Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zaterdag 6 februari 2016 | 11:16
 
Mogelijk volop cultuur in Ebbingekwartier
 

In en om het Ebbingekwartier in de stad komt mogelijk een cluster van culturele instellingen. Het gaat daarbij om het Noord Nederlands Toneel, Club Guy en Roni, het Houten Huis en de Noorderlingen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 7 februari 2016 | 10:41
 
‘Stripselfies’ sieren schutting rondom Forum
 

Op de bouwschutting rondom het in aanbouw zijnde Forum op de Grote Markt zijn vanaf aankomende donderdag ‘stripselfies’ te zien van striptekenares Maria van Driel.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 februari 2016 | 6:07
 
BLOG: Waarom heet de app van GIC.nl eigenlijk “Stadsapp”?
 

In een blog geven we vandaag aan waarom de nieuwe app van de GIC 'Stadsapp' heet, en gaan we in op de vraag wat die app in onze ogen toevoegt aan het Groningse medialandschap. Om ons blog te lezen klikt u hier. (Om de app te downloaden kiest u als zoekwoord: gic.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 februari 2016 | 7:57
 
Schrijfster Rosita Steenbeek gaat tijdens bevrijdingslunch in gesprek met ondernemers en vluchtelingen
 

Schrijfster Rosita Steenbeek spreekt op 5 mei 2016 in Groningen, tijdens een bevrijdingslunch georganiseerd door Palazzo Food en Imazighen Recruitment, Ze zal er ook in gesprek gaan met Groningse ondernemers en vluchtelingen over het thema ‘Pas als je elkaar werkelijk ontmoet vallen vooroordelen weg’.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 7 februari 2016 | 13:04
 
'Groningen in top-11 van meest onderschatte steden van Europa'
 

Groningen is één van de elf steden in Europa die het meest onderschat en over het hoofd worden gezien. Dat zegt Citymaps, een bedrijf uit New York dat zich bezig houdt met het maken van stadsplattegronden.


» lees verder
 
 
Wonen maandag 8 februari 2016 | 10:19
 
Ware metamorfose voor kantoorpand aan Radesingel
 

Tien jaar lang stond de Radesingel 12 vol met trouwjurken, maar inmiddels heeft het voormalige pand van Van Os Bruidsmode een flinke metamorfose ondergaan. Afgelopen vrijdag openden Imtrade en 3S-People hun nieuwe kantoor. Hun verhuizing was reden om het pand in oude luister te herstellen, maar tegelijk een dynamisch en spraakmakend kantoor te ontwerpen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool