Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 7 juli 2015 | 10:23
 
Aardbeving van 2,1 op Schaal van Richter bij Thesinge lijkt door weinigen opgemerkt
 

Een aardbeving in het Groningse Thesinge, die afgelopen nacht werd geregistreerd, is afgelopen nacht door weinigen opgemerkt. Maar toch was het een van de grotere bevingen dit jaar tot nu toe. Op de sociale media is er nog geen melding van gemaakt dat de beving is geregistreerd door de nieuwe bevings-app.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 3 juli 2015 | 11:44
 
`Like´ Groningen, Like de GIC!
 

Wilt u ook ook de komende zomermaanden op de hoogte blijven van het nieuws in het bruisende Groningen? 'Like' dan de GIC, de Stadsnieuwssite voor Groningen! Vindt u de GIC aan handige bron voor nieuws over de stad Groningen, wilt u ons dan aanbevelen bij uw vrienden, door dit bericht  met hen delen? Heel graag! Daar doen we het voor… (Foto: badderende studenten in de Steentilstraat)


» lees verder
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer maandag 6 juli 2015 | 13:48
 
Oh, oh, oh: wat worden Geul- en Vechstraat mooi!
 

De Geulstraat en de Vechtstraat ondergaan momenteel een grote opknapbeurt. Er komen mooiere parkeerplaatsen, de trottoirs worden breder en voorzien van nieuwe tegels, en in de kruispunten komen rode bakstenen.

 

De medewerkers van de aannemer werken, ook in de hitte, keihard door. Dat mag ook wel eens gezegd, misschien.

 

Dankzij de opknapbeurt krijgt de hele Rivierenbuurt een impuls. Dit najaar komen er nog nieuwe bomen, en dan ziet alles er straks helemaal tip-top uit: een fraai staaltje stads- of wijkvernieuwing.

 

 


» lees verder
 
 
Innovatie maandag 6 juli 2015 | 13:03
 
Gekke fiets door de straten van Groningen
 

Komende maand komt een Engelsman naar Groningen, die een ‘’snowboard fiets’’ heeft bedacht. Dit zou misschien wel een van de gekste fietsjes kunnen zijn, die de laatste tijd in Groningen te zien was. Michael Killian,  de bedenker van de snowboard fiets, heeft bedacht dat je zijwaarts kunt fietsen en hiermee jezelf in balans houdt.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool