Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 26 mei 2015 | 10:17
 
Groninger Forum gezien vanuit hoogste mei-kermisattractie
 

Binnenkort zal bekend worden hoe het verder moet met de bouw van het Groninger Forum, met aanpassingen in verband met mogelijke aardbevingen. Ondertussen ligt de bouw stil. Op de website van Groningenvernieuwt.nl is deze foto te zien van de bouwplaats Grote Markt oostzijde/ Forum, gezien vanaf ongeveer negentig meter hoogte. De foto's zijn vorige week gemaakt vanuit de Tower, de hoogste attractie op de Groninger meikermis.


» lees verder
 
 
Economie dinsdag 26 mei 2015 | 10:01
 
Nieuwste editie van 'papieren' Groninger Ondernemers Courant staat online
 

De eerste editie van de Groninger Ondernemerscourant ligt al weer even bij duizenden ondernemers in de stad Groningen op de deurmat. De 'papieren courant' is nu ook online te lezen. De nieuwste editie staat boordevol nieuws over vernieuwende winkelconcepten, het Fonds Ondernemend Groningen en de bedrijvenverenigingen in de stad. Ook is er veel aandacht voor de thema's internationalisering, maatschappelijk verantwoord ondernemen, alternatieve financieringen, bereikbaarheid en groen en duurzaam.


» lees verder
 
 
Economie vrijdag 22 mei 2015 | 9:34
 
Marco Agema van "Friet van Piet" doet mee aan Groningse Uitdaging: match ondernemers en maatschappij
 

De website is gistermiddag officieel gelanceerd, de eerste matches zijn al gemaakt, dus de Groningse Uitdaging is los! Marco Agema, eigenaar van cafetaria Friet van Piet in de Oosterpoort, is vanaf dag één actief betrokken bij de Groningse Uitdaging. “Ik werd vanuit de Fairtradewerkgroep van de gemeente Groningen uitgenodigd voor een presentatie over de Uitdaging door de oprichtster Gerda Geurtsen. Dat sprak mij zo enorm aan dat ik me gelijk heb aangemeld.”


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 26 mei 2015 | 9:52
 
Zivkovic ziet terugkeer naar FC Groningen wel zitten. U ook?
 

Richairo Zivkovic ziet een terugkeer naar FC Groningen op huurbasis wel zitten. Zaterdagavond liet de Ajax-speler weten die terugkeer wel een optie te vinden. Hij heeft in elk geval zin om te spelen in plaats van op de bank te zitten, en dan zou dat ook prima kunnen bij FC Groningen. Maar is dat verstandig? Poll op de GIC!


» lees verder
 
 
Innovatie zaterdag 23 mei 2015 | 11:03
 
Groningse versie van hit ‘Parijs’ gaat viral : Proat toch Grunnegs met mie
 

De Groningse zanger Michael heeft een remake in het Gronings gemaakt van het liedje ‘Parijs’, met een leuk Vindicat meisje in de hoofdrol. Wat vindt u? Eindelijk weer een echt mooi Gronings liedje, ook al is het een remake? Of niet? Hieronder ook de vertaling en reacties.

 

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool