Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 13 januari 2016 | 9:02
 
Eurosonic Noorderslag van start; Groningen pophoofdstad van Europa
 

In de stad gaat vandaag, woensdag, de dertigste editie van Eurosonic Noorderslag start. Verspreid over diverse podia in de stad staan er 320 acts op het programma, waaronder Bewilder, Jett Rebel en The Common Linnets. In een tent op de Grote Markt vindt het gratis te bezoeken Eurosonic Air plaats.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 12 januari 2016 | 12:26
 
Groninger Museum verkoopt 15.000 kaarten op dag na dood Bowie
 

Het Groninger Museum heeft op de dag na het overlijden van David Bowie zeker 15.000 kaarten verkocht voor de overzichtstentoonstelling van de superster. Het museum gaat daarnaast ook op zaterdagavonden open.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 januari 2016 | 10:12
 
Donar haalt Lance Jeter weer terug
 

Basketbalclub Donar heeft per direct de Amerikaanse spelverdeler Lance Jeter gecontracteerd. Jeter speelde vorig seizoen ook al bij de Groningers. Toen werd hij verkozen tot de beste speler van de competitie. De basketbalclub meldt woensdag dat de procedure voor het krijgen van een werkvergunning al is opgestart. Dat kan enkele weken duren.


» lees verder
 
 
Economie woensdag 13 januari 2016 | 11:06
 
Groningen City Club: vanavond Nieuwjaarsbijeenkomst in Martinihotel
 

Vanavond, woensdag 13 januari, houdt de Groningen City Club haar Nieuwjaarsbijeenkomst. Deze vereniging van en voor ondernemers in de Groningse binnenstad is het nieuwe jaar 2016 met nieuw elan aan begonnen. Niet alleen is de organisatie vernieuwd, ook het bestuur is weer op volle sterkte.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool