Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 10:21
 
Kort geding NAM tegen krakers boerderij
 

» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 10:17
 
Luchtopnames paardenmishandeling leveren niets op; geen spoor van dader
 

Er is nog geen spoor van de paardenmishandelaar die vorig jaar huis hield in het Noorden van het land. Luchtopnames van de plekken waar de mishandelingen plaatsvonden, hebben geen concrete aanwijzingen naar een dader opgeleverd. Dat meldt de politie. In het Noorden zijn in totaal 24 gevallen van mishandeling van paarden onderzocht.  

 

Rond de jaarwisseling zijn vanuit een helikopter alle locaties in Friesland, Groningen en Drenthe gefotografeerd waar vorig jaar paarden zijn mishandeld. Deze opnames zijn de afgelopen maanden minutieus geanalyseerd. Daarbij werd gekeken naar overeenkomsten en verschillen op en rond de weilanden, de paardenstallen en andere (nacht)verblijven. Ook de vluchtroutes zijn bekeken. Deze zogenoemde aerial-profiling resulteerde niet in directe aanwijzingen naar een dader.

 

Het onderzoek naar de mishandelingen in Noord-Nederland wordt door de Dierenpolitie voortgezet. Het rechercheteam dat zich vanaf zomer vorig jaar met de mishandelingen bezig hield en sinds eind vorig jaar al was afgeslankt, is opgeheven. Aangezien er zich vorig jaar ook diverse soortgelijke mishandelingen in andere provincies hebben voorgedaan, worden de onderzoeken landelijk gecoördineerd.

 

In Noord-Nederland zijn in totaal 24 meldingen van mishandelingen van paarden onderzocht. In veertien gevallen bleken de dieren het letsel zelf te hebben opgelopen. Bij de daadwerkelijke mishandelingen waren bij de dieren snijwonden bij de vagina aangebracht. Getuigenoproepen leverden enkele honderden tips op. Mede op basis van de namen die uit deze tips voortkwamen is er met een 25-tal mensen gesproken. Geen van allen had met de mishandelingen te maken.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 10:08
 
Veel sigaretten buit bij ramkraak supermarkt
 

» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 9:57
 
Otter ontdekt in Westerbroek
 

In natuurgebied Westerbroek is een otter gespot. Volgens Natuurmonumenten is het voor het eerst dat er in dit deel van de provincie een otter is gesignaleerd.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool