Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 20 november 2015 | 11:21
 
Groningse advocate moet in badjas de bajes in
 

De Groningse strafrechtadvocate Maartje Schaap (De Haan Advocaten) beklaagt zich over het feit dat ze onlangs in een badjas door een beveiligingspoortje moest in een gevangenis in Zutphen. “Als een roze Teletubbie ging ik naar binnen. Bizar!”


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 20 november 2015 | 11:09
 
Meerstad presenteert nieuwe plannen voor tweede wijk Tersluis op Woonbeurs Nieuwbouw XL
 

Liggend aan het Woldmeer, het toekomstige Park en de vaarverbinding, wordt Tersluis een plek waar je kunt wonen en leven met veel ruimte en groen om je heen. Waar kinderen veilig kunnen spelen, waar je zo even in je bootje stapt om het Woldmeer op te varen (of er ’s ochtends vroeg een frisse duik in te nemen) en waar je ontspannen wandelingen maakt in de natuur.
Tersluis wordt een wijk voor echte levensgenieters. Voor mensen die op zoek zijn naar het ultieme vakantiegevoel, gewoon thuis in hun eigen huis. Iedere dag weer. En met de stad dichtbij.

 

De mogelijkheden van wonen in Tersluis zijn divers; met rijwoningen, halfvrijstaande of juist helemaal vrijstaande woningen en vrije kavels om je eigen droomhuis op te bouwen. En er kan op diverse plekken niet alleen aan, maar ook óp het water worden gewoond. Zoals in een zelf ontworpen waterwoning op een van de waterkavels, op de koppen van de eilanden.

 

Meerstad groeit

 

Naast de plannen voor Tersluis en de uniek gelegen en ruime kavels voor zelfbouw, worden tijdens de woonbeurs ook de nieuwste woningbouwplannen voor Meeroevers gepresenteerd. Met onder meer diverse halfvrijstaande en vrijstaande woningen aan de westzijde van de wijk en eengezinswoningen, voor zowel huur als koop, aan de oostkant.

 

Tijdens de beurs zullen de ideeën voor het wonen op deze beide locaties worden gedeeld en kunnen belangstellenden hun interesse kenbaar maken.

 

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen dit weekend in MartiniPlaza? Breng dan gauw eens een bezoek aan het Informatie- en Verkoopcentrum Meerstad. U bent alle dagen, dus ook in het weekend, van harte welkom!

 

Kijk voor openingstijden en meer informatie over de beurs (gratis entree) ook op de site van Nieuwbouw XL.

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 19 november 2015 | 16:59
 
Muzikaal schommelen op de Grote Markt
 

Er wordt donderdag druk geschommeld op de Grote Markt in Groningen. Veel binnenstadbezoekers stappen even op één van de zestien grote schommels die samen het muzikale kunstwerk Wannaplay? vormen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Open Dag Hanzehogeschool Groningen op zaterdag 2 maart
 

Op zaterdag 2 maart houdt de Hanzehogeschool Groningen weer een Open Dag voor geïnteresseerde studiekiezers en hun ouders. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt op alle locaties informatie gedeeld over de ruim zeventig bachelor-, master-, MBA- en deeltijdopleidingen. Studenten en docenten vertellen over de inhoud van studie, toelatingseisen, studiebelasting en carrièremogelijkheden. Ook zijn er informatiemarkten, voorlichtingsrondes, colleges en rondleidingen. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Informatieavond onderhoud westelijke ringweg
 

De provincie Groningen organiseert volgende week woensdag, 27 februari, een inloopbijeenkomst over de onderhoudswerkzaamheden aan de westelijke ringweg. De werkzaamheden staan voor komend voorjaar op de agenda.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Nationaal Coördinator gaat weer huizen in aardbevingsgebied opkopen
 

De Nationaal Coördinator Groningen gaat in het voorjaar weer huizen opkopen in het aardbevingsgebied. Woningeigenaren kunnen zich vanaf 25 februari aanmelden voor het zogeheten Koopinstrument. Die regeling is speciaal bedoeld voor woningeigenaren met bijzondere omstandigheden.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Volleybalclub Lycurgus in zwaar weer
 

De regerend landskampioen bij het volleybal Abiant Lycurgus heeft financiële en bestuurlijke zorgen. Dat is gebleken uit onderzoek van RTV Noord en de club maakt er zelf ook melding van op haar website. Er is onder andere een dreigend liquiditeitstekort waardoor mogelijk het betalen van de vergoedingen aan de spelers voor de rest van het seizoen een probleem wordt. Slechte tijding voor de club zo vlak voor de start van de kampioenspoule.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Het Groninger Landschap maakt leerlingen enthousiast voor natuur
 

Leerlingen van groep 7 van de elf basisscholen uit de voormalige gemeente Eemsmond gaan de komende maand naar het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar worden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren. Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Geld voor zeventien Groningse dorpscentra
 

Zeventien Groningse ontmoetingscentra hebben geld gekregen om het gebouw toekomstbestendig te maken. Het gaat in totaal om 840.000 euro uit het programma ‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’ van Kansrijk Groningen.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool