Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 18 december 2015 | 10:12
 
Man gijzelde verpleegkundige in UMCG
 

Een 40-jarige man heeft in september een uur lang een verpleegkundige gegijzeld. De man hield haar onder schot op de besloten afdeling psychiatrie. Dat meldt het Dagblad van het Noorden vrijdag.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 december 2015 | 11:00
 
Al tien jaar in memoriam: Stadion Oosterpark
 

Vandaag precies tien jaar geleden nam de FC Groningen officieel afscheid van één van de meest karakteristieke voetbalstadions van Nederland: het Oosterpark. Er kwam met de Euroborg een mooi nieuw stadion op een bedrijventerrein voor in de plaats, maar er ging ook veel verloren: de wandeling op een wedstrijddag door de Oosterparkwijk, de ‘buzz’ op de Zaagmuldersweg, de geur van de hamburgers van Van Gelder en de ouderwetse staantribunes met hekken om in te hangen; het zijn maar een paar van die dingen die van het voetbal in het Oosterpark zo’n onvergetelijke ervaring maakten. Of de FC nu won of verloor…


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 18 december 2015 | 10:49
 
Groningen klaar voor warmste WinterWelVaart ooit
 

Groningen maakt zich op voor de warmste WinterWelVaart ooit. De wintervibe is dus niet echt aanwezig, maar met een glaasje glühwein erbij moeten we maar doen alsof. Want het scheepvaartfestival aan het Hoge en Lage der Aa brengt de kerststemming er al jaren flink in. Weer of geen weer.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool