Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zaterdag 6 februari 2016 | 11:16
 
Mogelijk volop cultuur in Ebbingekwartier
 

In en om het Ebbingekwartier in de stad komt mogelijk een cluster van culturele instellingen. Het gaat daarbij om het Noord Nederlands Toneel, Club Guy en Roni, het Houten Huis en de Noorderlingen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 7 februari 2016 | 10:41
 
‘Stripselfies’ sieren schutting rondom Forum
 

Op de bouwschutting rondom het in aanbouw zijnde Forum op de Grote Markt zijn vanaf aankomende donderdag ‘stripselfies’ te zien van striptekenares Maria van Driel.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 februari 2016 | 6:07
 
BLOG: Waarom heet de app van GIC.nl eigenlijk “Stadsapp”?
 

In een blog geven we vandaag aan waarom de nieuwe app van de GIC 'Stadsapp' heet, en gaan we in op de vraag wat die app in onze ogen toevoegt aan het Groningse medialandschap. Om ons blog te lezen klikt u hier. (Om de app te downloaden kiest u als zoekwoord: gic.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 februari 2016 | 7:57
 
Schrijfster Rosita Steenbeek gaat tijdens bevrijdingslunch in gesprek met ondernemers en vluchtelingen
 

Schrijfster Rosita Steenbeek spreekt op 5 mei 2016 in Groningen, tijdens een bevrijdingslunch georganiseerd door Palazzo Food en Imazighen Recruitment, Ze zal er ook in gesprek gaan met Groningse ondernemers en vluchtelingen over het thema ‘Pas als je elkaar werkelijk ontmoet vallen vooroordelen weg’.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 7 februari 2016 | 13:04
 
'Groningen in top-11 van meest onderschatte steden van Europa'
 

Groningen is één van de elf steden in Europa die het meest onderschat en over het hoofd worden gezien. Dat zegt Citymaps, een bedrijf uit New York dat zich bezig houdt met het maken van stadsplattegronden.


» lees verder
 
 
Wonen maandag 8 februari 2016 | 10:19
 
Ware metamorfose voor kantoorpand aan Radesingel
 

Tien jaar lang stond de Radesingel 12 vol met trouwjurken, maar inmiddels heeft het voormalige pand van Van Os Bruidsmode een flinke metamorfose ondergaan. Afgelopen vrijdag openden Imtrade en 3S-People hun nieuwe kantoor. Hun verhuizing was reden om het pand in oude luister te herstellen, maar tegelijk een dynamisch en spraakmakend kantoor te ontwerpen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Noordelijke mbo- en hbo-instellingen presenteren samenwerking aan minister
 

Noordelijke mbo- en hbo-instellingen presenteren woensdag een rapport over hun succesvolle samenwerking aan Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Deze noordelijke samenwerking, met als doel om jongeren een goede kans te geven op hoger onderwijs, wordt als voorbeeld gezien in Nederland. Doel van de samenwerking is om de aansluiting tussen het mbo en het hbo te verbeteren.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Vrijdag ‘Dag van de Ondernemer’ – Metaalunie organiseert bedrijfsbezoeken
 

Vrijdag 16 november a.s. vindt voor de derde keer de 'Dag van de Ondernemer' plaats. Koninklijke Metaalunie organiseert deze dag dan bezoeken aan aansprekende MKB-metaalbedrijven in de provincie Groningen. In Groningen wordt door gedeputeerde EZ Patrick Brouns samen met Tweede Kamerlid Anne Kuik dan een bezoek gebracht aan GroeNoord BV, Cuxhavenweg 8 in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komende vrijdag: Dag van de Lieve Briefjes
 

In Groningen is aankomende vrijdag, 16 november, omgedoopt tot de Dag van de Lieve Briefjes. Op die dag kunnen Groningers elkaar een briefje geven met daarop een lieve boodschap.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool