Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 23 november 2015 | 17:20
 
Infoversum in verklaring: “Faillissement bleek onvermijdelijk”
 

Wie nog nooit in het Infoversum is geweest heeft zijn kans gemist. De Stichting Infoversum heeft het faillissement aangevraagd voor deze unieke voorziening voor Groningen waarin spectaculaire films waren te zien in 3D over biologie, de sterren, het heelal, de evolutie of andere ontwikkelingen. Hieronder integraal de persverklaring van de Stichting Infoversum.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 november 2015 | 11:11
 
Groningen Bereikbaar gaat tussen 30 november en 4 december vrachtauto's en bestelwagens filmen
 

Groningen Bereikbaar gaat tijdens vijf ochtend- en avondspitsen op negen locaties in de regio Groningen-Assen het bestel- en vrachtverkeer inventariseren. Op deze manier wil Groningen Bereikbaar in contact komen (of blijven) met de bedrijven die in deze regio een rol spelen op het gebied van het goederenvervoer en distributie. De gegevens gaat Groningen Bereikbaar gebruiken om samen met deze bedrijven plannen te maken om de regio goed bereikbaar te houden, ook tijdens de uitvoering van grote infrastructurele werkzaamheden die op stapel staan.
 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 november 2015 | 17:19
 
Gronings protestlied valt niet goed bij PVV en Geenstijl
 

Een protestlied uit Groningen is een kleine hit geworden op YouTube. In enkele dagen is het al 56.000 keer bekeken. Maar tweede Kamerlid Martin Bosma en een website, genaamd GeenStijl, zijn er niet al te blij mee. Daar missen ze iets van nuance in de liedtekst.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 22 november 2015 | 13:35
 
Tientallen auto's in beslag genomen in Groningen: belastingschuld
 

De Belastingdienst heeft gisteren 41 auto’s in beslag genomen in verband met achterstallige betalingen. Dat gebeurde tijdens een grootschalige controle op de A28 ter hoogte van Haren en de A7(Weg der Verenigde Naties) in Groningen. Deze controle werd gehouden door de Politie,

 

Belastingdienst en het CJIB. Dat maakte de Regiopolitie Groningen zondag bekend.In veertien gevallen bij de in beslag genomen auto’s werd er direct betaald, waarbij de Belastingdienst in totaal 23.174 euro incasseerde.

 

De politie bekeurde voor onverzekerd rijden (3x), rijden zonder rijbewijs (direct 340 euro voldaan), opgeven valse naam (370 euro), defecte remmen op zware aanhangwagen, gladde banden(3x) en 1 voertuig werd buiten gebruik gesteld in verband met openstaande boetes.

 

 Tevens werd van iedere bestuurder een blaastest genomen waarbij geen overtredingen werd vastgesteld. (Foto:archief)

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool