Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 20 november 2015 | 11:21
 
Groningse advocate moet in badjas de bajes in
 

De Groningse strafrechtadvocate Maartje Schaap (De Haan Advocaten) beklaagt zich over het feit dat ze onlangs in een badjas door een beveiligingspoortje moest in een gevangenis in Zutphen. “Als een roze Teletubbie ging ik naar binnen. Bizar!”


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 20 november 2015 | 11:09
 
Meerstad presenteert nieuwe plannen voor tweede wijk Tersluis op Woonbeurs Nieuwbouw XL
 

Liggend aan het Woldmeer, het toekomstige Park en de vaarverbinding, wordt Tersluis een plek waar je kunt wonen en leven met veel ruimte en groen om je heen. Waar kinderen veilig kunnen spelen, waar je zo even in je bootje stapt om het Woldmeer op te varen (of er ’s ochtends vroeg een frisse duik in te nemen) en waar je ontspannen wandelingen maakt in de natuur.
Tersluis wordt een wijk voor echte levensgenieters. Voor mensen die op zoek zijn naar het ultieme vakantiegevoel, gewoon thuis in hun eigen huis. Iedere dag weer. En met de stad dichtbij.

 

De mogelijkheden van wonen in Tersluis zijn divers; met rijwoningen, halfvrijstaande of juist helemaal vrijstaande woningen en vrije kavels om je eigen droomhuis op te bouwen. En er kan op diverse plekken niet alleen aan, maar ook óp het water worden gewoond. Zoals in een zelf ontworpen waterwoning op een van de waterkavels, op de koppen van de eilanden.

 

Meerstad groeit

 

Naast de plannen voor Tersluis en de uniek gelegen en ruime kavels voor zelfbouw, worden tijdens de woonbeurs ook de nieuwste woningbouwplannen voor Meeroevers gepresenteerd. Met onder meer diverse halfvrijstaande en vrijstaande woningen aan de westzijde van de wijk en eengezinswoningen, voor zowel huur als koop, aan de oostkant.

 

Tijdens de beurs zullen de ideeën voor het wonen op deze beide locaties worden gedeeld en kunnen belangstellenden hun interesse kenbaar maken.

 

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen dit weekend in MartiniPlaza? Breng dan gauw eens een bezoek aan het Informatie- en Verkoopcentrum Meerstad. U bent alle dagen, dus ook in het weekend, van harte welkom!

 

Kijk voor openingstijden en meer informatie over de beurs (gratis entree) ook op de site van Nieuwbouw XL.

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 19 november 2015 | 16:59
 
Muzikaal schommelen op de Grote Markt
 

Er wordt donderdag druk geschommeld op de Grote Markt in Groningen. Veel binnenstadbezoekers stappen even op één van de zestien grote schommels die samen het muzikale kunstwerk Wannaplay? vormen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Eerste woonwijk verwarmd met waterstof, met hulp van Hanzehogeschool Groningen
 

Waterstof is de brandstof van de toekomst. Maar die toekomst komt snel dichterbij, nu niet alleen auto’s rijden op waterstof, maar ook de eerste woningen gebruik maken van waterstof voor de verwarming. In Hoogeveen komt zelfs de eerste woonwijk die volledig gebruik maakt van waterstof. Een reportage daarover is te lezen op de website van Northern Knowledge. Dat is een organisatie die er voor wil zorgen dat kennis van Hanzehogeschool, RUG of UMCG optimaal gebruikt wordt in het Noorden.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Ook ánder verkeersknooppunt in Groningen aangepakt: bypasses knooppunt Westerbroek
 

Veel aandacht is de afgelopen maanden uitgegaan naar de aanpak van de zuidelijke ringweg ter hoogte van De Papiermolen. Maar nog een ander belangrijk verkeersknooppunt in Groningen krijgt een grote opknapbeurt. Het gaat om knooppunt Westerbroek aan de zuidoostkant van de stad (zie luchtfoto boven). Aanpassingen zijn noodzakelijk om meer verkeer naar- en vanuit richting Hoogezand te kunnen verwerken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Winkelcentra in zuiden van Stad leggen zaterdag de rode loper uit
 

De winkelcentra bij Helpman, de Van Lenneplaan en het Overwinningsplein leggen zaterdag tussen 10.00 en 16.00 de rode loper uit. Meer dan 52 winkeliers doen mee aan de actie ‘Winkelen in Zuid’, waarbij ze extra acties hebben en activiteiten organiseren. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Groningen tien dagen in teken van Nationale Sportweek
 

De start van het sportseizoen in Groningen wordt, net als de laatste jaren, gevierd tijdens de Nationale Sportweek. Tien dagen worden in de gemeente Groningen diverse activiteiten georganiseerd om breedtesport en sportverenigingen onder de aandacht te brengen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Vijf redenen om dit weekend erop uit te gaan in Groningen
 

We geven je samen met de Groningse redactie van Nu.nl vijf redenen om dit weekend erop uit te gaan in Groningen. Van een dansfeestje tot het laatste festival van het jaar. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Gemeente wil Pepergasthuis met woonfunctie in binnenstad behouden
 

De kans dat de toekomst van het Pepergasthuis - een van de oudste gebouwen van Groningen en met een belangrijke woonfunctie in de binnenstad - veilig kan worden gesteld, neemt toe. Vrijdagmorgen geeft wethouder Roeland van der Schaaf een toelichting op een raadsvoorstel dat gaat 'over een beschermingsbesluit voor behoud van de functie van het Pepergasthuis''.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool