Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 12 oktober 2015 | 11:09
 
Slijterij aan Helperplein overvallen; medewerker met mes bedreigd
 

Het Roof Coördinatie Team van de Groningse politie stelt een onderzoek in naar een roofoverval op een slijterij aan het Helperplein.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 11 oktober 2015 | 21:29
 
4Mijl: schitterend weer, geen blessures, 23.000 lopers: mooier kan haast niet
 

Het kon bijna niet mooier: de 29ste editie van de 4Mijl van Groningen. 23.000 mensen renden hun eigen afstand en genoten van het weer, de sfeer en van het lopen. De race – de laatste onder leiding van Grietje Pasma – verliep zonder incidenten . De snelste loper was een 17-jarige jongen uit Ethiopie, die de rit uitliep in 17.21. En de snelste Groninger? Dat was Marcella Herzog die de 4mijl liep in  21.31. (Foto's:  Allan B. Hofstede  •  F-ACT I.T.  •  factit@factsoft.nl )


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 10 oktober 2015 | 11:30
 
Gemeentebestuur: 'Groot tekort aan huurwoningen dreigt'
 

Als het Rijk niet ingrijpt en de huurdersheffing die het van corporaties ontvangt niet verlaagt, ontstaat de komende jaren een groot tekort aan goedkope huurwoningen in Groningen. Dat zegt de Groningse wethouder Roeland van der Schaaf zaterdag in het Dagblad van het Noorden.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 10 oktober 2015 | 10:39
 
Politie doet inval in café Het Elfde Gebod
 

Een politiemacht van ongeveer veertig man sterk heeft vrijdagnacht een inval gedaan bij café Het Elfde Gebod aan het Schuitendiep. Daarbij zijn twee Stadjers aangehouden.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool