Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 17 maart 2015 | 11:36
 
Stieneke van der Graaf (ChristenUnie): ‘Provincie moet sociale agenda houden; MKB en duurzaamheid van groot belang’
 

De ChristenUnie maakt zich sterk voor werkgelegenheid in de regio. Daarom hebben wij ons ingezet voor de komst van een investeringsregeling voor het midden- en kleinbedrijf in de provincie. Door daarin te investeren zorgen we voor een sterke en duurzame economie met voldoende werk in de provincie, ook voor jongeren.  De ChristenUnie wil dat er ook een investeringsregeling komt voor zorgcoöperaties en energiecoöperaties, om zo maatschappelijke initiatieven te kunnen stimuleren en ondersteunen. Zo dragen we bij aan de toekomst van de provincie.

 

De ChristenUnie wil dat de provincie een sociale agenda houdt in de komende jaren waarin aandacht is voor armoedebestrijding, vluchtelingen, vrijwilligers, mantelzorgers en patiëntenparticipatie.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat we werken aan een duurzame energievoorziening en energiebesparing. Daar moet de provincie nu volop op inzetten, dat vraagt een extra inspanning.

 

 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 17 maart 2015 | 11:33
 
PvdA lijsttrekker William Moorlag: ‘Aanpak van de gevolgen van de aardbevingen moet radicaal anders'
 

‘De aanpak van de gevolgen van de aardbevingen moet radicaal anders. Onder druk van de PvdA heeft de minister daar de eerste stappen in gezet. Dat gaat niet ver genoeg. Per 1 juli kan de gaswinning maar één kant op: verder omlaag!’. Dat zegt PvdA lijsttrekker William Moorlag in een interview met de GIC, in het kader van een serie on-line interviews met de lijsttrekkers. Hieronder de vragen en de antwoorden:


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 16 maart 2015 | 12:51
 
Nog een paar tientjes nodig voor nieuwe piano stationshal
 

Er is nog een klein bedrag nodig om de stationshal permanent te voorzien van een piano. De actie ‘Geef het Hoofdstation Groningen een verse piano’ is een groot succes.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 17 maart 2015 | 10:25
 
Drugsdealer aangehouden op de Vismarkt
 

De politie heeft maandagavond op de Vismarkt een 32-jarige inwoner van Sappemeer aangehouden op verdenking van drugshandel. Dat meldt de politie.
Agenten zagen dat de man mogelijk drugs verkocht aan anderen. Toen agenten in zijn richting liepen, gooide de dealer negen bolletjes cocaïne weg. De man werd aangehouden waarbij zich verzette. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GEM-Tower biedt duurzame energie-oplossing voor festivals
 

Een hybride en uitklapbare toren met een windmolen, zonnepanelen en een batterij. Dat is de GEM-Tower, die wordt ingezet om festivals duurzamer te maken. De toren wordt tijdens Eurosonic Noorderslag gepresenteerd.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zondag tot ’s middags twee uur geen treinen tussen Stad, Leeuwarden, Delfzijl en Roodeschool
 

Wie in de nacht van zaterdag op zondag en zondagmorgen met de trein in het Noorden wil reizen moet er rekening mee houden dat een aantal treinen van Arriva dan uitvalt. Maar wel rijden er bussen. Het betreft Arriva-treinen vanaf het Hoofdstation in Groningen naar Leeuwarden, Roodeschool en Delfzijl. Dat meldt Groningen Bereikbaar.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic: 40.000 bezoekers en miljoenimpuls economie Groningen
 
 
 
 
 
Sport
 
Donar ondanks nederlaag naar halve bekerfinale
 

De basketballers van Donar hebben donderdagavond de halve bekerfinale bereikt. Dat gebeurde met een 76-65 nederlaag tegen New Heroes Den Bosch. Donar had de heenwedstrijd maandagavond al ruimschoots met 87-44 gewonnen, waardoor de Groningers op basis van die wedstrijd zich kunnen opmaken voor de volgende horde in de bekerstrijd. De tegenstander is nog niet bekend.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Familiedag in Groninger Museum: gratis entree voor inwoners Beijum
 

In het Groninger Museum vindt zondag 17 februari een familiedag plaats, speciaal voor inwoners van de Groningse wijk Beijum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Waterbedrijf waarschuwt voor bevroren waterleidingen
 

Het Waterbedrijf Groningen waarschuwt voor bevroren waterleidingen als gevolg van de kou. Bevroren leidingen zijn een onnodige kostenpost en bovendien ook nog eens te voorkomen, aldus het waterbedrijf.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool