Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 10:21
 
Kort geding NAM tegen krakers boerderij
 

» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 10:17
 
Luchtopnames paardenmishandeling leveren niets op; geen spoor van dader
 

Er is nog geen spoor van de paardenmishandelaar die vorig jaar huis hield in het Noorden van het land. Luchtopnames van de plekken waar de mishandelingen plaatsvonden, hebben geen concrete aanwijzingen naar een dader opgeleverd. Dat meldt de politie. In het Noorden zijn in totaal 24 gevallen van mishandeling van paarden onderzocht.  

 

Rond de jaarwisseling zijn vanuit een helikopter alle locaties in Friesland, Groningen en Drenthe gefotografeerd waar vorig jaar paarden zijn mishandeld. Deze opnames zijn de afgelopen maanden minutieus geanalyseerd. Daarbij werd gekeken naar overeenkomsten en verschillen op en rond de weilanden, de paardenstallen en andere (nacht)verblijven. Ook de vluchtroutes zijn bekeken. Deze zogenoemde aerial-profiling resulteerde niet in directe aanwijzingen naar een dader.

 

Het onderzoek naar de mishandelingen in Noord-Nederland wordt door de Dierenpolitie voortgezet. Het rechercheteam dat zich vanaf zomer vorig jaar met de mishandelingen bezig hield en sinds eind vorig jaar al was afgeslankt, is opgeheven. Aangezien er zich vorig jaar ook diverse soortgelijke mishandelingen in andere provincies hebben voorgedaan, worden de onderzoeken landelijk gecoördineerd.

 

In Noord-Nederland zijn in totaal 24 meldingen van mishandelingen van paarden onderzocht. In veertien gevallen bleken de dieren het letsel zelf te hebben opgelopen. Bij de daadwerkelijke mishandelingen waren bij de dieren snijwonden bij de vagina aangebracht. Getuigenoproepen leverden enkele honderden tips op. Mede op basis van de namen die uit deze tips voortkwamen is er met een 25-tal mensen gesproken. Geen van allen had met de mishandelingen te maken.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 10:08
 
Veel sigaretten buit bij ramkraak supermarkt
 

» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 9:57
 
Otter ontdekt in Westerbroek
 

In natuurgebied Westerbroek is een otter gespot. Volgens Natuurmonumenten is het voor het eerst dat er in dit deel van de provincie een otter is gesignaleerd.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Open Dag Hanzehogeschool Groningen op zaterdag 2 maart
 

Op zaterdag 2 maart houdt de Hanzehogeschool Groningen weer een Open Dag voor geïnteresseerde studiekiezers en hun ouders. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt op alle locaties informatie gedeeld over de ruim zeventig bachelor-, master-, MBA- en deeltijdopleidingen. Studenten en docenten vertellen over de inhoud van studie, toelatingseisen, studiebelasting en carrièremogelijkheden. Ook zijn er informatiemarkten, voorlichtingsrondes, colleges en rondleidingen. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Eerste meters spoor bij De Vork liggen op hun plek
 

De eerste meters spoor op ‘De Vork’ zijn een feit. Afgelopen dagen legde aannemer Strukton Rail sporen en wissels op het toekomstige opstelterrein bij Haren. Wat is er allemaal gebeurd? ProRail maakte een samenvatting van de werkzaamheden. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Nationaal Coördinator gaat weer huizen in aardbevingsgebied opkopen
 

De Nationaal Coördinator Groningen gaat in het voorjaar weer huizen opkopen in het aardbevingsgebied. Woningeigenaren kunnen zich vanaf 25 februari aanmelden voor het zogeheten Koopinstrument. Die regeling is speciaal bedoeld voor woningeigenaren met bijzondere omstandigheden.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Volleybalclub Lycurgus in zwaar weer
 

De regerend landskampioen bij het volleybal Abiant Lycurgus heeft financiële en bestuurlijke zorgen. Dat is gebleken uit onderzoek van RTV Noord en de club maakt er zelf ook melding van op haar website. Er is onder andere een dreigend liquiditeitstekort waardoor mogelijk het betalen van de vergoedingen aan de spelers voor de rest van het seizoen een probleem wordt. Slechte tijding voor de club zo vlak voor de start van de kampioenspoule.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Het Groninger Landschap maakt leerlingen enthousiast voor natuur
 

Leerlingen van groep 7 van de elf basisscholen uit de voormalige gemeente Eemsmond gaan de komende maand naar het bezoekerscentrum Waddenkust van Het Groninger Landschap in Pieterburen. Daar worden de leerlingen meegenomen in de fascinerende wereld van vogels of zoogdieren. Het Groninger Landschap wil met deze lessen leerlingen enthousiast maken voor natuur en landschap in hun omgeving.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Marketing Groningen en Noorderland presenteren bijzondere Groningen Special
 

Vandaag wordt de Groningen Special van het lifestylemagazine Noorderland bezorgd bij de abonnees. De speciale uitgave is een samenwerking tussen Noorderland en Marketing Groningen. Het blad heeft een totale oplage van 35.000 en ligt vanaf komende dinsdag tot halverwege mei in de winkels. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool