Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws vrijdag 5 juni 2015 | 11:05
 
Steeds meer opmerkelijke winkels in Groningen: ‘Wadapartja’, horeca en winkel in één
 

Het gaat duidelijk weer beter met winkels in de binnenstad van Groningen. Dat komt door de verbeterende economie, maar zeker ook door inventieve ondernemers. Zij slagen er, zeker in Groningen, steeds beter in originele antwoorden te vinden op webwinkels. Dat antwoord zit hem in opmerkelijke winkeltjes, die het winkelen in de binnenstad weer tot een avontuur maken. Vandaag in de Groninger Ondernemers Courant een verhaal over weer zo’n nieuwe winkel : ‘Wadapartja’


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 5 juni 2015 | 10:36
 
Duizenden Groningse vrouwen zondag in binnenstad van start bij Ladiesrun
 

Komende zondag 7 juni is de 8e editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen. De GasTerra Ladiesrun is onderdeel van een landelijke Ladiesrun tour en start in Groningen. In Groningen is er dit jaar een nieuwe afstand toegevoegd van 7,5 km, naast de welbekende 2,5 km, 5 km en 10 km. Naar verwachting zullen ruim 2000 vrouwen meedoen.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 4 juni 2015 | 15:30
 
Opnieuw explosief bij Jumbo in Groningen
 

Bij een Groningse Jumbo-supermarkt aan het Overwinningsplein is zondag opnieuw een explosief gevonden. Deze keer ging het explosief wel af en raakte een raam beschadigd, meldt de politie donderdag. In de nacht van 8 op 9 mei werd bij een Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen ook al een bom gevonden. De politie neemt de zaak hoog op. Er werken twintig rechercheurs aan de zaak.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 4 juni 2015 | 10:14
 
Het gaat weer wat beter met MartiniPlaza
 

Het eerste kwartaal van dit jaar schreef MartiniPlaza een positief resultaat van 600.000 euro. Toch moet er nog meer bezuinigd worden. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkfestival groot succes
 

Het Werkfestival, eind oktober op het Suikerunieterrein in Groningen, was een groot succes. Het festival heeft sowieso 95 mensen aan een baan geholpen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Combinatie Herepoort test sterkte van funderingspalen voor verdiepte ligging
 

Combinatie Herepoort is bij de H.L. Wichersstraat en de Kempkensberg bezig met het plaatsen van twaalf proefpalen als voorbereiding op de bouw van de verdiepte ligging. Daarbij wordt gemeten hoeveel opwaartse druk de palen aankunnen. De uitkomsten worden gebruikt bij het maken van het uitvoeringsplan. Het onderzoek duurt tot 23 november.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Bedrijfsleven: ‘Groningen moet koers van afgelopen jaren voort zetten’
 

‘Het gaat ontzettend goed met Nederland, en ook met de stad Groningen. Mede dankzij het gevoerde beleid gaat het nu economisch voorspoedig in Groningen. Laten we daarom doorgaan op deze weg, en een aantal mooie ontwikkelingen nog verder uitbouwen’. Daarvoor pleit het gezamenlijke Groningse bedrijfsleven.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool