Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 26 mei 2015 | 10:17
 
Groninger Forum gezien vanuit hoogste mei-kermisattractie
 

Binnenkort zal bekend worden hoe het verder moet met de bouw van het Groninger Forum, met aanpassingen in verband met mogelijke aardbevingen. Ondertussen ligt de bouw stil. Op de website van Groningenvernieuwt.nl is deze foto te zien van de bouwplaats Grote Markt oostzijde/ Forum, gezien vanaf ongeveer negentig meter hoogte. De foto's zijn vorige week gemaakt vanuit de Tower, de hoogste attractie op de Groninger meikermis.


» lees verder
 
 
Economie dinsdag 26 mei 2015 | 10:01
 
Nieuwste editie van 'papieren' Groninger Ondernemers Courant staat online
 

De eerste editie van de Groninger Ondernemerscourant ligt al weer even bij duizenden ondernemers in de stad Groningen op de deurmat. De 'papieren courant' is nu ook online te lezen. De nieuwste editie staat boordevol nieuws over vernieuwende winkelconcepten, het Fonds Ondernemend Groningen en de bedrijvenverenigingen in de stad. Ook is er veel aandacht voor de thema's internationalisering, maatschappelijk verantwoord ondernemen, alternatieve financieringen, bereikbaarheid en groen en duurzaam.


» lees verder
 
 
Economie vrijdag 22 mei 2015 | 9:34
 
Marco Agema van "Friet van Piet" doet mee aan Groningse Uitdaging: match ondernemers en maatschappij
 

De website is gistermiddag officieel gelanceerd, de eerste matches zijn al gemaakt, dus de Groningse Uitdaging is los! Marco Agema, eigenaar van cafetaria Friet van Piet in de Oosterpoort, is vanaf dag één actief betrokken bij de Groningse Uitdaging. “Ik werd vanuit de Fairtradewerkgroep van de gemeente Groningen uitgenodigd voor een presentatie over de Uitdaging door de oprichtster Gerda Geurtsen. Dat sprak mij zo enorm aan dat ik me gelijk heb aangemeld.”


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 26 mei 2015 | 9:52
 
Zivkovic ziet terugkeer naar FC Groningen wel zitten. U ook?
 

Richairo Zivkovic ziet een terugkeer naar FC Groningen op huurbasis wel zitten. Zaterdagavond liet de Ajax-speler weten die terugkeer wel een optie te vinden. Hij heeft in elk geval zin om te spelen in plaats van op de bank te zitten, en dan zou dat ook prima kunnen bij FC Groningen. Maar is dat verstandig? Poll op de GIC!


» lees verder
 
 
Innovatie zaterdag 23 mei 2015 | 11:03
 
Groningse versie van hit ‘Parijs’ gaat viral : Proat toch Grunnegs met mie
 

De Groningse zanger Michael heeft een remake in het Gronings gemaakt van het liedje ‘Parijs’, met een leuk Vindicat meisje in de hoofdrol. Wat vindt u? Eindelijk weer een echt mooi Gronings liedje, ook al is het een remake? Of niet? Hieronder ook de vertaling en reacties.

 

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool