Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 20 november 2015 | 11:21
 
Groningse advocate moet in badjas de bajes in
 

De Groningse strafrechtadvocate Maartje Schaap (De Haan Advocaten) beklaagt zich over het feit dat ze onlangs in een badjas door een beveiligingspoortje moest in een gevangenis in Zutphen. “Als een roze Teletubbie ging ik naar binnen. Bizar!”


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 20 november 2015 | 11:09
 
Meerstad presenteert nieuwe plannen voor tweede wijk Tersluis op Woonbeurs Nieuwbouw XL
 

Liggend aan het Woldmeer, het toekomstige Park en de vaarverbinding, wordt Tersluis een plek waar je kunt wonen en leven met veel ruimte en groen om je heen. Waar kinderen veilig kunnen spelen, waar je zo even in je bootje stapt om het Woldmeer op te varen (of er ’s ochtends vroeg een frisse duik in te nemen) en waar je ontspannen wandelingen maakt in de natuur.
Tersluis wordt een wijk voor echte levensgenieters. Voor mensen die op zoek zijn naar het ultieme vakantiegevoel, gewoon thuis in hun eigen huis. Iedere dag weer. En met de stad dichtbij.

 

De mogelijkheden van wonen in Tersluis zijn divers; met rijwoningen, halfvrijstaande of juist helemaal vrijstaande woningen en vrije kavels om je eigen droomhuis op te bouwen. En er kan op diverse plekken niet alleen aan, maar ook óp het water worden gewoond. Zoals in een zelf ontworpen waterwoning op een van de waterkavels, op de koppen van de eilanden.

 

Meerstad groeit

 

Naast de plannen voor Tersluis en de uniek gelegen en ruime kavels voor zelfbouw, worden tijdens de woonbeurs ook de nieuwste woningbouwplannen voor Meeroevers gepresenteerd. Met onder meer diverse halfvrijstaande en vrijstaande woningen aan de westzijde van de wijk en eengezinswoningen, voor zowel huur als koop, aan de oostkant.

 

Tijdens de beurs zullen de ideeën voor het wonen op deze beide locaties worden gedeeld en kunnen belangstellenden hun interesse kenbaar maken.

 

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen dit weekend in MartiniPlaza? Breng dan gauw eens een bezoek aan het Informatie- en Verkoopcentrum Meerstad. U bent alle dagen, dus ook in het weekend, van harte welkom!

 

Kijk voor openingstijden en meer informatie over de beurs (gratis entree) ook op de site van Nieuwbouw XL.

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 19 november 2015 | 16:59
 
Muzikaal schommelen op de Grote Markt
 

Er wordt donderdag druk geschommeld op de Grote Markt in Groningen. Veel binnenstadbezoekers stappen even op één van de zestien grote schommels die samen het muzikale kunstwerk Wannaplay? vormen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse artsen: stel helm voor snorfiets verplicht
 

Twee Groningse artsen hebben het initiatief genomen tot een actie om de helm verplicht te stellen voor de snorfiets. Die actie heeft grote steun gekregen, en woensdag komt de kwestie zelfs al aan de orde in de Tweede Kamer. De snorfiets is feitelijk een brommer, vaak in de vorm van een scooter; de zogenaamde "snorscooter".  Artsen in heel Nederland zien dagelijks de gevolgen van ongelukken met snorfietsen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
'In Paviljoen Ring Zuid komen de plannen tot leven'
 

Dat er tussen theorie en praktijk een wereld van verschil ligt, ontdekten Planologie-student Thom en Rechtenstudente Lara. Als gastheer en gastvrouw ontvangen ze dagelijks mensen in Paviljoen Ring Zuid; het informatiecentrum van project Aanpak Ring Zuid. "Bezoekers kunnen bij ons hun verhaal kwijt en antwoord krijgen op hun vragen.”


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Ondernemers: ‘Groningen als alternatief voor Amsterdam verdient een nationaal vliegveld’
 

'Jong en hip. Groningen is het winnende alternatief voor Amsterdam!' Met dit compliment plaatste nieuwszender CNN onze prachtstad vandaag op de lijst van beste Europese bestemmingen tussen steden als Avignon, Düsseldorf, Lissabon, Salzburg en Athene. (Zo begint een opiniestuk, geschreven namens de vier Groningse ondernemersverenigingen, VNO, MKB Noord en Marketing Groningen.)


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen neemt punt mee uit Venlo; 0-0 tegen VVV
 

Dankzij een 0-0 gelijkspel tegen VVV Venlo is FC Groningen twee plaatsen gestegen in de Eredivisie. De combinatie van een punt in De Koel en nederlagen van de concurrentie bracht Groningen van de zestiende naar de veertiende plaats met 14 punten uit 15 wedstrijden.  Aan de andere kant NAC Breda won verrassend met 2-1 van Vitesse waardoor het gat met de laatste plaats verkleind werd tot drie punten.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Drie dagen WinterWelVaart in aanloop naar Kerst
 

Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 december vindt de twaalfde editie van WinterWelVaart plaats. Op en rond ruim twintig historische schepen aan de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum vindt dan een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma plaats.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Help-Portrait: studenten Noorderpoort maken gratis professionele portretfoto's
 

In navolging van Amerika, waar het een groot succes is, is nu ook in Groningen het fenomeen ‘Help-Portrait’ van start gegaan. Daarbij krijgen mensen die het financieel niet breed hebben gratis een professionele portretfoto aangeboden.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool