Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 24 augustus 2015 | 10:18
 
RUG populair bij buitenlandse studenten
 

De Rijksuniversiteit Groningen wordt met het jaar populairder bij buitenlandse studenten. Dit jaar studeren er zo’n 2.000 buitenlandse studenten in Groningen. Dat meldt de universiteit.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 24 augustus 2015 | 9:28
 
Roofvogels bezorgen Groningse duivenhouders hoofdpijn; aanval op duivenhok gefotografeerd (zie: gic.nl)
 

Duivenhouders in de provincie Groningen krijgen steeds minder plezier in hun hobby. Steeds vaker worden hun duiven tijdens vluchten uit de lucht geplukt door roofvogels. Sommige duivenhouders houden hun vogels daarom thuis, en anderen hebben hun duiven inmiddels maar verkocht. Vanmorgen zette deze roofvogel, waarschijnlijk een buizerd (?), de aanval in op een volière, met daarin enkele duiven. De eigenaresse wilde het dier verjagen, maar pas nadat ze een tak had gehaald maakte dat voldoende indruk op de vogel om te verdwijnen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 24 augustus 2015 | 8:32
 
Hardlopen door gebouwen en architectuur in Groningen: allereerste “Walkthrough” op 20 september
 

Groningen is eer bijzonder evenement rijker, speciaal voor mensen die zowel van hardlopen houden, als de stad en haar gebouwen interessant vinden: The Walkthrough. Dat is een bijzonder hardloopevenement dat in navolging van veel grote steden op 20 september in de stad van start gaat, en waarbij de deelnemers dwars door gebouwen, kantoren en historische monumenten kunnen rennen.


» lees verder
 
 
Nieuws zaterdag 22 augustus 2015 | 11:40
 
Brand in Stadsschouwburg Groningen
 

Bij het dak van de Stadsschouwburg in Groningen heeft afgelopen nacht een korte brand gewoed. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, maar wel maakten omwonenden melding van het feit dat ze eerst drie knallen hoorden.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool