Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 17 juli 2015 | 11:19
 
Miljoenentransfer voor Tjaronn Chery naar QPR
 

FC Groningen-speler Tjaronn Chery vertrekt zeer waarschijnlijk naar de Engelse voetbalclub Queens Park Rangers. Chery wordt maandag medisch gekeurd. De Engelsen betalen naar verluidt zo'n drie miljoen euro voor de middenvelder.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 17 juli 2015 | 11:27
 
Politie slaat met 41-jarige man mooie vis aan de haak, inclusief dure hengels
 

De Groningse politie heeft afgelopen week een 41-jarige verdachte Groninger aangehouden. Deze bleek ook dure hengels te hebben gestolen van een 43-jarige andere Stadjer, die nog niet eens door had dat ze, samen met zijn visvergunningen, gestolen waren.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 juli 2015 | 12:42
 
Koeman en Koeman komen 'thuis': FC Groningen bereidt zaterdag warm onthaal voor
 

Samen speelden ze meer dan 350 wedstrijden in het shirt van FC Groningen. En zaterdag komen ze ‘thuis’: Erwin en Ronald Koeman. Ooit speelden ze bij GRC, maar nu zijn ze wereldberoemd. De GIC wil graag weten of er nog lezers zijn met speciale herinneringen aan de tijd dat het tweetal in Corpus den Hoorn voetbalde.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 juli 2015 | 16:06
 
Zwemmen mag weer in Hoornse Plas. Dit zijn de maatregelen die werden genomen:
 

Zo zijn waterslakken die besmet waren met de worm die zwemmersjeuk veroorzaakt, uit het water gehaald en zijn ook de waterplanten gemaaid.


Controle zwemlocaties


De waterschappen controleren de kwaliteit van het zwemwater in de maanden mei tot en met september. Zij kijken naar helderheid, zuurgraad, temperatuur en of er bacteriën in het water aanwezig zijn die  gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Locaties waar bijvoorbeeld blauwalg of zwemmersjeuk is geconstateerd worden iedere week geïnspecteerd. Blijkt uit de bemonstering dat de hoeveelheid blauwalgen voldoende is afgenomen of verdwenen, dan worden de borden verwijderd en volgt daarover een mededeling op onze website en in de pers.


Hygiëne en veiligheid


De provincie controleert de zwemaccommodaties op hygiëne en veiligheid, zoals drijflijnen, afvalbakken en douches. Op onze website (www.provinciegroningen.nl/zwemwater) is meer informatie te vinden over de zwemplassen. U kunt ook terecht op www.zwemwater.nl of NOS Teletekst, pagina 725.

 


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 juli 2015 | 16:28
 
Gemeenteraad peilt mening Stadjers over Noorderplantsoen: Wat moet anders?
 

Wat vinden Stadjers van het Noorderplantsoen? Wat is er goed aan het park? Wat gaat slecht? Wat moet anders? De gemeenteraad peilt met onder meer een enquête bij het Stadspanel de meningen in de Stad. Tijdens een debat over het Noorderplantsoen op het festival Noorderzon worden de resultaten bekend gemaakt. De opbrengst van het debat komt in de gemeenteraad aan de orde.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
RUG en Wageningen Universiteit gaan nauwer samenwerken
 

De Rijksuniversiteit Groningen en de Wageningen University & Research (WUR) gaan nauwer samenwerken op het gebied van de natuurinclusieve landbouw in Noord-Nederland. Afgelopen woensdag hebben beide universiteiten daarvoor een intentieverklaring ondertekend. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Kijk live mee met de werkzaamheden langs de zuidelijke ringweg
 

Je kunt deze zomer vanuit je luie (strand)stoel meekijken met de werkzaamheden langs de zuidelijke ringweg: op drie plekken langs de weg staan webcams. De werkzaamheden zijn live te volgen via de website van Aanpak Ring Zuid.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Aantal WW-uitkeringen opnieuw gedaald; veel banen in de industrie
 

Het aantal mensen met een WW-uitkering in Groningen is in juni gedaald met 5,2 procent ten opzichte van de maand ervoor. In vergelijking met een jaar eerder gaat het om een daling van 17,4 procent. Volgens het UWV hebben met name werkgevers in de industrie het lastig bij het vinden van personeel.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen voegt regionaal talent Sopacua toe aan selectie
 

Tapmahoe Sopacua uit Foxhol heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De 19-jarige verdediger tekent voor één jaar, met een optie op nog een seizoen. Hij maakt per direct deel uit van de eerste selectie en gaat spelen met rugnummer 28. Met het contracteren van Sopacua is weer een speler uit de eigen opleiding doorgestroomd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
De hele zomer kinderrondleidingen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum
 

Deze zomervakantie zijn er elke woensdagmiddag kinderrondleidingen in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Nieuwste winkelconcept Albert Heijn Floresplein
 

De Albert Heijn aan het Floresplein is na een ingrijpende verbouwing deze week weer heropend. De supermarkt heeft nu het nieuwste winkelconcept: veel versproducten, tien Scan&Go-kassa’s en een grote Bonusstraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool