Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 23 november 2015 | 17:20
 
Infoversum in verklaring: “Faillissement bleek onvermijdelijk”
 

Wie nog nooit in het Infoversum is geweest heeft zijn kans gemist. De Stichting Infoversum heeft het faillissement aangevraagd voor deze unieke voorziening voor Groningen waarin spectaculaire films waren te zien in 3D over biologie, de sterren, het heelal, de evolutie of andere ontwikkelingen. Hieronder integraal de persverklaring van de Stichting Infoversum.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 november 2015 | 11:11
 
Groningen Bereikbaar gaat tussen 30 november en 4 december vrachtauto's en bestelwagens filmen
 

Groningen Bereikbaar gaat tijdens vijf ochtend- en avondspitsen op negen locaties in de regio Groningen-Assen het bestel- en vrachtverkeer inventariseren. Op deze manier wil Groningen Bereikbaar in contact komen (of blijven) met de bedrijven die in deze regio een rol spelen op het gebied van het goederenvervoer en distributie. De gegevens gaat Groningen Bereikbaar gebruiken om samen met deze bedrijven plannen te maken om de regio goed bereikbaar te houden, ook tijdens de uitvoering van grote infrastructurele werkzaamheden die op stapel staan.
 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 november 2015 | 17:19
 
Gronings protestlied valt niet goed bij PVV en Geenstijl
 

Een protestlied uit Groningen is een kleine hit geworden op YouTube. In enkele dagen is het al 56.000 keer bekeken. Maar tweede Kamerlid Martin Bosma en een website, genaamd GeenStijl, zijn er niet al te blij mee. Daar missen ze iets van nuance in de liedtekst.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 22 november 2015 | 13:35
 
Tientallen auto's in beslag genomen in Groningen: belastingschuld
 

De Belastingdienst heeft gisteren 41 auto’s in beslag genomen in verband met achterstallige betalingen. Dat gebeurde tijdens een grootschalige controle op de A28 ter hoogte van Haren en de A7(Weg der Verenigde Naties) in Groningen. Deze controle werd gehouden door de Politie,

 

Belastingdienst en het CJIB. Dat maakte de Regiopolitie Groningen zondag bekend.In veertien gevallen bij de in beslag genomen auto’s werd er direct betaald, waarbij de Belastingdienst in totaal 23.174 euro incasseerde.

 

De politie bekeurde voor onverzekerd rijden (3x), rijden zonder rijbewijs (direct 340 euro voldaan), opgeven valse naam (370 euro), defecte remmen op zware aanhangwagen, gladde banden(3x) en 1 voertuig werd buiten gebruik gesteld in verband met openstaande boetes.

 

 Tevens werd van iedere bestuurder een blaastest genomen waarbij geen overtredingen werd vastgesteld. (Foto:archief)

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool