Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 9 december 2015 | 11:01
 
Gemeenteraad Groningen overweegt nieuw systeem betalen voor afvalinzameling
 

Mogelijk komt er een nieuw systeem voor het afrekenen van afvalinzameling in Groningen. “Diftar”, zo heet dat. Dat is een systeem waarbij je als inwoner meer betaalt naarmate je meer afval aanbiedt. Een commissie van de Groningse gemeenteraad bespreekt woensdagavond 9 december een voorstel waarbij Diftar, de afkorting van gedifferentieerde tarieven, een optie is. Maar de raadscommissie bespreekt dan ook twee andere onderwerpen: Right to Challenge waarbij bewoners en buurtinitiatieven mogelijk taken van de gemeente overnemen. En de Taskforce Jongerenaanpak.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 8 december 2015 | 15:00
 
Mega-bereik campagne 'Winter in Groningen'
 

Dat er komende winter in Groningen van alles te doen is, hoef je de meeste mensen niet meer te vertellen. De campagne ‘Winter in Groningen’ van Marketing Groningen bereikte, vooral via Facebook, meer mensen dan ooit: ruim 1,5 miljoen in totaal.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 9 december 2015 | 9:47
 
Groningse animatiestudio Happy Ship maakt effectwerk voor internationale film
 

Ook voor animaties kun je tegenwoordig uitstekend in Groningen terecht. De aan het AKerkhof gevestigde Groningse  animatiestudio Happy Ship heeft namelijk een fors aandeel geleverd in de productie van een internationale verfilming van een boek van schrijver Thomas Rosenboom.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 8 december 2015 | 12:55
 
Kraantje Pappie komt met antwoord op Youp van ‘t Hek’s kersthit Flappie
 

De Groningse rapper Kraantje Pappie heeft een heel eigen versie van Youp van ‘t Hek’s kersthit ‘Flappie’ gemaakt. DJ Igmar van radiostation SlamFm! vroeg Kraantje of hij niet een keer een kersthit wilde maken. De rapper kwam met een bijzonder antwoord: Flappie, maar anno 2015.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
UMCG start met looptraining in exoskelet voor hersenletsel- en dwarslaesiepatiënten
 

Het UMCG Centrum voor Revalidatie gaat als eerste instelling in Nederland structureel een exoskelet inzetten in de looptraining van patiënten met een gedeeltelijke verlamming als gevolg van hersenletsel of een dwarslaesie.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Slimme vraag: waarom duren de aanvullende bodemonderzoeken bij de Helperzoomtunnel zo lang?
 

De aanvullende bodemonderzoeken voor de Helperzoomtunnel zijn bijna afgerond. Het inschuiven van deze tunnel onder het spoor moest in het Hemelvaartweekend te elfder ure worden afgeblazen omdat de bodem zich anders gedroeg dan verwacht. Waarom heeft het bodemonderzoek zo lang geduurd? Op de website van Aanpak Ring Zuid wordt een antwoord gegeven op die vraag. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard. Dat gebeurt voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering van deze ondernemersvereniging, die daarmee haar leden een bijzondere kans biedt om een kijkje te nemen achter de schermen in deze nieuwe formule.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar maakt de honderd vol in Weert; 105-60
 

In de laatste wedstrijd voor het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket is Donar niet in de problemen gekomen. Sterker nog in Weert werd de Basketbal Academie Limburg (BAL) eenvoudig met 105-60 verslagen. Leuke bijkomstigheid was derhalve dat de honderdpunten grens gepasseerd werd. Het was voor het eerst dit seizoen dat deze toch altijd magische grens doorbroken werd. Donar staat tweede in de Dutch Basketball League met 14 punten uit 8 duels. 


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Nederlandse vakantiegangers gaan het minst naar provincie Groningen
 

De provincie Groningen is de minst populaire provincie onder Nederlandse vakantiegangers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool