Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 10:21
 
Kort geding NAM tegen krakers boerderij
 

» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 10:17
 
Luchtopnames paardenmishandeling leveren niets op; geen spoor van dader
 

Er is nog geen spoor van de paardenmishandelaar die vorig jaar huis hield in het Noorden van het land. Luchtopnames van de plekken waar de mishandelingen plaatsvonden, hebben geen concrete aanwijzingen naar een dader opgeleverd. Dat meldt de politie. In het Noorden zijn in totaal 24 gevallen van mishandeling van paarden onderzocht.  

 

Rond de jaarwisseling zijn vanuit een helikopter alle locaties in Friesland, Groningen en Drenthe gefotografeerd waar vorig jaar paarden zijn mishandeld. Deze opnames zijn de afgelopen maanden minutieus geanalyseerd. Daarbij werd gekeken naar overeenkomsten en verschillen op en rond de weilanden, de paardenstallen en andere (nacht)verblijven. Ook de vluchtroutes zijn bekeken. Deze zogenoemde aerial-profiling resulteerde niet in directe aanwijzingen naar een dader.

 

Het onderzoek naar de mishandelingen in Noord-Nederland wordt door de Dierenpolitie voortgezet. Het rechercheteam dat zich vanaf zomer vorig jaar met de mishandelingen bezig hield en sinds eind vorig jaar al was afgeslankt, is opgeheven. Aangezien er zich vorig jaar ook diverse soortgelijke mishandelingen in andere provincies hebben voorgedaan, worden de onderzoeken landelijk gecoördineerd.

 

In Noord-Nederland zijn in totaal 24 meldingen van mishandelingen van paarden onderzocht. In veertien gevallen bleken de dieren het letsel zelf te hebben opgelopen. Bij de daadwerkelijke mishandelingen waren bij de dieren snijwonden bij de vagina aangebracht. Getuigenoproepen leverden enkele honderden tips op. Mede op basis van de namen die uit deze tips voortkwamen is er met een 25-tal mensen gesproken. Geen van allen had met de mishandelingen te maken.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 10:08
 
Veel sigaretten buit bij ramkraak supermarkt
 

» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 16 april 2015 | 9:57
 
Otter ontdekt in Westerbroek
 

In natuurgebied Westerbroek is een otter gespot. Volgens Natuurmonumenten is het voor het eerst dat er in dit deel van de provincie een otter is gesignaleerd.

 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool