 11:32
 
Groen licht voor nieuwe moskee in Groningen
 

Groningen krijgt een nieuwe moskee in Selwerd. De Raad van State bepaalde woensdag dat er geen bezwaren zijn tegen de bouw van de nieuwe moskee met drie bouwlagen.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 6 april 2016 | 14:11
 
Groningen: tussentijdse opkomst referendum Oekraïne 17 procent (update: 16:30 uur)
 

De tussentijdse opkomst van het Referendum bedroeg in de gemeente Groningen om 16.30 uur 17 procent. Het gaat bij deze meting om een peiling onder 18 van de 124 stembureaus in de gemeente Groningen.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 5 april 2016 | 21:23
 
“Wanneer komen B en W Groningen nu eens met invulling Oostwand Grote Markt?”
 

“We zijn het wachten meer dan zat. Groningen heeft recht op een waardig centrum maar het heeft er geen schijn van dat dit college dat gaat lukken. Het college schrijft dat de gebiedsontwikkeling Grote Markt oostzijde/ Groninger Forum in Groningen nieuwe markten en initiatieven aan boort en dat het niet vooruit 
kan lopen op de besprekingen maar acht de kansen bijzonder serieus en kansrijk.”

“Het blijft al jaren bij deze mooie woorden, de stad schreeuwt om concrete invulling maar het college komt keer op keer met niets. Het is de hoogste tijd dat de mooie woorden op papier nu eindelijk eens worden omgezet in daden.”, aldus Amrut Sijbolts, fractievoorzitter Stadspartij Groningen

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool