Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 23 februari 2015 | 10:30
 
Rijk en provincie eens over verdubbeling N33
 

Het Rijk en de provincie hebben een akkoord gesloten over de verdubbeling van de N33 tussen Zuidbroek en Appingedam. Na jarenlang onderzoek en stevige onderhandelingen over de kosten van de uitbreiding zijn beide partijen het eens geworden. De provincie Groningen betaalt 89 miljoen euro en het Rijk steekt 15 miljoen in de verdubbeling.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 februari 2015 | 10:28
 
40.000 kippen dood bij brand in Veendam
 

Een forse brand heeft maandagmorgen een kippenschuur aan de J. Kokweg in Veendam in de as gelegd. Ongeveer 40.000 kippen zijn omgekomen.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 februari 2015 | 10:59
 
Groningers opgepakt na massale vechtpartij in Heerenveen
 

De politie heeft zondag in Heerenveen vier Groningers opgepakt bij een massale vechtpartij die ontstond na de voetbalwedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Groningen.


» lees verder
 
 
Sport maandag 23 februari 2015 | 8:58
 
FC Groningen komt in niemandsland terecht; na 3-1 nederlaag in Heerenveen
 

De competitie dreigt voor FC Groningen als een nachtkaars uit te gaan. Na 24 duels staat de FC elfde met 30 punten. Zondag werd in Heerenveen met 3-1 verloren in de derby tegen sc Heerenveen. In de laatste vier wedstrijden pakte Groningen slechts twee punten en dat brengt de club in een positie, wat een kleurloze middenmoter genoemd kan worden. De afstand tot een play-off plaats is zeven punten en het gaat naar de degradatieplekken bedraagt negen punten.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool