Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 17 maart 2015 | 11:36
 
Stieneke van der Graaf (ChristenUnie): ‘Provincie moet sociale agenda houden; MKB en duurzaamheid van groot belang’
 

De ChristenUnie maakt zich sterk voor werkgelegenheid in de regio. Daarom hebben wij ons ingezet voor de komst van een investeringsregeling voor het midden- en kleinbedrijf in de provincie. Door daarin te investeren zorgen we voor een sterke en duurzame economie met voldoende werk in de provincie, ook voor jongeren.  De ChristenUnie wil dat er ook een investeringsregeling komt voor zorgcoöperaties en energiecoöperaties, om zo maatschappelijke initiatieven te kunnen stimuleren en ondersteunen. Zo dragen we bij aan de toekomst van de provincie.

 

De ChristenUnie wil dat de provincie een sociale agenda houdt in de komende jaren waarin aandacht is voor armoedebestrijding, vluchtelingen, vrijwilligers, mantelzorgers en patiëntenparticipatie.

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat we werken aan een duurzame energievoorziening en energiebesparing. Daar moet de provincie nu volop op inzetten, dat vraagt een extra inspanning.

 

 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 17 maart 2015 | 11:33
 
PvdA lijsttrekker William Moorlag: ‘Aanpak van de gevolgen van de aardbevingen moet radicaal anders'
 

‘De aanpak van de gevolgen van de aardbevingen moet radicaal anders. Onder druk van de PvdA heeft de minister daar de eerste stappen in gezet. Dat gaat niet ver genoeg. Per 1 juli kan de gaswinning maar één kant op: verder omlaag!’. Dat zegt PvdA lijsttrekker William Moorlag in een interview met de GIC, in het kader van een serie on-line interviews met de lijsttrekkers. Hieronder de vragen en de antwoorden:


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 16 maart 2015 | 12:51
 
Nog een paar tientjes nodig voor nieuwe piano stationshal
 

Er is nog een klein bedrag nodig om de stationshal permanent te voorzien van een piano. De actie ‘Geef het Hoofdstation Groningen een verse piano’ is een groot succes.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 17 maart 2015 | 10:25
 
Drugsdealer aangehouden op de Vismarkt
 

De politie heeft maandagavond op de Vismarkt een 32-jarige inwoner van Sappemeer aangehouden op verdenking van drugshandel. Dat meldt de politie.
Agenten zagen dat de man mogelijk drugs verkocht aan anderen. Toen agenten in zijn richting liepen, gooide de dealer negen bolletjes cocaïne weg. De man werd aangehouden waarbij zich verzette. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers: 27 juni in Stadion FC Groningen.
 

Uitval bij beginnende en kleine ondernemers is groot. Door naar de Ondernemersdag te gaan, wordt waardevolle informatie opgedaan die gelijk toepasbaar is om je onderneming nog verder aan te scherpen en te laten groeien. Dat is de aanleiding voor het organiseren van een bijzondere Ondernemersdag Groningen voor startende en groeiende ondernemers op 27 juni in Hitachi Capital Mobility Stadion FC Groningen. Aanmelding voor het gratis evenement is nu al mogelijk.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Honderden bezoekers nemen tijdens Dag van de Bouw kijkje bij opstelterrein De Vork
 

Honderden bezoekers hebben afgelopen weekend tijdens de Dag van de Bouw een kijkje genomen op het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren. Het immense treinemplacement in aanbouw was opengesteld voor het publiek. Ze kregen dus een uniek kijkje.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Wat zijn de interessantste bedrijven van Groningen van 2019?
 

Wat zijn de meest interessante bedrijven van het jaar 2019 uit de nieuwe gemeente Groningen? En welke zijn de meest veelbelovende van het jaar 2019 uit de rest van de provincie? Lees hieronder de Top 10 voor het jaar 2019 van de Groninger Ondernemingsprijs!


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Vrieling met landenteam naar Nations Cup in Geesteren
 

Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde is door bondscoach Rob Ehrens samen met zijn paard VDL Glasgow van het Merelsnest geselecteerd voor het landenteam dat komende zondag meedoet aan een wedstrijd in de Nations Cup. Deze wedstrijd maakt deel uit van het CSI Twente in Geesteren. Met een schuin oog kijkend naar de Olympische Spelen in Tokio lijkt Vrieling er momenteel goed voor te staan. De combinatie met Glasgow is een vaste waarde voor de bondscoach.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Opnieuw kleurenexplosie in Groninger Museum: werk van Peter Struycken
 

Na een druk bezochte expositie van werken van de wereldberoemde glaskunstenaar Chihuly komt er nu een tentoonstelling in het Groninger Museum die opnieuw zorgt voor een kleurenexplosie. Deze keer zelfs in combinatie met (moderne) muziek. Het betreft werk van de abstracte Nederlandse beeldend kunstenaar Peter Struycken (80).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Inschrijving 62e Plantsoenloop Groningen nu al van start
 

Vanaf vandaag kunnen sportievelingen zich weer inschrijven voor de klassieker van het Noorden: de Plantsoenloop Groningen. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement lopen deelnemers door hét groene hoogtepunt van Groningen: het prachtige Noorderplantsoen. Deelnemers kunnen, afhankelijk van hun leeftijd, kiezen uit 1 km, 2 km, 4 km of 8 km.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool