Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 10 september 2015 | 11:13
 
WAG krijgt 700 nieuwe leden na winnen van proces
 

De Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) heeft er 700 nieuwe leden bij gekregen, nadat ze vorige week het proces tegen de NAM hebben gewonnen. Dat melden verschillende noordelijke media donderdag.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 10 september 2015 | 11:11
 
Gewelddadige straatroof bij Hoofdstation
 

Een 18-jarige man uit Meeden is woensdagavond bij het Groningse Hoofdstation met geweld van zijn jas beroofd. De jongeman liep op de trap die het Emmaviaduct verbindt met het Hoofdstation toen hij twee klappen in zijn maag kreeg.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 9 september 2015 | 13:04
 
NAM draait op voor kosten aardbevingsbestendig maken Groninger Forum
 

De bouw van het Groninger Forum ligt al enige tijd stil omdat er aanpassingen in het ontwerp nodig zijn om het gebouw aardbevingsbestendig te maken. Hiervoor moeten al gebouwde bovengrondse delen en de vloer van de begane grond gesloopt en vervangen worden.

Eerder kwamen de gemeente en de NAM al overeen dat deze hoofddraagconstructie versterkt moest worden. De kosten die hiermee samenhangen, zijn vastgesteld op 68 miljoen euro. In dat bedrag zijn ook de vertragingskosten en de kosten die samenhangen met een sluitende grondexploitatie opgenomen. De NAM heeft nu toegezegd al deze kosten voor zijn rekening te nemen. 

De verwachting is dat hoofdaannemer BAM dit najaar kan starten met de sloop van de al gebouwde onderdelen die vervangen moeten worden. De bouw kan dan in het vroege voorjaar van 2016 worden hervat.

Uiteindelijk moet het Groninger Forum eind 2018 worden opgeleverd.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 9 september 2015 | 14:38
 
FC Groningen nodigt 800 asielzoekers uit voor bekerduel
 

FC Groningen biedt 800 inwoners van de asielzoekerscentra in Onnen en Bellingwolde de mogelijkheid gratis aanwezig te zijn bij het bekerduel in de Euroborg tegen FC Twente op 23 september.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool