Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 2 december 2015 | 13:01
 
Bouw Groninger Forum in maart weer van start
 

In maart volgend jaar wordt opnieuw een start gemaakt met de bouw van het Groninger Forum. De bouw werd in februari stilgelegd omdat het gebouw niet aardbevingsbestendig genoeg zou zijn. Een deel van het Forum, waaronder de vloer van de begane grond, wordt binnenkort gesloopt.


» lees verder
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer woensdag 2 december 2015 | 15:41
 
Bouw Helperzoomtunnel gaat definitief door
 

De bouw van de Helperzoomtunnel in Groningen gaat definitief door. Dat zegt wethouder Paul de Rook. Dit betekent dat de gemeente al in het voorjaar van 2016 begint met het uitvoeren van het verkeersplan voor Helpman. “Niets staat de bouw van de tunnel nog in de weg, dat betekent dat verkeersmaatregelen des te belangrijker zijn”, aldus De Rook.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 3 december 2015 | 11:32
 
Catawiki uitgeroepen tot snelst groeiende techbedrijf van Europa, Afrika en het Midden-Oosten
 

Het online-veilinghuis Catawiki uit Assen , opgericht door de Groningse ondernemer en CEO René Schoenmakers, is het snelst groeiende technologiebedrijf van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Dat blijkt uit de ranglijst van de EMEA-editie van de Deloitte Global’s Technology Fast 500. Het bedrijf, waarin de NOM participeert, staat met een omzetgroei van liefst 45.080 procent over de afgelopen vier jaar met afstand bovenaan.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Expositie in infocentrum Paviljoen Ring Zuid over ombouw ringweg
 

Komende week is in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid de expositie CROSS ROADS te zien. Vijf studenten van Academie Minerva tonen uiteenlopend werk, geïnspireerd op de ombouw van de zuidelijke ringweg.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool