Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 13 augustus 2015 | 11:24
 
Politie zit niet vast in onderzoek naar Jumbo-bomber
 

De politie zit zeker niet vast in het onderzoek van de afpersingszaak bij Jumbo. Dat zei Rob Vos, die namens de politie het onderzoek naar de ' Jumbo-bomber' leidt, donderdag tijdens een persconferentie op het Groningse hoofdbureau aan de Rademarkt. "We hopen wel dat burgers ons kunnen helpen met het zoeken van de dader, zodat we de veiligheid bij Jumbo weer kunnen garanderen", zo verklaart hij de lancering van een speciale opsporingssite.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 13 augustus 2015 | 11:30
 
Akkoord over transfer Botteghin naar Feyenoord
 

FC Groningen en Feyenoord zijn op een paar kleine details na akkoord over een transfer van Eric Botteghin. Dat meldt FC Groningen op de eigen website. Botteghin is naar Rotterdam om persoonlijk rond te komen met Feyenoord. De verdediger ontbreekt daarom vandaag op de training van FC Groningen.  


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 13 augustus 2015 | 10:08
 
Jumbo-bomber eist bitcoins
 

De zogeheten Jumbo-bomber perst de supermarktketen af. Hij of zij eist ,,een hoeveelheid bitcoins''. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De rechercheurs hebben informatie over de zaak vrijgegeven en willen dat het volk meedenkt.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 13 augustus 2015 | 11:10
 
Maatregelen bij alle Jumbo-filialen in hele land
 

De politie en Jumbo hebben bij alle Jumbo-filialen in het land maatregelen genomen na de incidenten met explosieven bij vestigingen in Groningen en Zwolle. Dat maakte Rob Vos, die namens de politie het onderzoek naar de dader leidt, donderdag bekend tijdens een persconferentie in Groningen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
UMCG start met looptraining in exoskelet voor hersenletsel- en dwarslaesiepatiënten
 

Het UMCG Centrum voor Revalidatie gaat als eerste instelling in Nederland structureel een exoskelet inzetten in de looptraining van patiënten met een gedeeltelijke verlamming als gevolg van hersenletsel of een dwarslaesie.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Slimme vraag: waarom duren de aanvullende bodemonderzoeken bij de Helperzoomtunnel zo lang?
 

De aanvullende bodemonderzoeken voor de Helperzoomtunnel zijn bijna afgerond. Het inschuiven van deze tunnel onder het spoor moest in het Hemelvaartweekend te elfder ure worden afgeblazen omdat de bodem zich anders gedroeg dan verwacht. Waarom heeft het bodemonderzoek zo lang geduurd? Op de website van Aanpak Ring Zuid wordt een antwoord gegeven op die vraag. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard. Dat gebeurt voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering van deze ondernemersvereniging, die daarmee haar leden een bijzondere kans biedt om een kijkje te nemen achter de schermen in deze nieuwe formule.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar maakt de honderd vol in Weert; 105-60
 

In de laatste wedstrijd voor het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket is Donar niet in de problemen gekomen. Sterker nog in Weert werd de Basketbal Academie Limburg (BAL) eenvoudig met 105-60 verslagen. Leuke bijkomstigheid was derhalve dat de honderdpunten grens gepasseerd werd. Het was voor het eerst dit seizoen dat deze toch altijd magische grens doorbroken werd. Donar staat tweede in de Dutch Basketball League met 14 punten uit 8 duels. 


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Nederlandse vakantiegangers gaan het minst naar provincie Groningen
 

De provincie Groningen is de minst populaire provincie onder Nederlandse vakantiegangers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool