Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer donderdag 26 november 2015 | 18:51
 
Plannen voor Hoofdstation/Groningen Spoorzone nu voor iedereen ter inzage
 

De plannen voor Groningen Spoorzone krijgen steeds verder vorm. Vanaf vandaag kan iedereen reageren op het voorontwerp bestemmingsplan Hoofdstation. Als het uiteindelijke bestemmingsplan in de loop van volgend jaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld, kan de aanbesteding starten.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 26 november 2015 | 18:57
 
Rivierenbuurt in omgeving Hoofdstation ziet betrekken PostNL-locatie ook als kans
 

Voor de zomervakantie heeft Groningen Spoorzone de hele Rivierenbuurt uitgenodigd mee te denken over de vraag: wat kan het mogelijke vertrek van PostNL betekenen voor het project Groningen Spoorzone en de Rivierenbuurt? Deze vraag kon op veel belangstelling rekenen. Er waren ruim 200 bezoekers op de informatiemarkt op 16 juni en er zijn 80 reacties ingediend waaronder meerdere schetsen. Alle reacties staan opgetekend in het Reactierapport mogelijkheden PostNL-locatie.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 27 november 2015 | 9:27
 
Jacques d’Ancona krijgt eigen musical
 

Journalist en tv-persoonlijkheid Jacques d'Ancona krijgt een eigen musical. Het stuk wordt geproduceerd door GOOV Muziektheater.


» lees verder
 
 
Wonen donderdag 26 november 2015 | 11:38
 
Prachtig anti-sprookje voor volwassenen "Sneeuwwitje" laatste keer te zien in Groningen
 

Een volwassen, vrijgevochten Sneeuwwitje van het Noord Nederlands Toneel (NNT) en Club Guy & Roni is van 1 tot en met 5 december voor het laatst te zien in de Stadsschouwburg van Groningen. Op dinsdag 1 december wordt de avond aangevuld met een speciaal jongerenprogramma en op 5 december wordt de laatste Sneeuwwitje in Groningen geheel in Sinterklaasstijl afgesloten met een anti-sprookjesdiner.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gronings bedrijf ITurnIT - digitaal onderwijs aan kinderen - verder als Basicly
 

Het Groningse bedrijf ITurnIT, dat de ICT kennis van zeer jonge kinderen wil vergoten, gaat verder onder de nieuwe naam Basicly. Het bedrijf heeft landelijke ambities en spreidt de vleugels verder uit om digitale geletterdheid op basisscholen te vergroten.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Rienk Mast vertrekt na dit seizoen naar Amerika
 

Basketbalclub raakt aan het einde van het seizoen haar grootste talent kwijt. De 17-jarige Rienk Mast  ziet zijn grote droom in vervulling gaan. Mast vertrekt naar de Verenigde Staten. Mast gaat vanaf komende zomer naar Bradley University om daar te studeren en zich verder te ontwikkelen als basketballer.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Vang de tijd bij de VRIJDAG LABweek
 

Hoe vang je de tijd met beeld, muziek of theater? Bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, experimenteren amateurkunstenaars de komende week met dit thema. Dat doen ze tijdens de LABweek, de creatieve speeltuin van VRIJDAG.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Merckt: bouw vordert aan Grote Markt; tweede verdieping binnenkort gestort
 

Op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat vordert de bouw van Merckt. Dat wordt een complex met appartementen en een horeca-voorziening. Dezer dagen liggen de werkzaamheden heel even stil in verband met de vorst, maar als het weer het toelaat wordt de tweede verdiepingsvloer gestort. Er komt in elk geval een zeer opmerkelijke horeca-formule (zie foto’s op GIC-website).


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool