Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 18 december 2015 | 10:12
 
Man gijzelde verpleegkundige in UMCG
 

Een 40-jarige man heeft in september een uur lang een verpleegkundige gegijzeld. De man hield haar onder schot op de besloten afdeling psychiatrie. Dat meldt het Dagblad van het Noorden vrijdag.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 december 2015 | 11:00
 
Al tien jaar in memoriam: Stadion Oosterpark
 

Vandaag precies tien jaar geleden nam de FC Groningen officieel afscheid van één van de meest karakteristieke voetbalstadions van Nederland: het Oosterpark. Er kwam met de Euroborg een mooi nieuw stadion op een bedrijventerrein voor in de plaats, maar er ging ook veel verloren: de wandeling op een wedstrijddag door de Oosterparkwijk, de ‘buzz’ op de Zaagmuldersweg, de geur van de hamburgers van Van Gelder en de ouderwetse staantribunes met hekken om in te hangen; het zijn maar een paar van die dingen die van het voetbal in het Oosterpark zo’n onvergetelijke ervaring maakten. Of de FC nu won of verloor…


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 december 2015 | 10:49
 
Groningen klaar voor warmste WinterWelVaart ooit
 

Groningen maakt zich op voor de warmste WinterWelVaart ooit. De wintervibe is dus niet echt aanwezig, maar met een glaasje glühwein erbij moeten we maar doen alsof. Want het scheepvaartfestival aan het Hoge en Lage der Aa brengt de kerststemming er al jaren flink in. Weer of geen weer.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Nieuwe, schone boot voor Rondvaartbedrijf Kool
 

Rondvaartbedrijf Kool uit de stad Groningen gaat een nieuwe, open rondvaartboot bouwen. De nieuwe boot stoot 25 procent minder CO2 uit en kan zonder problemen onder alle bruggen door.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Deel Herewegviaduct is niet meer…; Komend weekend laatste loodjes
 

Het is snel gegaan met de werkzaamheden aan het viaduct over de Hereweg in Groningen. De afgelopen twee weekenden heeft Combinatie Herepoort grote stappen gezet in de sloop van het zuidelijke deel van het viaduct over de Hereweg. Komend weekend worden de laatste werkzaamheden rond de sloop van het viaduct uitgevoerd. (Foto boven: Raymond Bos).


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Diversiteitsprijs 2019: 2500 euro voor Gronings bedrijf dat zich inzet voor diversiteit op de werkvloer
 

Kent u een bedrijf dat zich er voor inzet dat er sprake is van diversiteit op de werkvloer? Of heeft u zelf zo’n bedrijf? Tip dan de jury, of geef u op voor de Diversiteitsprijs 2019.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Henk Grol knokt zich naar brons op EK
 

Judoka Henk Grol heeft tijdens de Europese kampioenschappen in Minsk brons veroverd in de klasse boven de 100 kilogram. Het gebeurde wel weer op een manier die we kennen van Grol. Hij raakte in de strijd om het brons geblesseerd. Een bilspier zorgde voor ongemak, waardoor de Veendammer in de laatste 40 seconden hinkend het duel over de streep moest trekken.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde in Groninger Museum
 

In het Groninger Museum is sinds afgelopen weekend de expositie Daan Roosegaarde – Presence’ te zien, het eerste grote museale soloproject van kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Tropische hitte? Studentes in Groningen zitten er niet mee
 

Gewoon genieten in een soort badkuip. Zo brachten deze studenten aan de Reitemakersrijge deze tropische dag op 25 juni 2019 door. Maar ook elders in de stad Groningen maakten mensen er het beste van.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool