Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 30 september 2015 | 11:11
 
Zorgen om lot prostituees in Groningen; Stadspartij stelt vragen
 

De Stadspartij in de gemeenteraad van Groningen trekt zich het lot aan van prostituees in Groningen. Deze partij vindt het heel goed dat prostitutie in het A-Kwartier wordt verboden, maar vindt ook dat de vrouwen die er achter de ramen werkten, nu niet aan hun lot mogen worden overgelaten. De partij vreest dat die vrouwen straks in de tippelzone gaan werken. Ook moeten er maatregelen komen om het lot van vrouwen werkzaam op de tippelzone te verbeteren.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 30 september 2015 | 10:34
 
In werkplaats 'Doedertoe' in Groningen kan men kringloopspullen laten pimpen, en betalen met tijd of talent
 

Groningen heeft een bijzondere 'pimpwerkplaats'. In deze allereerste pimpwerkplaats van Nederland kan men een make-over laten maken van kringloopspullen en daarvoor betalen met tijd en talent. Deze werkplaats is gevestigd aan de Merwedestraat 54 (voorheen Het Talmahuis) , en is één jaar open.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 30 september 2015 | 9:21
 
Gewonde bij steekpartij Zuiderdiep
 

Bij een steekpartij in een eetgelegenheid aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen is afgelopen nacht een man neergestoken.  De politie is op zoek naar twee mannelijke getuigen.


» lees verder
 
 
Wonen donderdag 24 september 2015 | 15:14
 
Groninger Waddendag op 3 oktober op Damsterdiep en aan Oosterhaven
 

Garnalen, Groninger streekproducten, de Ecolution, mosselen, en makreel, demonstraties van oude ambachten, maar ook de allermodernste Tesla: ziedaar enkele onderdelen van de Groninger Waddendag op 3 oktober in de binnenstad van Groningen.


» lees verder
 
 
Economie woensdag 30 september 2015 | 10:02
 
Meer passagiers voor Airport Eelde
 

Groningen Airport Eelde heeft een goed tweede kwartaal achter de rug. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar stapten drieduizend meer mensen in het vliegtuig.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool