Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zaterdag 6 februari 2016 | 11:16
 
Mogelijk volop cultuur in Ebbingekwartier
 

In en om het Ebbingekwartier in de stad komt mogelijk een cluster van culturele instellingen. Het gaat daarbij om het Noord Nederlands Toneel, Club Guy en Roni, het Houten Huis en de Noorderlingen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 7 februari 2016 | 10:41
 
‘Stripselfies’ sieren schutting rondom Forum
 

Op de bouwschutting rondom het in aanbouw zijnde Forum op de Grote Markt zijn vanaf aankomende donderdag ‘stripselfies’ te zien van striptekenares Maria van Driel.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 februari 2016 | 6:07
 
BLOG: Waarom heet de app van GIC.nl eigenlijk “Stadsapp”?
 

In een blog geven we vandaag aan waarom de nieuwe app van de GIC 'Stadsapp' heet, en gaan we in op de vraag wat die app in onze ogen toevoegt aan het Groningse medialandschap. Om ons blog te lezen klikt u hier. (Om de app te downloaden kiest u als zoekwoord: gic.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 8 februari 2016 | 7:57
 
Schrijfster Rosita Steenbeek gaat tijdens bevrijdingslunch in gesprek met ondernemers en vluchtelingen
 

Schrijfster Rosita Steenbeek spreekt op 5 mei 2016 in Groningen, tijdens een bevrijdingslunch georganiseerd door Palazzo Food en Imazighen Recruitment, Ze zal er ook in gesprek gaan met Groningse ondernemers en vluchtelingen over het thema ‘Pas als je elkaar werkelijk ontmoet vallen vooroordelen weg’.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 7 februari 2016 | 13:04
 
'Groningen in top-11 van meest onderschatte steden van Europa'
 

Groningen is één van de elf steden in Europa die het meest onderschat en over het hoofd worden gezien. Dat zegt Citymaps, een bedrijf uit New York dat zich bezig houdt met het maken van stadsplattegronden.


» lees verder
 
 
Wonen maandag 8 februari 2016 | 10:19
 
Ware metamorfose voor kantoorpand aan Radesingel
 

Tien jaar lang stond de Radesingel 12 vol met trouwjurken, maar inmiddels heeft het voormalige pand van Van Os Bruidsmode een flinke metamorfose ondergaan. Afgelopen vrijdag openden Imtrade en 3S-People hun nieuwe kantoor. Hun verhuizing was reden om het pand in oude luister te herstellen, maar tegelijk een dynamisch en spraakmakend kantoor te ontwerpen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkgeversmarkt omscholingstraject IT sector woensdag in Groningen
 

Woensdag23 januari staat in het nieuwe datacenter d’ROOT van Bytesnet de eerste werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkzoekenden die het assessment van Make IT Work  hebben gehaald en voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic zorgt met tienduizenden bezoekers voor miljoenimpuls economie Groningen
 

Eurosonic/Noorderslag is niet alleen een groot en gezellig feest voor muziekliefhebbers, het is ook van groeiende economische betekenis voor Groningen. Dat betoogden vrijdagavond wethouder Joost van Keulen van Groningen, en Dago Houben, algemeen-directeur Eurosonic/Noorderslag.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen tankt nieuwe energie en kan vooruit
 

Het belangrijkste om direct na de winterstop te doen is het winnen van de eerste wedstrijd. En dat deed FC Groningen. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen. Dat geeft energie en vertrouwen om de komende zestien wedstrijden op voort te borduren. Van de zes nieuw aangetrokken spelers kwamen drie in actie en ze mochten zich direct tot de betere spelers rekenen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Mighty Mike, Barney en The Power gooien dinsdag pijltjes in MartiniPlaza
 

Michael 'Mighty Mike' van Gerwen, Phil 'The Power' Taylor, Raymond 'Barney' van Barneveld, Peter 'Snakebite' Wright en Martin 'Wolfie' Adams: het zijn niet de minste darters die op dinsdag 22 januari meedoen aan de eerste editie van Kings of Darts in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groningen krijgt nieuwe woontoren bij Korreweg
 

Woningcorporatie Lefier gaat op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg een nieuwe woontoren laten bouwen. In het 13-verdiepingen hoge complex komen 124 huurappartementen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool