Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 17 maart 2015 | 11:36
 
Stieneke van der Graaf (ChristenUnie): ‘Provincie moet sociale agenda houden; MKB en duurzaamheid van groot belang’
 

De ChristenUnie maakt zich sterk voor werkgelegenheid in de regio. Daarom hebben wij ons ingezet voor de komst van een investeringsregeling voor het midden- en kleinbedrijf in de provincie. Door daarin te investeren zorgen we voor een sterke en duurzame economie met voldoende werk in de provincie, ook voor jongeren.  De ChristenUnie wil dat er ook een investeringsregeling komt voor zorgcoöperaties en energiecoöperaties, om zo maatschappelijke initiatieven te kunnen stimuleren en ondersteunen. Zo dragen we bij aan de toekomst van de provincie.

 

De ChristenUnie wil dat de provincie een sociale agenda houdt in de komende jaren waarin aandacht is voor armoedebestrijding, vluchtelingen, vrijwilligers, mantelzorgers en patiëntenparticipatie.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat we werken aan een duurzame energievoorziening en energiebesparing. Daar moet de provincie nu volop op inzetten, dat vraagt een extra inspanning.

 

 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 17 maart 2015 | 11:33
 
PvdA lijsttrekker William Moorlag: ‘Aanpak van de gevolgen van de aardbevingen moet radicaal anders'
 

‘De aanpak van de gevolgen van de aardbevingen moet radicaal anders. Onder druk van de PvdA heeft de minister daar de eerste stappen in gezet. Dat gaat niet ver genoeg. Per 1 juli kan de gaswinning maar één kant op: verder omlaag!’. Dat zegt PvdA lijsttrekker William Moorlag in een interview met de GIC, in het kader van een serie on-line interviews met de lijsttrekkers. Hieronder de vragen en de antwoorden:


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 16 maart 2015 | 12:51
 
Nog een paar tientjes nodig voor nieuwe piano stationshal
 

Er is nog een klein bedrag nodig om de stationshal permanent te voorzien van een piano. De actie ‘Geef het Hoofdstation Groningen een verse piano’ is een groot succes.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 17 maart 2015 | 10:25
 
Drugsdealer aangehouden op de Vismarkt
 

De politie heeft maandagavond op de Vismarkt een 32-jarige inwoner van Sappemeer aangehouden op verdenking van drugshandel. Dat meldt de politie.
Agenten zagen dat de man mogelijk drugs verkocht aan anderen. Toen agenten in zijn richting liepen, gooide de dealer negen bolletjes cocaïne weg. De man werd aangehouden waarbij zich verzette. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Northern Times en RUG lanceren Econ 050: Engelstalige podcast over noordelijke economie
 

The Northern Times en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de Rijksuniversiteit lanceren vrijdagmiddag onder de titel ‘Econ 050’ een Engelstalige podcast. In elke aflevering staat een voor de noordelijke economie belangrijk onderwerp centraal Northern Times-journaliste Traci White gaat daarover in gesprek met een expert van de FEB.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Thuis Nieuwbouwmakelaars maakt woondromen werkelijkheid op Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs!
 

Droom jij van meer ruimte, wonen aan het water, juiste het stadse wonen of van heel veel groen? Kom een stap dichterbij jouw droom tijdens deze Nieuwbouw / Verbouw XL Beurs op 16, 17, 18 november aanstaande in MartiniPlaza. Thuis Nieuwbouwmakelaars vertelt je graag persoonlijk alles over de lopende én toekomstige nieuwbouwplannen. Maak jouw woondroom werkelijkheid! 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool