Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 10 september 2015 | 11:13
 
WAG krijgt 700 nieuwe leden na winnen van proces
 

De Stichting Waardevermindering door Aardbevingen Groningen (WAG) heeft er 700 nieuwe leden bij gekregen, nadat ze vorige week het proces tegen de NAM hebben gewonnen. Dat melden verschillende noordelijke media donderdag.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 10 september 2015 | 11:11
 
Gewelddadige straatroof bij Hoofdstation
 

Een 18-jarige man uit Meeden is woensdagavond bij het Groningse Hoofdstation met geweld van zijn jas beroofd. De jongeman liep op de trap die het Emmaviaduct verbindt met het Hoofdstation toen hij twee klappen in zijn maag kreeg.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 9 september 2015 | 13:04
 
NAM draait op voor kosten aardbevingsbestendig maken Groninger Forum
 

De bouw van het Groninger Forum ligt al enige tijd stil omdat er aanpassingen in het ontwerp nodig zijn om het gebouw aardbevingsbestendig te maken. Hiervoor moeten al gebouwde bovengrondse delen en de vloer van de begane grond gesloopt en vervangen worden.

Eerder kwamen de gemeente en de NAM al overeen dat deze hoofddraagconstructie versterkt moest worden. De kosten die hiermee samenhangen, zijn vastgesteld op 68 miljoen euro. In dat bedrag zijn ook de vertragingskosten en de kosten die samenhangen met een sluitende grondexploitatie opgenomen. De NAM heeft nu toegezegd al deze kosten voor zijn rekening te nemen. 

De verwachting is dat hoofdaannemer BAM dit najaar kan starten met de sloop van de al gebouwde onderdelen die vervangen moeten worden. De bouw kan dan in het vroege voorjaar van 2016 worden hervat.

Uiteindelijk moet het Groninger Forum eind 2018 worden opgeleverd.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 9 september 2015 | 14:38
 
FC Groningen nodigt 800 asielzoekers uit voor bekerduel
 

FC Groningen biedt 800 inwoners van de asielzoekerscentra in Onnen en Bellingwolde de mogelijkheid gratis aanwezig te zijn bij het bekerduel in de Euroborg tegen FC Twente op 23 september.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool