Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 26 mei 2015 | 10:17
 
Groninger Forum gezien vanuit hoogste mei-kermisattractie
 

Binnenkort zal bekend worden hoe het verder moet met de bouw van het Groninger Forum, met aanpassingen in verband met mogelijke aardbevingen. Ondertussen ligt de bouw stil. Op de website van Groningenvernieuwt.nl is deze foto te zien van de bouwplaats Grote Markt oostzijde/ Forum, gezien vanaf ongeveer negentig meter hoogte. De foto's zijn vorige week gemaakt vanuit de Tower, de hoogste attractie op de Groninger meikermis.


» lees verder
 
 
Economie dinsdag 26 mei 2015 | 10:01
 
Nieuwste editie van 'papieren' Groninger Ondernemers Courant staat online
 

De eerste editie van de Groninger Ondernemerscourant ligt al weer even bij duizenden ondernemers in de stad Groningen op de deurmat. De 'papieren courant' is nu ook online te lezen. De nieuwste editie staat boordevol nieuws over vernieuwende winkelconcepten, het Fonds Ondernemend Groningen en de bedrijvenverenigingen in de stad. Ook is er veel aandacht voor de thema's internationalisering, maatschappelijk verantwoord ondernemen, alternatieve financieringen, bereikbaarheid en groen en duurzaam.


» lees verder
 
 
Economie vrijdag 22 mei 2015 | 9:34
 
Marco Agema van "Friet van Piet" doet mee aan Groningse Uitdaging: match ondernemers en maatschappij
 

De website is gistermiddag officieel gelanceerd, de eerste matches zijn al gemaakt, dus de Groningse Uitdaging is los! Marco Agema, eigenaar van cafetaria Friet van Piet in de Oosterpoort, is vanaf dag één actief betrokken bij de Groningse Uitdaging. “Ik werd vanuit de Fairtradewerkgroep van de gemeente Groningen uitgenodigd voor een presentatie over de Uitdaging door de oprichtster Gerda Geurtsen. Dat sprak mij zo enorm aan dat ik me gelijk heb aangemeld.”


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 26 mei 2015 | 9:52
 
Zivkovic ziet terugkeer naar FC Groningen wel zitten. U ook?
 

Richairo Zivkovic ziet een terugkeer naar FC Groningen op huurbasis wel zitten. Zaterdagavond liet de Ajax-speler weten die terugkeer wel een optie te vinden. Hij heeft in elk geval zin om te spelen in plaats van op de bank te zitten, en dan zou dat ook prima kunnen bij FC Groningen. Maar is dat verstandig? Poll op de GIC!


» lees verder
 
 
Innovatie zaterdag 23 mei 2015 | 11:03
 
Groningse versie van hit ‘Parijs’ gaat viral : Proat toch Grunnegs met mie
 

De Groningse zanger Michael heeft een remake in het Gronings gemaakt van het liedje ‘Parijs’, met een leuk Vindicat meisje in de hoofdrol. Wat vindt u? Eindelijk weer een echt mooi Gronings liedje, ook al is het een remake? Of niet? Hieronder ook de vertaling en reacties.

 

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
VBNO na 40 jaar gezaghebbende spreekbuis voor ondernemers in noord-oostelijke deel Groningen
 

Bedrijvenvereniging VBNO heeft gisteren een snelheidsrecord vergaderen gevestigd. Tijdens een druk bezochte algemene ledenvergadering werd de agenda in enkele minuten tijd afgehandeld...


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool