Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 23 november 2015 | 17:20
 
Infoversum in verklaring: “Faillissement bleek onvermijdelijk”
 

Wie nog nooit in het Infoversum is geweest heeft zijn kans gemist. De Stichting Infoversum heeft het faillissement aangevraagd voor deze unieke voorziening voor Groningen waarin spectaculaire films waren te zien in 3D over biologie, de sterren, het heelal, de evolutie of andere ontwikkelingen. Hieronder integraal de persverklaring van de Stichting Infoversum.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 november 2015 | 11:11
 
Groningen Bereikbaar gaat tussen 30 november en 4 december vrachtauto's en bestelwagens filmen
 

Groningen Bereikbaar gaat tijdens vijf ochtend- en avondspitsen op negen locaties in de regio Groningen-Assen het bestel- en vrachtverkeer inventariseren. Op deze manier wil Groningen Bereikbaar in contact komen (of blijven) met de bedrijven die in deze regio een rol spelen op het gebied van het goederenvervoer en distributie. De gegevens gaat Groningen Bereikbaar gebruiken om samen met deze bedrijven plannen te maken om de regio goed bereikbaar te houden, ook tijdens de uitvoering van grote infrastructurele werkzaamheden die op stapel staan.
 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 november 2015 | 17:19
 
Gronings protestlied valt niet goed bij PVV en Geenstijl
 

Een protestlied uit Groningen is een kleine hit geworden op YouTube. In enkele dagen is het al 56.000 keer bekeken. Maar tweede Kamerlid Martin Bosma en een website, genaamd GeenStijl, zijn er niet al te blij mee. Daar missen ze iets van nuance in de liedtekst.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 22 november 2015 | 13:35
 
Tientallen auto's in beslag genomen in Groningen: belastingschuld
 

De Belastingdienst heeft gisteren 41 auto’s in beslag genomen in verband met achterstallige betalingen. Dat gebeurde tijdens een grootschalige controle op de A28 ter hoogte van Haren en de A7(Weg der Verenigde Naties) in Groningen. Deze controle werd gehouden door de Politie,

 

Belastingdienst en het CJIB. Dat maakte de Regiopolitie Groningen zondag bekend.In veertien gevallen bij de in beslag genomen auto’s werd er direct betaald, waarbij de Belastingdienst in totaal 23.174 euro incasseerde.

 

De politie bekeurde voor onverzekerd rijden (3x), rijden zonder rijbewijs (direct 340 euro voldaan), opgeven valse naam (370 euro), defecte remmen op zware aanhangwagen, gladde banden(3x) en 1 voertuig werd buiten gebruik gesteld in verband met openstaande boetes.

 

 Tevens werd van iedere bestuurder een blaastest genomen waarbij geen overtredingen werd vastgesteld. (Foto:archief)

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool