Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 19 augustus 2015 | 9:56
 
Mega-operatie geslaagd: 160 vrachtwagens stortten tot na middernacht bijna 2000 kuub beton voor Noordzeebrug
 

Aan de noordkant van de stad vorderen de werkzaamheden ter verbetering van de bereikbaarheid nu hard. Gisteren was het een belangrijke dag voor de aanleg van de nieuwe Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal: er werden de hele dag door enorme hoeveelheden beton aangevoerd over de Eemshavenweg. Daarvoor werden in een operatie met bijna militaire precisie 160 vrachtwagens ingezet. Deze reden de hele dag door af en aan over de Eemshavenweg naar de stad. Afgelopen nacht omstreeks half een was de klus geklaard.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 19 augustus 2015 | 10:39
 
Groningse foto van 'Martinitoren in waterdruppel' nu in top3 NRC wedstrijd
 

Deze foto van Joop Nijhof, vormgever uit Groningen, doet mee aan een fotowedstrijd van NRC Handelsblad. Veel van de lezers van de GIC weten de foto – van een regendruppel op een blad, met daarin de Martinitoren  weerspiegeld – zeer te waarderen. Althans, dat mogen we afleiden uit het aantal stemmen: de foto staat nu op de derde plaats. Stemmen is nog mogelijk tot eind van deze maand via deze link.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 19 augustus 2015 | 9:28
 
Slaapkamerbrand in Beijum
 

In een woning in Beijum heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een slaapkamerbrandje gewoed. De bewoner had rook ingeademd en is gecontroleerd door ambulancepersoneel.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 19 augustus 2015 | 10:22
 
Donar compleet met Amerikaan Will Sullivan
 

Basketbalclub Donar heeft woensdag de Amerikaan Will Sullivan gecontracteerd. Met het aantrekken van de schutter is het team compleet.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groninger Landschap: wandeling bij Reitdiep
 

Het Groninger Landschap organiseert op zaterdag 27 juli een wandeling door de weilanden bij bezoekerscentrum Reitdiep. De wandeling voert door het noordelijk gedeelte van het Reitdiepgebied.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Heuglijk moment tijdens aanpak ring zuid: eerste damwanden zitten in de grond! (VIDEO)
 

Een heuglijk moment tijdens de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dinsdag gingen de eerste damwanden voor de bouwkuip de grond in. In die bouwkuip wordt straks de verdiepte ligging van de nieuwe ringweg gebouwd. De GIC was erbij. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Steeds meer ondernemers, onderzoekers en studenten ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub
 

Steeds meer bedrijven, studenten en onderzoekers ontmoeten elkaar bij de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool. Met het einde van het collegejaar in zicht, blikt de hub graag terug op een jaar met veel onderwijs- en onderzoeksopdrachten voor het bedrijfsleven en de overheid. De Digital Society Hub (DSH) is een trefpunt voor evenementen en workshops op het gebied van digitalisering. Een plek voor permanente aanwezigheid van bedrijven.  


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen en FC Emmen spelen met 2-2 gelijk
 

In de oefencampagne heeft FC Groningen dinsdagavond in Rolde met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Emmen. Voor 3000 toeschouwers speelde de FC na rust een behoorlijke wedstrijd, waarin het een 1-0 achterstand omboog in een 2-1 voorsprong. De 2-2 kwam in de slotfase uit de lucht vallen. Komend weekend oefent FC Groningen in Duitsland tegen Hannover '96.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Zomervakantie in Groningen: de leukste uitjes op een rij
 

Het is zomervakantie! En één ding is zeker, wie deze zomervakantie in Groningen (ver)blijft hoeft zich niet te vervelen. Marketing Groningen heeft een aantal van de leukste uitjes op een rij gezet: van een bezoekje aan een museum, tot een wandeling over het Blotevoetenpad en een spannende Brandweer-dag. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Duurt Cazemier (Combinatie Herepoort): ‘Trillingen? We houden de vinger aan de pols’
 

Combinatie Herepoort is dinsdag begonnen met het intrillen van de damwanden voor de aanleg van de verdiepte ring zuid. Uit berekeningen van de aannemer blijkt dat de kans op schade nihil is. “Toch houden we de vinger aan de pols”, zegt Duurt Cazemier van Combinatie Herepoort op de website van Aanpak Ring Zuid.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool