Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zondag 15 november 2015 | 21:13
 
Max van den Berg, Peter den Oudsten en tientallen Stadjers reageren
 

Commissaris Max van den Berg en burgemeester Peter den Oudsten hebben de verbondenheid vanuit Groningen met Parijs onder woorden gebracht op een speciale, Groningse website noussommesparis.nl. Er zijn inmiddels tientallen reacties geplaatst van Groningers. Dit is wat ze schrijven:


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 15 november 2015 | 20:38
 
Verdriet en stilte bij Martinitoren
 

Deze foto verscheen op het Twitter account #PrayForParis, en werd zondagavond 15 november 2015 gemaakt door een journalist uit Paraguay, @Jhojhanni , werkzaam bij Ultimahora. Er staat bij: The Martinitoren (Martini Tower) is illuminated with the colors of the French flag #Prayers4Paris #PrayForPeace pic.twitter.com/26VWVgBzxX

 

 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 16 november 2015 | 10:33
 
Vader aangehouden na overlijden baby
 

De politie heeft maandagochtend een 25-jarige man uit Hoogezand aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van zijn 1,5 maand oude zoontje. Het jongentje is vermoedelijk door geweld om het leven gekomen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 16 november 2015 | 10:18
 
Heliport Eemshaven: Groningen Seaports bekijkt ook alternatieve locatie
 

De Eemshaven ontwikkelt zich hard als haven voor onder meer off-shore windenergie. In verband daarmee is er ook een locatie nodig voor helicopters. Deze zou aanvankelijk komen boven  Uithuizermeeden, maar op verzoek van de provincie wordt nu uitgezocht of er elders op het Eemshaven-terrein plaats voor is.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
'Het was een mooi jaar voor de noordelijke ICT-samenwerking'
 

Samenwerking Noord, de overkoepelende samenwerkings- en netwerkorganisatie voor de noordelijke ICT-sector, heeft een succesvol jaar achter de rug. Dat bleek woensdagavond tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in d’ROOT, het splinternieuwe data competence centre van Bytesnet op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Werkzaamheden Vondellaan worden nu al opgepakt
 

De Vondellaan in de zuidelijke stadswijk De Wijert gaat mogelijk al dit jaar op de schop. Aanvankelijk zou de herinrichting van de weg pas helemaal aan het einde van het project Aanpak Ring Zuid worden opgepakt. “Op aanraden van de Commissie Hertogh kijken we nu of we de Vondellaan eerder kunnen aanpakken”, zo bevestigt omgevingsmanager Bert Kramer namens Aannemerscombinatie Herepoort. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, houdt lezing voor Commercieele Club Groningen
 

Peter Vandermeersch komt komende dinsdag naar Groningen. Hij houdt dinsdag 22 januari een lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorden van Foreest verliest historische wedstrijd
 

De Groninger schaakgrootmeester Jorden van Foreest heeft zijn eerste confrontatie tegen wereldkampioen Magnus Carlsen in Nederland verloren. Het gebeurde tijdens de vijfde ronde van het Tata Steel Chess 2019, één van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. Van Foreest begon op zijn vijfde met schaken en speelde veertien jaar later voor het eerst tegen de beste schaker van de wereld.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Groningen City Club trakteert haar leden op filmavond in Pathé
 

De Groningen City Club gaat het nieuwe jaar op originele wijze van start. De Club organiseert volgende week zaterdag voor haar leden een filmavond in bioscoop Pathé. Alle leden van de Club zijn van harte welkom voor deze avond op 26 januari. Ze dienen zich wel even van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar de Groningen City Club.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Zeventig films in vijf dagen tijdens International Film Festival Rotterdam
 

Het Groninger Forum staat tussen woensdag 30 januari en zondag 3 februari weer in het teken van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met meer dan 70 speelfilms, korte films en documentaires in 5 dagen tijd. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool