Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 2 december 2015 | 13:01
 
Bouw Groninger Forum in maart weer van start
 

In maart volgend jaar wordt opnieuw een start gemaakt met de bouw van het Groninger Forum. De bouw werd in februari stilgelegd omdat het gebouw niet aardbevingsbestendig genoeg zou zijn. Een deel van het Forum, waaronder de vloer van de begane grond, wordt binnenkort gesloopt.


» lees verder
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer woensdag 2 december 2015 | 15:41
 
Bouw Helperzoomtunnel gaat definitief door
 

De bouw van de Helperzoomtunnel in Groningen gaat definitief door. Dat zegt wethouder Paul de Rook. Dit betekent dat de gemeente al in het voorjaar van 2016 begint met het uitvoeren van het verkeersplan voor Helpman. “Niets staat de bouw van de tunnel nog in de weg, dat betekent dat verkeersmaatregelen des te belangrijker zijn”, aldus De Rook.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 3 december 2015 | 11:32
 
Catawiki uitgeroepen tot snelst groeiende techbedrijf van Europa, Afrika en het Midden-Oosten
 

Het online-veilinghuis Catawiki uit Assen , opgericht door de Groningse ondernemer en CEO René Schoenmakers, is het snelst groeiende technologiebedrijf van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dat blijkt uit de ranglijst van de EMEA-editie van de Deloitte Global’s Technology Fast 500. Het bedrijf, waarin de NOM participeert, staat met een omzetgroei van liefst 45.080 procent over de afgelopen vier jaar met afstand bovenaan.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool