Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 7 juli 2015 | 10:23
 
Aardbeving van 2,1 op Schaal van Richter bij Thesinge lijkt door weinigen opgemerkt
 

Een aardbeving in het Groningse Thesinge, die afgelopen nacht werd geregistreerd, is afgelopen nacht door weinigen opgemerkt. Maar toch was het een van de grotere bevingen dit jaar tot nu toe. Op de sociale media is er nog geen melding van gemaakt dat de beving is geregistreerd door de nieuwe bevings-app.


» lees verder
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer maandag 6 juli 2015 | 13:48
 
Oh, oh, oh: wat worden Geul- en Vechstraat mooi!
 

De Geulstraat en de Vechtstraat ondergaan momenteel een grote opknapbeurt. Er komen mooiere parkeerplaatsen, de trottoirs worden breder en voorzien van nieuwe tegels, en in de kruispunten komen rode bakstenen.

 

De medewerkers van de aannemer werken, ook in de hitte, keihard door. Dat mag ook wel eens gezegd, misschien.

 

Dankzij de opknapbeurt krijgt de hele Rivierenbuurt een impuls. Dit najaar komen er nog nieuwe bomen, en dan ziet alles er straks helemaal tip-top uit: een fraai staaltje stads- of wijkvernieuwing.

 

 


» lees verder
 
 
Innovatie maandag 6 juli 2015 | 13:03
 
Gekke fiets door de straten van Groningen
 

Komende maand komt een Engelsman naar Groningen, die een ‘’snowboard fiets’’ heeft bedacht. Dit zou misschien wel een van de gekste fietsjes kunnen zijn, die de laatste tijd in Groningen te zien was. Michael Killian,  de bedenker van de snowboard fiets, heeft bedacht dat je zijwaarts kunt fietsen en hiermee jezelf in balans houdt.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool