Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zondag 6 maart 2016 | 7:52
 
Hanzedocent verkozen tot docent van het jaar
 

Loes Damhof, docent aan de Hanzehogeschool Groningen, is door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) verkozen tot docent van het jaar 2016.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 7 maart 2016 | 9:56
 
Raadslid Marjet Woldhuis stapt uit de Stadspartij en begint nieuwe lokale politieke partij
 

Een van de leden van de fractie van de Stadspartij in de gemeenteraad van Groningen, Marjet Woldhuis, kan zich niet langer verenigen met de koers van haar partij. Daarom is ze uit de Stadspartij gestapt. Ze blijft echter wel lid van de gemeenteraad, en vormt nu een eenmansfractie.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 7 maart 2016 | 9:22
 
Bestuurder verongelukt busje aangehouden
 

De politie heeft de bestuurder van het busje dat zondagochtend verongelukte op de Eemshavenweg bij Garsthuizen aangehouden. Bij het ongeluk kwam een 42-jarige man uit Assen om het leven.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 7 maart 2016 | 9:39
 
Blog: Voor Groningen geldt al eeuwenlang: ‘Lang leve Europa!’
 

In april is er een referendum. Een van de initiatiefnemers liet gisteren in het programma Buitenhof weten dat het hen bij het aanvragen er van vooral gaat om het ‘afbreken van de Europese Unie’. Inwoners van Groningen zullen dan ook waarschijnlijk nauwelijks “nee” stemmers zijn. Groningen is namelijk in feite een zeer Europese stad. In Groningen voelen we ons ook niet per definitie ‘Hollanders’ en onze economie is volledig ingericht op Europa. Afbraak van Europa zou, zeker ook voor Groningen, een economische catastrofe zijn. Daarover gaat vandaag een blog in de Groninger Internet Courant.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gronings bedrijf ITurnIT - digitaal onderwijs aan kinderen - verder als Basicly
 

Het Groningse bedrijf ITurnIT, dat de ICT kennis van zeer jonge kinderen wil vergoten, gaat verder onder de nieuwe naam Basicly. Het bedrijf heeft landelijke ambities en spreidt de vleugels verder uit om digitale geletterdheid op basisscholen te vergroten.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Rienk Mast vertrekt na dit seizoen naar Amerika
 

Basketbalclub raakt aan het einde van het seizoen haar grootste talent kwijt. De 17-jarige Rienk Mast  ziet zijn grote droom in vervulling gaan. Mast vertrekt naar de Verenigde Staten. Mast gaat vanaf komende zomer naar Bradley University om daar te studeren en zich verder te ontwikkelen als basketballer.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Vang de tijd bij de VRIJDAG LABweek
 

Hoe vang je de tijd met beeld, muziek of theater? Bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, experimenteren amateurkunstenaars de komende week met dit thema. Dat doen ze tijdens de LABweek, de creatieve speeltuin van VRIJDAG.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Merckt: bouw vordert aan Grote Markt; tweede verdieping binnenkort gestort
 

Op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat vordert de bouw van Merckt. Dat wordt een complex met appartementen en een horeca-voorziening. Dezer dagen liggen de werkzaamheden heel even stil in verband met de vorst, maar als het weer het toelaat wordt de tweede verdiepingsvloer gestort. Er komt in elk geval een zeer opmerkelijke horeca-formule (zie foto’s op GIC-website).


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool