Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer donderdag 26 november 2015 | 18:51
 
Plannen voor Hoofdstation/Groningen Spoorzone nu voor iedereen ter inzage
 

De plannen voor Groningen Spoorzone krijgen steeds verder vorm. Vanaf vandaag kan iedereen reageren op het voorontwerp bestemmingsplan Hoofdstation. Als het uiteindelijke bestemmingsplan in de loop van volgend jaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld, kan de aanbesteding starten.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 26 november 2015 | 18:57
 
Rivierenbuurt in omgeving Hoofdstation ziet betrekken PostNL-locatie ook als kans
 

Voor de zomervakantie heeft Groningen Spoorzone de hele Rivierenbuurt uitgenodigd mee te denken over de vraag: wat kan het mogelijke vertrek van PostNL betekenen voor het project Groningen Spoorzone en de Rivierenbuurt? Deze vraag kon op veel belangstelling rekenen. Er waren ruim 200 bezoekers op de informatiemarkt op 16 juni en er zijn 80 reacties ingediend waaronder meerdere schetsen. Alle reacties staan opgetekend in het Reactierapport mogelijkheden PostNL-locatie.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 27 november 2015 | 9:27
 
Jacques d’Ancona krijgt eigen musical
 

Journalist en tv-persoonlijkheid Jacques d'Ancona krijgt een eigen musical. Het stuk wordt geproduceerd door GOOV Muziektheater.


» lees verder
 
 
Wonen donderdag 26 november 2015 | 11:38
 
Prachtig anti-sprookje voor volwassenen "Sneeuwwitje" laatste keer te zien in Groningen
 

Een volwassen, vrijgevochten Sneeuwwitje van het Noord Nederlands Toneel (NNT) en Club Guy & Roni is van 1 tot en met 5 december voor het laatst te zien in de Stadsschouwburg van Groningen. Op dinsdag 1 december wordt de avond aangevuld met een speciaal jongerenprogramma en op 5 december wordt de laatste Sneeuwwitje in Groningen geheel in Sinterklaasstijl afgesloten met een anti-sprookjesdiner.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groninger Landschap: wandeling bij Reitdiep
 

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 27 juli een wandeling door de weilanden bij bezoekerscentrum Reitdiep. De wandeling voert door het noordelijk gedeelte van het Reitdiepgebied.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Heuglijk moment tijdens aanpak ring zuid: eerste damwanden zitten in de grond! (VIDEO)
 

Een heuglijk moment tijdens de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dinsdag gingen de eerste damwanden voor de bouwkuip de grond in. In die bouwkuip wordt straks de verdiepte ligging van de nieuwe ringweg gebouwd. De GIC was erbij. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Steeds meer ondernemers, onderzoekers en studenten ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub
 

Steeds meer bedrijven, studenten en onderzoekers ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool. Met het einde van het collegejaar in zicht, blikt de hub graag terug op een jaar met veel onderwijs- en onderzoeksopdrachten voor het bedrijfsleven en de overheid. De Digital Society Hub (DSH) is een trefpunt voor evenementen en workshops op het gebied van digitalisering. Een plek voor permanente aanwezigheid van bedrijven.  


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen en FC Emmen spelen met 2-2 gelijk
 

In de oefencampagne heeft FC Groningen dinsdagavond in Rolde met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Voor 3000 toeschouwers speelde de FC na rust een behoorlijke wedstrijd, waarin het een 1-0 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. De 2-2 kwam in de slotfase uit de lucht vallen. Komend weekend oefent FC Groningen in Duitsland tegen Hannover '96.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Zomervakantie in Groningen: de leukste uitjes op een rij
 

Het is zomervakantie! En één ding is zeker, wie deze zomervakantie in Groningen (ver)blijft hoeft zich niet te vervelen. Marketing Groningen heeft een aantal van de leukste uitjes op een rij gezet: van een bezoekje aan een museum, tot een wandeling over het Blotevoetenpad en een spannende Brandweer-dag. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Duurt Cazemier (Combinatie Herepoort): ‘Trillingen? We houden de vinger aan de pols’
 

Combinatie Herepoort is dinsdag begonnen met het intrillen van de damwanden voor de aanleg van de verdiepte ring zuid. Uit berekeningen van de aannemer blijkt dat de kans op schade nihil is. “Toch houden we de vinger aan de pols”, zegt Duurt Cazemier van Combinatie Herepoort op de website van Aanpak Ring Zuid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool